Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám Tuxedo InfinityBook Pro 15 - Gen9 - AMD
« Poslední příspěvek od Zdenek Henek kdy Dnes v 13:40:33 »
Je to zánovní a nové to stojí cca 55 tisíc, takže fakt ne  :)

Možná bys měl napsat jakou cenu si představuješ ty? Jestli je přenosná záruka. Zeptat se třeba výrobce? Budeš to mít těžký HP Zbook Power G11 A je cenově mnomem níž a se 4 letou zárukou ve stejné konfiguraci. Jediné co je horší je ten display a to se bavíme o novém HP Zbook s NBD vs jeté Tuxedo.

Zvažoval jsem Tuxedo, ale nakonec jsem si koupil HP Zbook Power G11 A. Důvod byl že místo USB4 má to HPčko TB 4, jsem si jistější, že k tomu připojím TB dock nebo nějaké minipc a bude to fungovat a záruka je 4 roky s výrazně rychlejším předpokladem opravy. Trochu jsem se bál chlazení u toho HP, ale nakonec i v zátěži si vede docela dobře a display používám stejně 2 x externí a ten interní je jen na kecálka a emaily.
2
Hardware / Re:Levný nevýkonný hardware na virtualizaci
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 13:39:58 »
Koukni i na to HP T640. Za mensi penize, nez ThinkCentre M920x, nepatrne vyssi vykon s mensi spotrebou a je pasivni (druhy ethernet tam jde do m.2 dat taky)

Kdyžtak recenze zde
https://forums.servethehome.com/index.php?resources/introduction-to-the-hp-t640-thin-client-your-cheap-little-amd-nuc7-alternative.46/
3
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 13:36:54 »
M920q umí jenom 1x m.2, 1x 2.5"

GPS PPS pomocí USB?
https://kloppenborg.net/blog/gps-pps-over-usb/

Notebook je taky dobrej nápad, mám připravený jeden na předělání do 1U krabice, jen si najít čas :-)
Celý to zbavit šasi, vyndat akumulátor a případně dokoupit větráky.
4
« Poslední příspěvek od Jiri Dobry kdy Dnes v 13:31:09 »
Koukni i na to HP T640. Za mensi penize, nez ThinkCentre M920x, nepatrne vyssi vykon s mensi spotrebou a je pasivni (druhy ethernet tam jde do m.2 dat taky)
5
Bazar / Re:Prodám Tuxedo InfinityBook Pro 15 - Gen9 - AMD
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 13:21:16 »
Taky bych nabidnul 15K, ale muzes si nechat ty 2x 1TB NVMe, dam si tam vlastni / vetsi.
6
« Poslední příspěvek od dj-bobr kdy Dnes v 13:16:55 »
Děkuji za příspěvky.

Současný lab právě že stíhá všechno v pohodě, jen je rozstrkaný po bytě a teď při stěhování do domu je ideální příležitost tu rozdrobenost soustředit a zároveň se pořádně naučit virtualizovat (nějaké lehké zkušenosti mám s ESXi a s KVM).
Na VPS někde v datacentru to přesouvat nebudu - jsou tam služby, které mají fyzicky lokální význam (třeba ten ADS-B receiver nebo NAS).

Ale nějaké to mini PC vypadá pořád asi nejnadějněji. Jen ta PN53 je už trochu drahá sranda :( díky za tip na to ThinkCentre.
Zatím to vidím na něco jako https://pc.bazos.cz/inzerat/193324098/lenovo-thinkcentre-m920q.php a nacpal bych tam 32GB DDR4 RAM.

Uvažoval jsem i o notebooku bez displeje (mám tu board Thinkpad W541), je tam i7-4810MQ, nevím jak se to uchladí v případné zátěži. V idle se uchladí pasivně.

GPIO jsem mimochodem používal pro PPS vstup z GPS modulu a pro pokusy s DHT22 senzorem. Nevím ještě, jak bych ten PPS vstup nahradil v případě virtuálky..

LAN port myslím bohatě postačí jeden - tagged trunk a přiřazení VLAN v rámci virtual switche by měl řešit případnou nutnost oddělení síťařiny.
7
Software / Re:BTRFS replace - zapisuje něco na původní disk?
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 13:13:50 »
A co jsi to koupil za SSD a kde, ze odchazeji? Minimalne jako varovani pro ostatni, co chteji neco superlevne by to poslouzilo. Neni totiz typicke, ze budou odchazet dva nove disky zaroven. Podle popisu bych tipoval ze jde o fejky :D
8
« Poslední příspěvek od Jiri Dobry kdy Dnes v 13:11:35 »
Protoze jsem to mohl prestavet na pasivni chlazeni (mam to v byte, nejde jen o hluk ale taky o stradani prachu).
To jsem mohl udelat mimo jine proto, ze Ten Ryzen 4500U je vyrazne mene zrava potvora (15W proti 35W)
A o vykonu te PN53 napriklad s CPU Ryzen 7535H nemluve
9
Studium a uplatnění / Re:Má smysl dělat manažera?
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 13:11:33 »
Nechápu tyto problémy u našeho typu zaměstnaní.
Vymyslím produkt co jde prodávat SAAS (opravdu děkuju všem poradenským firmám, že to teď tlačí korporátům do chřtánu, aneb jak je pořádně pumpnout).
Snažím se ho udržovat, postupně najdu lidi kterým to můžu svěřit za menší peníze. (Indie, děkuju taky)
Všichni jsou full remote.
Šéfuju sám sobě.

Dá se kombinovat s prací na HPP, dokud mi můj projekt tolik nevydělává.
Kdo v dnešní době toto může praktivovat? Moc takových profesí nebude.
Buďme rádi kolegové.
10
Studium a uplatnění / Re:Má smysl dělat manažera?
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 13:05:26 »
To muselo dat hodne prace, vymyslet si 7 naprostych absurdností a snazit se tím argumentovat :-D

Přijdou ti vtipné? To je 7+1 "naprostých absudrností", který si ty, ty jeden srabe, nechávaš běžně líbit, ba dokonce jako vedoucí je sám po podřízených vyžaduješ, když si je musel trpět taky, že? Tady, mám pro tebe jeden prstíček ,|,
Stran: [1] 2 3 ... 10