Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám paměti DDR4 ECC
« Poslední příspěvek od Razmir kdy Dnes v 19:59:03 »
kdyby předchozí zájemci odpadli, tak bych vzal dvě
2
Bazar / Re:Prodám AMD Ryzen 5 3400G
« Poslední příspěvek od Razmir kdy Dnes v 19:56:27 »
Prodáno
3
Sítě / SSH nelze připojit přes SOCKS5 proxy
« Poslední příspěvek od alobalova_ciapocka kdy Dnes v 19:34:29 »
Chcem sa pripojit na SSH server cez socsk5 proxy. Google aj AI radia:

Kód: [Vybrat]
ssh -o ProxyCommand='nc -X 5 -x 127.0.0.1:1080 %h %p' user@cielovy-server.com
Chyba:
Kód: [Vybrat]
nc: invalid option -- 'X'
Ncat: Try `--help' or man(1) ncat for more information, usage options and help. QUITTING.
Connection closed by UNKNOWN port 65535
Ncat je vo verzii  7.92, ide o aktualnu Fedoru. Samozrejme proxy pri pouziti v browseri ide aj na ssh server sa da pripojit priamo.

Parameter -X 5 by mal hovorit, aby sa pouzila socks verzia 5, ale v man nc o nej nieje ani zmienka.

Co ma zaraza, ze je to hojne rozsirena rada po internetoch. Nejake nasmerovanie?

Dik
4
Sítě / Re:Nová infrastruktura, 10-15 sekcí - VLAN? [Mikrotik]
« Poslední příspěvek od M_D kdy Dnes v 19:09:18 »
Pepek: Uff, kolikátka ta VDSL linka vůbec je? Hele, jak to čtu, tak se na CCR2004 vyflákni. Vždyť to chceš propojit nakonec celé na metalice 1 Gbps, pokud chápu obrázek? Kolik máš těch metalik k rozvaděčům DR2 až DR5 z DR1? Pokud apsoň 4, tak:
a) Do DR1 dám CRS418-8P-8G-2S+RM jako páteřní switch i router.
b) K CRS418 ty 2 místní CCS326 připojím pomocí DAC kabelů.
c) Ty další CCS326/CCS610 z DR2~5 přivedu do CRS418 na porty 1-4.
d) Wifi APčka u DR1~5 si převedu do PoE portů CRS418.
e) Pokud ty kamery jsou uvnitř a mám dost kabelů DR1-DR2, tak kamery přivedu na poslední trojci PoE portů v CRS418, pokud nemám dost kabelů DR1-DR2 nebo kamery vedou z vnějšku, použiju to RB960PGS lokálně v DR2 (NE CRS112-8P-4S-IN - to je dost nepovedené, nahrazovali jsme těma RB960PGS).
f) Jako Wifi AP nepoužiju hAP ax S (zprasený HW, odfláklej SFP a ether1 port v tom EN7562CT chipsetu), ale wAP AX. Podobná cena, Wifi6, rozumná montáž na zeď, nedostaneš se ke konektorům/nesundáš ze zdi bez speciálního thorx klíče...
g) Jako CAPSMAN řídící prvek použije buď to první APčko v DR1 nebo si přihodím jakýkoliv malej RB do DR1, ať mám odděleno od vlastního routeru v CRS418.
h) Terminátor od O2 připojím do CRS418 na ten oddělený management 1 Gbps port, co vede přímo do CPU...
i) Do CRS418 si můžu i do USB připojit třeba záložní USB LTE modem konektivitu. :-)

Takto máš plně switchovanou vnitřní LAN síť v HW, routuješ přes CPU v 418 jen ten provoz do/z intertnetu, což kvůli PPPoE vždy bude u Mikrotiku CPU only režim. L2 switching, L3 routing i firewall vzájemného vnitřního LAN provozu můžeš offloadovat plně do L3HW (takže wirespeed)....
Zvážil bych místo těch CSS jejich CRS ekvivlanet, přeci jen jednotná správa jedním nástrojem je plus a CRS umí pár věcí navíc, které by jsi mohl chtít pak použít.
Až budeš chtít výše s konektovitou, optiku v baráku 10G, ..., tak CRS418 vyhodíš, vždyť stojí sedmičku a máš v tom CPU ekvivalent tomu CCR2004...
5
Hardware / Re:GSM brána pro domácí použití
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 17:29:45 »
... (což u např IZS je konečná; tam to prostě musí odejít, musí to odejít v časovým limitu, a někdy je tam spousta adresátů, a NE, nejde použít datový služby, protože je požadováno doručení i na místech, kde je jen signál fáze 2 = GSM bez dat).

Hele, tohle bych chtel videt ... i s tou branou ... zajed si trebas do Lesan na tankovy den. Neposles sms, nezavolas si, ani tobe nikdo nic nedoruci ani se ti nedovola. Jo a hlavne si nedomlouvej sraz u tanku ... tam ho maj totiz domluvenej uplne vsichni.

Jako uvedom si, ze cela telefoni sit je navrzena presne stejne jako ethernet = best effort. Jakysi garance funcionality se kdysi resily legislativne. Vcetne toho, ze proste cast uzivatelu bude pripadne odpojena. V mobilni siti, kde ti uzivatele kolotaji, se garantovat neda zhola nic.

že jsi v životě neslyšel o prioritních SIM pro IZS je tvůj problém.
že z formulace "požadováno je doručování i v podmínkách, kdy je k dispozici pouze signál fáze 2 bez datových přenosů", nejsi schopen pochopit že splnění zajistí JEDINĚ přenos cestou SMS, je taky jen a pouze tvůj problém.
tvoje problémy s chápáním textu řešit nehodlám.
tvoje problémy s absencí znalostí řešit nehodlám.
tvoje psychický problémy nehodlám řešit už vůbec.

už mi nepiš, rozhodně neodepisuj žádný reakce na moje posty, a pokud možno už nepiš vůbec, nikdy, a nikomu. svět bude mnohem lepším místem.
6
« Poslední příspěvek od ch3 kdy Dnes v 15:52:32 »
Vicero DAC kabelu ma tendenci se navzajem rusit..otestovano v praxi ;) pozor na to.. par kabelu asi ok, ale jinak bych uvazil AOC
7
« Poslední příspěvek od Pepek_Namornik kdy Dnes v 12:00:35 »
Super, DÍKY za věcnou a praktickou reakci.
Ad. zakončení - zatím je terminátor, budova nezkolaudovaná, optiku CETIN už na některých místech kope, takže pořizovací/dohadovací kolečko teprve nastane. Ale jestli bude varianta dostat z někoho jednoduchý ideálně nečínský "mediakonvertor" a z toho přímo IP bez dodatečného PPPoE, bylo by to super. Díky za info, zkusím po tom pak pátrat.
S topením S+RJ10 počítám, vybíral jsem právě podle MT interface compatibility listu, ta 2004 jich podporuje až 6, já potřebuju 4, rovnou jsem se chystal je rozházet minimálně ob-port.
DAC všechny 1 metr.
Ad pasivní port extender v té 2004 - no jestli tedy dá 3Gbps v náročné zátěži přes CPU, tak to je v podstatě to, co by mi prozatím stačilo - na 1 možná 2Gbit lince to udýchá a až někdy bude možné/potřebné více, tak se z něho routování/firewall vyrazí, zůstane čistě jako 10Gb VLAN switch (což CPU podle MT testu bridging dá) a před něho pořídí pořádný router, který výkonově obstará vše potřebné - jen tam tu 2116 nedám hned naslepo. Jestli si třeba 5 let odroutuje na 1Gbit než mu dojde dech - ideální stav. Nebo v tom vidíš i nějaké další potenciální problémy?
To dočasné vynechání 2116 dost srazilo aktuální cenu, ale není nezbytně nutné - prostor na 2116+317 je, jen by zase byla škoda je teď mít využité na 2% a za 5 let zjistit třeba že se bez 5+Gb PPPoE neobejdu a ani ta 2116 to nedá a stejně se bude shánět něco tou dobou aktuálnějšího/výkonnějšího...
8
Sítě / Re:Existuje nějaká náhrada za 3G Zónu / femtocell?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 11:18:17 »
Otázkou je, jestli by takto drastické zhoršení pokrytí nebylo už v rozporu s nějakým zákonem. Když člověk co doma upadne a nedokáže se s mobilem na krku doplazit na náves, tak je to docela problém. Pokud mají důchodci  všemožná SOS tlačítka, která najednou budou k ničemu, tak je to problém.

Já si doma většinu času nezavolám a jsem nedostupný, takže každou chvíli furt někdo z rodiny panikaří, zda se mi něco nestalo.
9
Sítě / Re:Existuje nějaká náhrada za 3G Zónu / femtocell?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 10:32:56 »
GSM repeater musite mit schvaleny od operatora a vzhledem k tomu ze vypinani GSM je za dvermi jedna se o pomerne nevyhodnou investici.
Stejně by mě zajímalo, jak hodlají řešit, že v kdejaké vesnici je v interiérech se štěstím to 2G, 4G možná tak na půdě a o 5G si tam vzhledem k velikosti sídel celkem logicky můžeme nechat jen zdát. U nás by tak odpojili doslova polovinu obce od mobilního signálu. V podstatě bych pak přestal mít důvod platit mobilní telefony. Čínské 4G repeatery, celá sada včetně antén, stojí tisícikorunu, dvě; netuším teda jak moc jsou funkční, samozřejmě. Pokud by se tohle stalo, operátora se fakt ptát fakt nebudu.
10
« Poslední příspěvek od M_D kdy Dnes v 10:23:16 »
Ještě: počítej, že ty metalické SFP+ od Mikrotiku S+RJ10 je slušné topidlo, jakmile to linkuje 5 Gbps a výše, necpat těsně vedle sebe.
Pasivní DAC kabely jsou v pohodě (používáme od 1 do 100 Gbps). Chce to místo na ně vepředu v racku, ať ho necpeš a nelámeš ostře dveřma. Občas blbne linkvání mezi různými výrobci, poladit nastavení, chce si to zkusit.
Také volit jen rozumné délky. Pokud namotáš bago dohromady, pak občas to magicky zlobí a není nad to mít kvůli tomu log plný (zrovna z jednoho CCR2004):
07:37:44 interface,info sfp28-2 link down
07:37:47 interface,info sfp28-2 link up (speed 25G, full duplex)
07:43:31 interface,info sfp28-2 link down
07:43:34 interface,info sfp28-2 link up (speed 25G, full duplex)
08:13:21 interface,info sfp28-2 link down
08:13:25 interface,info sfp28-2 link up (speed 25G, full duplex)
...
Ale není nad to, že na DAC propoji mám v rámci racku RTT asi o 5 nanosekund rychlejší, než to linkovat po optice, to se také počítá. Zkrátka to světlo v optickém kabelu je strašně pomalé. :-)
Stran: [1] 2 3 ... 10