Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Je programátorů moc, nebo málo?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 11:42:15 »
Já LLM dost masivně používám. Ale přesto v porovnání s popisy některých místních, jsem evidentně ještě dost konzerva.

Myslím, že taková konzerva nejste. Ze zkušených vývojářů co reálně stále vyvíjí neznám vyloženého nadšence žádného i když AI používají rutinně všichni a někteří dokonce pracují na velmi AI-heavy soukromých projektech. Za to jsem potkal dost nekritických nadšenců, co ale o tom vývoji vědí kulové nebo jako vývojáří žádná světla diplomaticky řečeno fakt nebyli. Závěry z toho dělat nechci ale ten pattern se kolem mě opakuje s drtivou pravidelností. V podstatě by to klidně šlo považovat za red flag.
2
Desktop / Re:Způsob používání klávesových zkratek
« Poslední příspěvek od k0k0t kdy Dnes v 11:40:09 »
Pouzivam hodne. Az moc. Jednoruc i obouruc.  Nekdy to vypada jak hra na piano.

Hodne me prekvapil MacOS jak jsou tam zkratky neergonomicky navrzeny. Na win+linux hodne vyuzivam insert/deletel/home/end/pgup/pgdown. Absenci techto Mac hodne trpi (hlavne forward delete a home/end).

Dale pak hodne veci vyzaduje trojkombinaci navic debilne navrzneou na jedne strane klavesnice (napr screen lock: Cmd + Option + Esc ale i dalsi). Tady i posranej Windows jasne vede protoze stejna vec se dela dvoukombinaci a kdyz uz jsou potreba 3 klavesy tak dva jsou na stejnou ruku a treti ja na opacne strane klavesnice.
3
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 11:37:46 »
já jsem vám chtěl jenom říct že jsem nezaměstnaný seniorní progamátor a nikdo mě nechce protože už mě bylo 50 :(

A co znamená "takový nezaměstnaný seniorní programátor"? Opravdu tu nechci dělat kariérní poradenství ale to je dost široký pojem. Potkal jsem lidi nad padesát, co normálně vyvíjeli, znali toho víc než drtivá většina mladších kolegů a do nezaměstnanosti měli dost daleko i lidi, co byli naprosto nepoužitelní, odmítali se posouvat naprosto kamkoliv a byli bohužel nezaměstnaní víceméně z dobrých důvodů.
4
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 10:54:54 »
Býval jsem velký příznivec zkratek, postupem času však, protože moc není proč používat, spoustu zapomínám, nové se moc neučím a tak v tomhle ohledu krním a krním a ve vi jsem ztracen jako prd v lese (a AI googlu mě nabádá k návštěvě psychologa - schválně jestli vás taky, když si zadáte vyhledávat frázi "jsem ztracen jako") Na druhou stranu, snažím se učit namísto upravování prostředí (což jsem za léta zjistil je cesta do pekla)... Jsem se třeba naučil zkratku pro přepínání klávesnice v ubuntu - wokno+mezera, to beru jako fakt úspěch... :-) takže asi tak...
5
Hardware / Re:Chování nabídky napětí USB-C nabíječky s PD
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 10:44:53 »
Aby se u levných čínských šmejdů zabránilo reklamacím a negativním recenzím, podpálí pro jistotu celý dům i uživatelem. :-)
6
Studium a uplatnění / Re:Lze podnikat v IT?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 10:43:26 »
Jsou řemesla, která se s postupem času stávají méně důležitá. U IT tomu není jinak, protože počítač už není vzácnost, kterou je potřeba opečovávat a udržovat, ale spotřební zboží. Uživatelé jsou otupělí neustálými změnami a nechtějí cokoli řešit.
7
« Poslední příspěvek od Ondřej Janovský kdy Dnes v 10:42:12 »
já jsem vám chtěl jenom říct že jsem nezaměstnaný seniorní progamátor a nikdo mě nechce protože už mě bylo 50 :(

Práce v Českém Brodě by byla dosažitelná a zajímavá? Jedná se o autonomní pozemní stroje.
8
« Poslední příspěvek od aaa158 kdy Dnes v 10:32:55 »
Toto je velmi individualne, su ludia ktori prisahaju na klavesove skratky, su ludia ktori ich pouzivaju len minimum, a niektori su uplne na opacnej strane a nepouzivaju ziadne. Napriklad ludia s dyslexiou maju casto problem sa ich naucit.

Osobne som ich fanusik ale cim som starsi tym menej novych skratiek sa ucim. A podobne ako s jazykmi, skratka moze byt super ale ked ju nepouzivam zabudnem ju.

Manzelka nepouziva ziadne, mozno Ctrl+C, Ctrl+V z casu na cas.
9
Hardware / Re:Chování nabídky napětí USB-C nabíječky s PD
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 10:32:16 »
U PD nabíječky za 90,- Kč bude tepelná ochrana pravděpodobně řešená teplotním kolapsem nabíječky. A izolační odpor bych se u ní pomalu bál změřit.

Vzhledem k tomu, že ta nabíječka za 90 Kč nehřeje ani při nabíjení notebooku, tak tepelná ochrana bude řešena spíš redukcí odpadního tepla. Izolační odpor je zřejmě zbytečné měřit, žádný tam nebude.
10
« Poslední příspěvek od jerrym kdy Dnes v 10:03:52 »
Stran: [1] 2 3 ... 10