Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Používáte LLM při vývoji?
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 21:51:00 »

Asi si kazdej musi sam nabit usta, tak tomu bylo v IT vzdycky :)

Tim "hype" jsem myslel situaci, kdy si nekdo navibecoduje nebo speccoduje (uf) nejakou trivialni aplikaci a ma pocit, ze nasel stribrnou kulku na vsechny problemy. To je asi na stejne urovni mysleni, jako kdyby dite postavilo most z Lega, ten vydrzel prejezd dvou anglicaku a uz by melo pocit, ze muze jit navrhovat statiku realnych mostu. Tady je asi ta absurdita videt, v AI je to zatim schovane za tvrzeni "budouci modely budou lepsi (budou? - uz ted se naucily ze vsecho dostupneho)" nebo "to mas blbou specku" (jako uznavam, muze byt, to je tak obecne tvrzeni, ze je vlastne vzdycky pravdive).

Za me - dobrej nastroj, zatim dotovanej, takze asi dobry - ale IMHO by mel kazdy profik hodny tohoto oznaceni znat limity nastroju, ktere pouziva. Jinak je to jen nadsena poza.

Ja mam zatim fakt problem ten limit najit. Vzdycky si reknu, ze tohle uz nepujde a vzdycky me to prekvapi...
Dokazes mi nadefinovat kde konci trivialni aplikace a kde zacina seriozni business?

Pocet radku kodu? Pocet use casu? Pocet integraci?  Pocet uzivaku? Nebo jde o SLA/SLO?

2
« Poslední příspěvek od a-l-e-x kdy Dnes v 21:35:16 »

Tim "hype" jsem myslel situaci, kdy si nekdo navibecoduje nebo speccoduje (uf) nejakou trivialni aplikaci a ma pocit, ze nasel stribrnou kulku na vsechny problemy. To je asi na stejne urovni mysleni, jako kdyby dite postavilo most z Lega, ten vydrzel prejezd dvou anglicaku a uz by melo pocit, ze muze jit navrhovat statiku realnych mostu. Tady je asi ta absurdita videt, v AI je to zatim schovane za tvrzeni "budouci modely budou lepsi (budou? - uz ted se naucily ze vsecho dostupneho)" nebo "to mas blbou specku" (jako uznavam, muze byt, to je tak obecne tvrzeni, ze je vlastne vzdycky pravdive).

jsme tu verici nebo ne?
ma clovek krome neuronky i ducha v sobe?
nebo jsme materialisti a bude stacit az ai bude mit vic neuronu a vice spoju mezi nimi.

dnes je vyhoda neuronek, ze jim to jde rychleji na velkych datech. v ostatnim je clovek kreativnejsi.
3
« Poslední příspěvek od Pavel Tišnovský kdy Dnes v 21:14:16 »
vsichni z toho zasranyho AI zesileli.
Tenhle dojem mám občas taky. Bylo by hrozně zajímavé na to udělat nějakou seriózní psychologickou studii. Lidí, co jim kvůli AI regulerně alespoň dočasně pocitově přeskočilo jsem za poslední rok potkal několik. Od celkem primitivních a jednoduchých až po vzdělané a úspěšné. Z nějakého důvodu vyvolává v lidech pocit, že AI je samospasitelný všelék, co zvládne úplně všechno a oni už nikoho nepotřebují. A u některých k tomu ještě, že jsou teď nekoneční kingové a nadlidé. Když se to stane nějakému nýmandovi, je to ještě relativně nedestruktivní. Ale třeba u manažera firmy to občas má úplně nepochopitelné následky.

Kdyby za tím nebyla AI, myslel bych si, že je za tím nějaká infekce nebo drogy.

u nás je to taky, ale je to klasickej hype cyklus. Potkalo to kdysi mě s Clojure, potkalo to lidi okolo Rustu a teď prostě máme k dispozici vhodnej nástroj, ale zase je dobré znát jeho limity (a to jsem trávil dnešek reviewingem slope kódu od našich mladších kolegů :/)

A zname je?

Za me - dobrej nastroj, zatim dotovanej, takze asi dobry - ale IMHO by mel kazdy profik hodny tohoto oznaceni znat limity nastroju, ktere pouziva. Jinak je to jen nadsena poza.
4
Hardware / Zkušenosti s kvalitou Unihertz Titan 2
« Poslední příspěvek od kyssling02 kdy Dnes v 21:05:44 »
Zdravím všechny, má někdo osobní zkušenost s Unihertz Titan 2 ?
Můj Blackberry Key 2 má problém s bluescreenem a restarty mobilu+sim takže se musím poohlédnout jinde.
Zajímá mě kvalita hw klávesnice a jestli jste měli nějaké dilema ohledně bezpečnosti
pro mobilní bankovnictví (na Key2 jsem ověřoval SMSkou ale už budu chtít George) ...
Díky !
5
Distribuce / Re:Po aktualizaci Linuxu se nedostanu do BIOSu
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 20:56:24 »
Pro začátek bych zkusil reboot do BIOSu pomocí:
Kód: [Vybrat]
systemctl reboot --firmware-setupMožná je vypnutá podpora USB klávesnice?
6
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 20:34:15 »
Ja to jako uplnej nesmysl nevidim... Nevim presne kolik ten muj setup stoji, protoze to jde trochu mimo me, ale myslim, ze v ty dny kdy s tim delam celej den, tak se tomu budu blizit...

Kdyz mi v peak hour jede patnact instanci claude code najednou a navzajem si predavaji ukoly tak to jenom svisti..
7
Distribuce / Po aktualizaci Linuxu se nedostanu do BIOSu
« Poslední příspěvek od LacconePanda kdy Dnes v 20:32:11 »
Pomoc,Lenart mi hacknul BIOS v počítači.
Provedl jsem systémový update své linuxové distribuce a od té doby
se nemohu dostat do BIOSu.Kromě situace kdy rozeberu kejs, oddělám šrouby z disku a odpojím
ho, to pak jo, ale tohle je komfortní asi jako  nádobí nemýt ale vyhazovat
+kupovat  !!!Drzost!!! Taky mi zmizel legendární grub a od té doby
se mi ukazuje titěrným písmem uprostřed obrazovky nějaké
sotva čiteln menu a tři řádku, . sice jsem pochopil, jak  vykouzlit ná-
povědu ale i když dám reboot to firmare settings nebo nějak,
tak se restartuje comp a ukáže se ta samá nabídka znova.

Hrozně moc nerad bych v BIOSu dělal reset nastavení, protože tam je celkem dost
voleb které jsem měnil a ještě měnit budu,
než se s počítačem sžiju. Nabídku Boot jsem checkoval a fastbooty
 a quickbooty mám vypnuté

Po zapnutí počítače nebo restart se 
 ukáže klasická startovací obrazovka AMIBIOSu jako obvykle. Jen nepomáhá mačkat Del,Fx

Pls,,, lenart mě dostal
8
« Poslední příspěvek od echo_zulu kdy Dnes v 20:23:41 »

Slysel jsem nejaky odhady, ze bude potreba $1000 denne na tokeny per developer/ai operator.

Tiež som ten nezmysel zaregistroval. Bolo to v kontexte, že pokiaľ toľko neplatíte za tokeny, nie ste dostatočne efektívni... Ako keby to, koľko spálite tokenov malo nejakú súvislosť s tým, aké dielo vytvoríte.

Inak, keby to tak náhodou dopadlo, nebol by to pravý opak toho, čo roztlieskávači nadšene nazývajú demokratizáciou programovania?
9
« Poslední příspěvek od echo_zulu kdy Dnes v 20:16:47 »

vsichni z toho zasranyho AI zesileli.

To by som celkom podpísal.
10
O serveru Root.cz / proč pod článkem lapsu$ nejsou komenty
« Poslední příspěvek od LacconePanda kdy Dnes v 20:16:01 »
Proč pod článkem lupa.cz o skupině lapsus , která mimojiné ráda hraje Grant Thef Audi, nejsou žádné komentáře .
Redakce odpálila granát na vlastním hřišti ale křičí červeným písmem na čtenáře server.
Stran: [1] 2 3 ... 10