Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Video vrátný Hikvision v LAN
« Poslední příspěvek od lojza007 kdy Dnes v 13:40:07 »
Nemůžu se zbavit dojmu, že Hikvision se cíleně snaží dostat maximum věcí k sobě do cloudu a pokud to chcete provozovat jen v lan, tak tomu háže různý klacky pod nohy a ořezává funkce. A je mně úplně jasný, proč to ta čínská firma dělá.
Pokud se nepletu, tak dřív tohle fungovalo normálně, akorát se musela do mobilu nainstalovat jiná aplikace než ta na prohlížení kamer. A pokud se pletu a Hikvision má pouze jednu aplikaci, tak je to potřeba ručně nastavit jako vrátník.
2
Vývoj / Re:Vhodna AI na programovanie (pre neprogramatora)
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 13:08:39 »
Presne toto - "Urobil som úpravy a,b,c ktoré si chcel" "... A ešte som urobil niečo čo si vôbec nechcel, lebo sa mi to tak zdalo lepšie".  Plus cestou ešte niečo aj pokazí a ani o tom nevie

S "přísným" user promptem se mi tohle u webového copilotu už delší dobu téměř nestává. Ale ten "přemýšlící" režim ve VSCode chatu je úplně jiný, ukecaný a utržený z řetězu, který se mi nedaří zkrátit...
3
Studium a uplatnění / Re:Uplatnění pro junior embedded vývojáře
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 13:05:57 »
Osciloskop z práci asi ne

Tak dnes 4kanál 12bit 350MHz 4GSps stojí do tisíc eur, 4kanál 100MHz 1GSps pár set euro, zcela dostupné i pro domácí hobby, natož domácí placenou práci.

Na práci doma není problém ani tak s penězi, ale daleko častěji spíš s prostorem.
4
Hardware / Re:Doporučte monitor 28" nebo 32" na 4K
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 13:03:22 »
U víc malých nebo velkého plochého může být problém s paralaxou (tzn rozdílnou vzdáleností od středu vs od rohu), což nutí oči přeostřovat a unavit se, a některm lidem to vadí. Což je přesně důvod, proč vznikly zakřivené ultraširokoúhlé monitory. Na práci je to pohodlnější, ale pokud na to má koukat víc lidí, je to naopak problém, protože na zakřivený monitor je dobře vidět právě jen z ohniska. Takže větší počet se pak musí věšet tak, aby měly společné ohnisko, v němž sedí uživatel, nebo ještě líp stavět do výšky a skládat je do kulové plochy.
5
Hardware / Re:Doporučte monitor 28" nebo 32" na 4K
« Poslední příspěvek od Tonda kdy Dnes v 12:37:16 »
Tohle fakt záleží na tom jak kdo dobře vidí. Já mám 32" QHD, kupoval jsem to protože jsem neviděl úplně dobře a byl líný dojít k očnímu. Co mám brýle, tak je to lepší, bohatě by mi na QHD stačilo i 27".

UHD na 32" jeak už tu padlo jako FHD na 16" což je v podstatě jako FHD na běžných noteboocích. S tím taky nemám problém, ale na 32" monitor se dívám z větší vzdálenosti než na NB, takže to už by pro mě možná problém byl a musel bych použít upscale. To si chce prostě vyzkoušet
6
Server / Re:Export mailboxu z Exchange Online
« Poslední příspěvek od AmorCZ kdy Dnes v 12:30:52 »
7
Server / Re:Export mailboxu z Exchange Online
« Poslední příspěvek od f-k-r kdy Dnes v 11:44:02 »
Dá se k té věci připojit přes IMAP ? Patrně ano.
Takže "na koleně" použijte svého oblíbeného IMAP klienta : stáhněte obsah e-mailového účtu, a na lokále pořiďte zálohu e-mailovým klientem například v jeho nativním formátu...

Ono to může být složitější, někde používají OAuth.
8
Studium a uplatnění / Re:Uplatnění pro junior embedded vývojáře
« Poslední příspěvek od em.ve kdy Dnes v 11:40:24 »
Tak dnes 4kanál 12bit 350MHz 4GSps stojí do tisíc eur

Který a kde?
9
Vývoj / Re:Vhodna AI na programovanie (pre neprogramatora)
« Poslední příspěvek od balkovic kdy Dnes v 11:32:19 »
LLM se z mého pohledu opravdu chová jako juniorní kolega, který poměrně do hloubky zvládá defakto libovolnou (veřejně známou) technologii. To je obrovská výhoda. Ale současně se musí držet na extrémně krátkém provazu. Protože rychle generuje velké množství kódu/změn (některé vynikající, některé dobré, některé špatné), jsou k ní naprosto nezbytné velice kvalitní nástroje pro review a akceptaci změn.

Presne toto - "Urobil som úpravy a,b,c ktoré si chcel" "... A ešte som urobil niečo čo si vôbec nechcel, lebo sa mi to tak zdalo lepšie".  Plus cestou ešte niečo aj pokazí a ani o tom nevie
10
Server / Hamagen
« Poslední příspěvek od Hamagen kdy Dnes v 11:27:02 »
Znám 3 cesty jak toho docílit:

1) Nejednoduší cesta: Za Pomoci mail klienta -> Udělte si práva na přístup k mailboxu, navažte si ho do clienta skrz IMAP (nebo Outlook primo skrz Exchange) a vytvořte si *.pst na lokálu a zkopírujte data. Případně pokud jde o mailbox už není potřeba mít vázaný k uživateli tak konvertovat mailbox na SharedMailbox (jde jednim klikem v ExO Admin Centru), ten si pak přidělit a postupovat stejně skrz Mail Klient. Nebo jej rovnou jako shared mailbox nasdílet cílové osobě.

2) Střední cesta -> Využít Microsoft Purview  https://lazyadmin.nl/office-365/export-office-365-mailbox-to-pst/ nebo Powershell: https://github.com/ruudmens/LazyAdmin/blob/master/Exchange/Export-Mailbox.ps1

3) Správná cesta v dlouhodobém horizontu: vyexportovat si zálohu mailboxu do PST pomocí thirdparty Backup and restore softwaru jako je Veeam for O365

Stran: [1] 2 3 ... 10