1
Server / Re:Proxmox: SSH klíče a zápisy disku
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 16:01:36 »Tak nyní to vypadá ,že zápisy ustaly. (ale opět by to radši chtělo 3 dny na diff a ne jeden, protože to letmo sleduju periferně zaokrouhledně na GB.) Nebo se aspoň snížily ale nevím o kolik. postresql jsem neladil ještě nevím vůbec zda jde subsystém postgresql stats collector vypnout tak jak psala AI a za druhé zda to není kritická součást (neběží na tom letištní systém nebo chystaná e-legistalativa ale jen fotogalerie)
Tak jsem se podíval na Datacenter- menu "HA" a je tam quoreum OK, jiné položky i podpoložky afinity a fencing jsou prázdné tabulky. menu Options - atribut HA settings je Default.
a tady je výstup
Snažil jsem se to i vypnout, přes man jsem se dopátral k ha-manager crm-command node-maintenance nodeid, ale nejde dosadit 0 ani nazev pc:
Nevím jestli tohle souvisí s předchozí radou systemctl stop&disable pve-ha-[cl]rm as zda je třeba restartovat proxmox .
Tak jsem se podíval na Datacenter- menu "HA" a je tam quoreum OK, jiné položky i podpoložky afinity a fencing jsou prázdné tabulky. menu Options - atribut HA settings je Default.
a tady je výstup
Kód: [Vybrat]
ha-manager status
quorum OKKód: [Vybrat]
ha-manager crm-command node-maintenance disable 0
no such cluster node '0'
ha-manager crm-command node-maintenance disable kokos
no such cluster node 'kokos'
pvecm nodes
Error: Corosync config '/etc/pve/corosync.conf' does not exist - is this node part of a cluster?¨
cat /etc/pve/nodes/kokos/lrm_status
{"mode":"restart","results":{},"timestamp":1763650602,"state":"wait_for_agent_lock"}nejsem s to ho dát do stavu disabled, mám pocit, že proxmox se tomu upěnlivě brání, až mám pocit, že to není potřeba Citace
wait for agent lock[/s]
The LRM waits for our exclusive lock. This is also used as idle state if no service is configured.
https://192.168.1.10:8006/pve-docs/chapter-ha-manager.html#ha_manager_service_states
Nevím jestli tohle souvisí s předchozí radou systemctl stop&disable pve-ha-[cl]rm as zda je třeba restartovat proxmox .
Poslední příspěvky