Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / (Re:)definice IP kamery = bez nutnosti aplikace
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 19:54:27 »
Možná jsem ze staré školy, ale není pojem " IP kamera  bez nutnosti" aplikace pleonasmus?
nebo IP kamera znamená jen, že nepoužívá yuv420p raw stream
2
Sítě / Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Poslední příspěvek od lukovic79 kdy Dnes v 19:51:28 »
Už si s tím hraji týden. Reset Loga do továrního nastavení proběhl jako první. Dříve připojená loga když připojím, tak není problém. Mám už 3 uplně nová vyndaná z krabice které dělají to samé. Nastaví mi v počítači vychozí adresu na 0.0.0.0 po zastrčení do LAN a nic nejde. Dříve připojené to nedělají.
3
Odkladiště / Re:Web - kdy je přepínač ON a kdy OFF
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák kdy Dnes v 19:50:05 »
Tazatel dal screenshot přímo do dotazu. Že jste si rozbil prohlížeč a obrázek se vámnezobrazí je váš problém.
4
Sítě / Re:USB tethering na Mikrotiku RB750Gr3
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 19:45:48 »
ale přece mikrotik nemá usb-c. takže se použije usb- ethernet adaptér , který bude pod jurisdikcí telefonu. USB-síťovka v telefonu normálně funguje akorát si tím "nedomluví" je myšleno, že androd předpokládá, že zapojené ethernet adaptér je default gateway + sousedé v LAN, ale ty chceš, aby data byla gateway a aby mikrotik  nějak vzal navědomí a rozhlásil existenci nové brány (icmp redirect new hop a neo ponechat a mikrotik :default via ipadresatelefonua v případě brány jiné než n sviči mikrotik to nejde )

Bohužel možnosti, androidu jsou co se týče nějaké větší use-case (route, bridge, , co je ven, co je lan ), omezené, defacto to tam není co nastavit..

-navíc ip a route v androidu nefunguje úplně přesně stejně jako v linuxu a hlavně tam jsou mraky ip rule a stínových nemain route tabulek
6
Odkladiště / Re:Web - kdy je přepínač ON a kdy OFF
« Poslední příspěvek od mikesznovu kdy Dnes v 19:38:08 »
On=Ano a Off=ne, by se dalo říct,....
lze dát aspoň 2 případy, co tazatel myslí, aspoň screenshoty  nebo HREF? o jaký jde přepínač? html prvek, gui browseru, nebo něco konrétního v nějaké "js appce"?

Takhle je to jako ptát se , je  zelená na semaforu Ja oder nein.
7
Hardware / Re:Relativně přesné RTC
« Poslední příspěvek od Martin Sivák kdy Dnes v 19:05:21 »
ad 50Hz) Frekvence v síti se řídí globálně (Evropa). Odchylka může být až 0.2Hz, ale udržuje se i odckylka síťového času proti UTC. Více třeba zde, zde a zde.
Pokud u hodin dokážete zajistit, že mají stálý přístup k síti bez výpadků, tak by mělo být vše OK.

Koukněte dobře na ten graf odchylek z 2012 a 2013. Je tam vidět +100 až -160 po dobu jednoho měsíce! Stejně tak si pamatuju na https://www.idnes.cz/technet/technika/zpozdene-budiky-srbsko-kosovo.A180308_192054_tec_technika_pka - odchylka 6 minut!

Takže ani síť není spolehlivá.

RDS není spolehlivé vůbec, i když hodně záleží na stanici. Viděl jsem na svém radiobudíku, jak si stanice (ne)všímají třeba změny na letní čas.

Český Rozhlas například kdysi umožňoval synchronizaci vysílaným časovým signálem (přímo těch pár pípnutí v audiu): https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/historie/ceskoslovensky-rozhlas-casove-znameni-vyroci-gong-signaly_2104011045_tzr a je možné že to RDS udržují splehlivé, ale jestli to i garantují nemám tušení.

Já bych zvolil DCF77 (pokud je dostatečně silný) nebo GPS. V nouzi GSM.
8
Server / Re:Ako spraviť noreply e-mail?
« Poslední příspěvek od LolPhirae kdy Dnes v 18:14:40 »
Na rozdíl od automatických aliasů typu mujucet+obchod2@mojedomena.com se na to nedá aplikovat automatický pokus o detekci reálné adresy (což by byla první věc, co bych jako spammer udělal)

Ano, spammerům to ušetří práci. Velmi užitečné.  ;D ::)
9
Server / Re:Ako spraviť noreply e-mail?
« Poslední příspěvek od Zopper kdy Dnes v 18:02:02 »
Já vidím spoustu užitečného využití: obchod1@mojedomena.com, obchod2@mojedomena.com, podezrelasluzba@mojedomena.com, a tak dál. Na rozdíl od automatických aliasů typu mujucet+obchod2@mojedomena.com se na to nedá aplikovat automatický pokus o detekci reálné adresy (což by byla první věc, co bych jako spammer udělal), a vytvářet ručně alias pokaždé, když potřebuju někam zadat email, z toho se jeden zcvokne, i pokud tolik aliasů mít jde.
10
Sítě / Re:Jaký switch pro domácí síť?
« Poslední příspěvek od Buldr kdy Dnes v 17:56:50 »
Reálně 200-300 mW za každý port včetně režie (L3), čili výpočet víceméně sedí.
Stran: [1] 2 3 ... 10