Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od JackFrost66 kdy 24. 01. 2025, 21:59:18 »
A tady jeste i to slavne USA... manzel sel do NASA a chtel dovolenou 3 tejdny, mysleli ze upad na hlavu  ;D

https://www.zestrahovadonasa.com/

12
« Poslední příspěvek od JackFrost66 kdy 24. 01. 2025, 21:56:56 »
K té Austrálii jsem slyšel dost historek ohledně nepříjemností s množstvím jedovatých pavouků, hadů

Ten popis mi přijde dost povrchní, ale budiž. Ekonomicky bych řekl, že to bude spíš horší než lepší, a tehdy nemají Cizince v lásce nikde.
Zalezi kde zijes, barak asi horsi na pavouky, ale jinak s tim v bytech problem neni. Mluvil jsem o tom s holkou co tam zila 7 let, jezdili i do outbacku a sem tam spala i pod sirakem a nic.
Hadi jsou plachy, tohle vim protoze jsme navstevovali kamaradku v pralese (Peru) a rikala za 15 let co tam zije, videt hada 2x tak je to vyhra.
Pokud zijes nekde v Sydney, je ti to jedno a jde ti o to bydleni treba v byte, podporu rodiny a na jedovateho pavouka se vykasles  ;) Proto tam hodne Cechu ale i lidi se snazi porad dostat. Ano ekonomicky to neni vic nez USA, ale je bokem a je tam i ta podpora, nejaka dovolena atd.
USA je jiste zajmave, ale proste lidi co tam chodi normalne do prace, tak proste zadne volno skoro nemaji, tam je to tvrdy kapitalismus v praxi.
Myslim tim samo prumerneho obcana, co ziskal zelenou kartu, ted hleda praci treba i v IT.
Ne spickoveho programatora.

A nebo tu padla Cina, tam je to nesmysl. Pokud ten IT nema nadani na jazyky, tak tam se pocita ze mluvi nebo cte Cinsky a ta domluva je dost komlikovana, sam to vim, protoze jsme vyjeli jen kousek za Peking a vyresit neco s Cinanem bylo peklo na zemi i s translatorem  :(
13
Nabízím zakázku / Re:Kde hledat odborníky na drobné domácí práce?
« Poslední příspěvek od cznarg kdy 24. 01. 2025, 21:56:01 »
To porovnávní hodinových mezd je úplně mimo, pokud nejsem živnostník, který si vyúčtuje tolik hodin, kolik práce si nasmlouvá. Pokud je člověk zaměstnanec, tenhle argument padá (což není v rozporu s tím, že někdo radši za tu práci zaplatí někomu jinému). No a co se týká třeba uklízečky - asi opravdu nepotřebuju, aby mi někdo cizí pravidelně pobíhal po bytě a prohrabával se mými věcmi.
Právě že jsem si to začal uvědomovat když jsem přišel na tento model práce. Vidím že mě hodina stojí N a začal jsem takhle přemýšlet i nad svým volným časem. Protože ho člověk nemá neomezeně (asi krize středního věku  ;D).
Imho, když to vezmu do důsledků, lze to i aplikovat na normální zaměstnání -- budu v práci déle a dostanu třeba větší prémie. Přijde povýšení, větší plat... Případně nějakou kompenzaci v podobě delší dovolené, kdy se můžu věnovat právě tomu co mě baví (ať je to programování, 3Dtisk, cestování po světě, kovařina, hospodářství nebo včelařství...)
A k tomu prohrabování -- mám známou co dělá uklízečku -- vážně si myslíte že když se tím někdo živí, má čas na prohrabování? A náladu? Proč by to dělala? Aby Vás pomluvila u lidí které ani neznáte? A vážně si myslíte že by tu uklízečku s takovým přístupem dělala dlouho?

No prave. Konicek, oddych od prace je jednou z hlavnich motivaci. Prekvapiva spousta lidi z IT delaj naprosto ne-IT veci (nekteri vedle prace, jini se na IT obor proste vykaslali uplne), jeden dela kovarinu, dalsi ma doma male hospodarstvi, jinej vari pivo, vcelarstvi je taky v IT dost oblibene, dva rezbare bych taky jeste znal...
Ano, to jsou koníčky a to nemá cenu posuzovat. Každého baví něco a je to tak v pořádku, člověk si u toho odpočine od práce. Ale dělat něco co mě vůbec nebaví, jen protože mám volný čas který vyměním za to že ušetřím pár (stovek) korun mě přijde jako vyloženě mrhání toho času. Třeba pro mě jsou peníze nástroj abych si mohl ten volný čas užít (praktikovat koníčky atd.) a rád třeba zaplatím za úklid někomu jinému. Nebo za výměnu kol a oleje u auta. Nebo za rekonstrukci, i když mám doma partnera který dělal stavbyvedoucího a nějak bysme to pravděpodobně dali svépomocí. Ale vím že ani jednoho by to fakt nebavilo.

zednika/topenare/elektrikare/... bych si teda bez velmi dobre reference takhle netroufnul.
Tak když ho budete objednávat (a bude to něco většího), určitě se ho můžete zeptat na reference ;)
14
« Poslední příspěvek od JackFrost66 kdy 24. 01. 2025, 21:50:10 »
muzes mi vysvetlit tuhle vetu?

tak nejvyssi top prijem ma i pokladni.
Nevim co mam vysvetlit presne ale je znamo ze i ta pokladni se nema tam zle, kdyz dostane cca 130 - 140 000czk na ucet neco jako v te delnicke kategorii o cem si muze rada lidi nechat zdat. Plus pokud ma vymyslene dobre bydleni, jako jeden kluk, tak jeste usetri 90 tisic mesicne, to si moc lidi v CR neusetri  ;D 8)
15
« Poslední příspěvek od JackFrost66 kdy 24. 01. 2025, 21:48:16 »
Buď někam na vysoké hory nebo do města. Když jsme chtěli v Juře trochu chodit po lesích, všude potkáte leda ostnatý drát protože soukromé pozemky. Pro svobodného člověka, co si tam jede na pár let vydělat je to jedno a že mají nízké daně je fajn. S rodinou ale nic moc.
My chodili treba v Gruyeres a nebyl problem, spani u jezera v pohode a nikdo nas nikde nechytal, asi zalezi na oblasti a jakym stylem tam kdo kde spi. Ve spacaku to takovej problem nebude nekde mimo, jako treba tam prijit a udelat ohniste.
Jinak s tim platem, pak neni problem nekde si zaletet ci vyrazit jinde  :)
Jak jsou nebo nejsou prijemny, to bohuzel vic nevim. Jako turista kdy jsem byl na hrade, spal v parku v Curychu, neco se zeptal a nebo koupil, tak lidi fajn i pruvodci hodne milej. Jeste me poradil jak osulit Rakouskeho pruvodciho  ;D

16
Sítě / Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Poslední příspěvek od JackFrost66 kdy 24. 01. 2025, 21:43:15 »
No jestli mas optiku potom ano, jinak 250 na 250 je nesmysl. Me nikdo s dratama nic nedelal a nic nove ani na ustredne nemam.
Podivam se na T-Mobil ze zvedavosti, jen ten teda nema prej nic moc echt ipv6 adresu co vim ze se resilo  :(

Tomto pripade asi jako z pohledu dlouhe tradice, znalosti techniku vede UVTnet cz  :)
17
Server / Re:CUPS mazání fronty z Win11
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy 24. 01. 2025, 21:30:09 »
Tak samozřejmě může být primárním cílem stát se expertem na úklid fronty v CUPSu, ale to už si každý soudruh musí rozvážit sám.
18
Vývoj / Re:Proč se cpe JavaScript na backend?
« Poslední příspěvek od Tomas-T kdy 24. 01. 2025, 20:28:59 »
A to je možná další důvod. Knihoven jsou doslova miliony na kdeco a bez problémů dostupné a často navíc přímo přenositelné mezi Node.js a frontendem.
Ty miliony knihoven (i desítky různých na totožnou věc) nemusí být výhoda.
Nikdy ses s JS/Node nedostal do neřešitelného kolečka závislostí u aktualizace staršího projektu? Kdy nezbývá, než na to raději vůbec nesahat, nebo po výměně zastaralých a nepodporovaných knihoven nezanedbatelnou část kódu přepsat?
19
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy 24. 01. 2025, 20:26:00 »
ja si furt myslim, ze cesko je nej. a remote makat pro cizinu.
20
« Poslední příspěvek od Pavel Stěhule kdy 24. 01. 2025, 20:23:27 »

Australie - hodne lidi rikalo, ze tam chtelo prave zustat, realitivne slusna ekonomika, dovolena ta je cca 20dnu co rok, fajn i lidi, nejsou treba tak povrchni vs Americani. Vetsi sance ze maji na najem a nebo ze koupi teda byt. Dal teda i nejake ty benefity.
Bonus Australie je bokem, v pripadne nejake vojny, bude mene zasazena.
Lze jeste preletet v pripade problemu na Zeland ci pobliz na odlehsi ostrovy.
Zaroven Australie je hodne represivni a rada cenzuruje.
Mozne reseni je i Zeland, lidi tam take pracuji v IT a kdo ma rad prirodu, asi prijde na sve.
Jen Zelandani jako vseobecne radi utikaji do Australii pro lepsi ekonomiku. Australani tam zase radi litaji kvuli prirode.

Pokud bych si mel vybrat, v ramci toho bych volil Australii, kde je nejaky ten benefit, kvuli vojne s moznosti uprku na ruzne ostrovy.

K té Austrálii jsem slyšel dost historek ohledně nepříjemností s množstvím jedovatých pavouků, hadů a Bůh ví, čeho dalšího. Pro nic za nic to trestanecká kolonie nebyla.

Ten popis mi přijde dost povrchní, ale budiž. Ekonomicky bych řekl, že to bude spíš horší než lepší, a tehdy nemají Cizince v lásce nikde. Zvlášť pokud přijdou v nějaké větší vlně. Teď 5-10 let nemá smysl nějak plánovat, spekulovat a chce to nějak proplout. Každý rok může být v každé zemi dost jiný, teď to bude hodně turbulentní.
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10