Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Re:Kompetentnost týmu projektu Turris
« Poslední příspěvek od cznarg kdy Dnes v 14:48:45 »
Za dobu co mám Turris ...
Turris mám už od první modré krabičky ...
Nejlepsi je, kdyz tu zvanilove rozporujou neco, co je verejne dohledatelny. Soucdruzi z nicu cihlovatej turise opakovane a setrvale. A zdaleka nejen, taky pravidelne mazou konfiguraci atd atd. Vse samozrejme verejne na netu a potvrzeno destikama "stastnych" majitelu, a i samotnym NICem.

Já jsem nic nerozporoval, já jsem se podělil o svoje zkušenosti a zároveň pokud Vím jsem vyjádřil zvědavost jak to tak ti lidé doj*bali protože se mě po X letech provozu nic takového nestalo.
2
« Poslední příspěvek od jfila kdy Dnes v 12:31:57 »
Neumím hledat, prosím odkaz na dohledatelné zdroje kdy bylo nutné pro opravu použít JTAG. Kdo by to měl vědět nejlépe než někdo, kdo má Turris a aktivně jak používá. Ideálně když jich má víc.
3
Bazar / Re:Prodám levně telefony Samsung Galaxy A15 (LTE)
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 11:50:58 »
Cena při odběru 3ks+ může být 1600,-/ks.
Ukázalo se, že telefonů je víc  :)
4
Server / Re:SMTPUTF8 u přeposílání mailu
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 11:31:29 »
Jenze MTA suject ani body nezajima, stim vubec nepracuje. Tam si muzes napsat uplne cokoli, klidne binarni blob, maximalne ti to pak nezobrazi klient.

Pokud tomu nerozumite, tak tady nesirte dokola sve bludy. Jste vedle jak ta jedle. Obsah mailu je proste 7-bit ascii od pocatku veku - zadne binarky. Asi upal nebo nechapu kde na tak zakladni nepochopeni chodite!

Samozrejme ze Subject: ktery neni escapovan a je nativni/binarni (utf8) (tj podle RFC6532) presne tohle zpusobuje.

Po vypnuti SMTPUTF8 u me (na prijmu) zacal dany eshop posilat escapovane jak hlavicku Subject: =?utf-8?b?... - a tak i telo je nyni v base64 (text/html v utf8) .. jak prekvapive, coz?
5
Server / Re:SMTPUTF8 u přeposílání mailu
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 08:11:24 »
Jenze MTA suject ani body nezajima, stim vubec nepracuje. Tam si muzes napsat uplne cokoli, klidne binarni blob, maximalne ti to pak nezobrazi klient.

Jinak nejde samozrejme jen o hlavicky, tuhle hlasku ( message requires SMTPUTF8, but no server was found that supports SMTPUTF8) dostanes uz v okamziku navazani komunikace, pokud se pokusis pouzivat adresu s nabodenickama.

Obsah mailu je pro dorucovani zcela irelevantni. Tohle ... Content-Type: text/html; charset=utf-8 ... je neco uplne jinyho a nema to se SMTPUTF8 zhola nic spolecnyho.

Sak si to muzes vyzkouset libovolnym telnetem ... jinak tu hlasku velmi typicky dostanes v okamziku, kdy se MTA ktery to umi pokusi mailovat s MTAckem, ktery to neumi, a dozaduje se prave tyhle extenze.

Mimochodem, je to krasna ukazka jak nekdo myslel az vymyslel. Protoze pro tu cast za @ samozrejme taky exiustuje mechanismus (IDN), jak tam dat napodenicka (nebo treba cinstinu...), ale ten je zcela zpetne kompatabilni, takze je to ciste klientside vec. Maximlane tam holt uvidis xn--... pokud to klient neumi.
6
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 07:57:36 »
Za dobu co mám Turris ...
Turris mám už od první modré krabičky ...
Nejlepsi je, kdyz tu zvanilove rozporujou neco, co je verejne dohledatelny. Soucdruzi z nicu cihlovatej turise opakovane a setrvale. A zdaleka nejen, taky pravidelne mazou konfiguraci atd atd. Vse samozrejme verejne na netu a potvrzeno destikama "stastnych" majitelu, a i samotnym NICem.
7
Software / Re:Nabízím nadšenci archiv softwaru
« Poslední příspěvek od RDa kdy 01. 07. 2026, 23:24:06 »
Jestli jsou ty media nejak datovane, mozna by bylo zajimave i info ohledne low level chyb (tedy vzhledem k subjektivnimu poskozeni poskrabanim). A zverejnit statistiku podle modelu media.

@Wift - jak se daji takove informace vydolovat z nahraneho CD-R? :)
8
« Poslední příspěvek od Jaroslav Buchtík kdy 01. 07. 2026, 20:45:05 »
Ozvali sem dva zájemci se kterými komunikuji napřímo emailem

Připravím komprimované volume ke stažení  a dám odkaz - bude to chvíli trvat, musím z toho vypreparovat privátní věci - v první fázi tam bude 20 složek z 97

https://1drv.ms/f/c/35179b1281e1500e/IgBMb8yKwzZtT7ooOvnPOxTnAcFzeVuBevcC-qBEHbxkm4U?e=MHWJkH
9
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy 01. 07. 2026, 20:14:50 »
Tak s tím samozřejmě počítám, proč bych to jinak dělal? ;-)
10
« Poslední příspěvek od Pavel Stěhule kdy 01. 07. 2026, 19:39:40 »
Z toho mi vyplývá, že velká část jejich lidí jsou buď nadšenci nebo lidé, co se nechytí jinde, kde je zaplatí lépe. Nevím jestli to tak skutečně je, nějaký insider by to jistě věděl lépe, ale o něčem to svědčí určitě.

V CZ.NICu jsem dělal - správa domén běží nad Postgresem - a z mé zkušenosti, tam dělají nadšenci, kteří by neměli problém najít si práci jinde. Určitě jsou tam nižší platy - ta zmíněná třetina dost odpovídá. Na druhou stranu, alespoň v době, kdy jsem tam byl, tak to nebyl korporát. Jediný benefit, který tam byl, bylo kafe z automatu, a dobrá parta. Tak trochu mi to připomínalo oddělené pracoviště Matfyzu - a asi většina lidí tam byla z Matfyzu, případně dělala na Matfyzu diplomku, doktorát. Rozhodně nemám pocit, že by tam byli lidi, kteří by se jinde nechytli - spíš naopak. Ale určitě většina z těch lidí tam nebyla na peníze - všichni spíš takový akademici :-).
Stran: [1] 2 3 ... 10