Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Windows a jiné systémy / Re:Zvláštnost při přihlášení do Windows 11
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 07:47:33 »
Off-topic. Proč bys vypínal SB?...
Kolik widli adminujes? je to tak 2 roky +- ... kdy po aktualizacich pestaly bootovat vsechny widli virtualy na vmware (se zapnutym SB) a soudruzi se pak 3 mesice dohadovali, kdo za to muze.

To byla výborná taškařice. Aktualizace microsoftího podpisu v EFI způsobila, že žádnej post-Vista OS microsoftu nestartoval. Pár virtuálů jsem u zákazníka musel oživovat přes recovery, protože odmítali vypnutí SecureBootu, a u asi 4 ani to nezabralo a při zákazu vypnutí SB to bylo na reinstalaci .
BTW se jim to pak povedlo ještě jednou, ale to už nebyl takovej průser, protože to 1) velmi rychle rollbackli a vydali opravenou záplatu, 2) spousta provozovatelů se už poprvý poučila a SB měla vypnutej.
2
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od Tomáš Crhonek kdy Dnes v 06:56:08 »
Muzes mi prosim nejak specifikovat nad cim se presne mam zamyslet stran struktury dila kdyz proste pred nejakym casem vysla nova major verze knihovny a tim padem ta moje verze prisla o podporu? Proste udelam upgrade. Nevidim problem s navrhem ci strukturou dila (prece si nebudu psat vlastni knihovnu na generovani PDF kdyz uz to nekdo udelal a ja to muzu pouzivat).

To, co jsem psal pochopitelně neplatí pro každý jednotlivý případ, ale někdy jsou změny v knihovně vyvolané třeba novými možnostmi jazyka, změnami ve std knihovně apod. V takových případech je dobré to prostudovat a udělat další změny v kódu. Pokud nějaká knihovna jen "pro nic za nic" mění jen jména metod, tak je to jiný případ a navíc, pokud se tohle děje příliš často, tak je to k zamyšlení zda tuhle knihovnu dále používat.
3
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy 23. 11. 2025, 21:58:44 »
Třeba taková že se pak můžeš u toho zákazníka věnovat podstatnějším věcem?

V tom případě je potřeba se zamyslet, proč některé věci, které AI zvládne levou zadní, tam vůbec jsou - opět se vracím k dobrému návrhu programu, pokud někdo velkou část času řeší jen nepodstatné drobnosti, tak je to k zamyšlení nad celkovou strukturou díla.
Muzes mi prosim nejak specifikovat nad cim se presne mam zamyslet stran struktury dila kdyz proste pred nejakym casem vysla nova major verze knihovny a tim padem ta moje verze prisla o podporu? Proste udelam upgrade. Nevidim problem s navrhem ci strukturou dila (prece si nebudu psat vlastni knihovnu na generovani PDF kdyz uz to nekdo udelal a ja to muzu pouzivat).
4
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy 23. 11. 2025, 21:56:36 »
Jaka je pridana hodnota tvoji neprace? Priste zakaznik kontaktuje tvoji asistenku a tebe vynecha.
Pridana hodnota moji prace byla, ze jsem v nejmensim moznem case s kvalitou vyssi ci rovnou pozadovane dokazal splnit ukol. Kdybych nevzal AI na praci ve ktere je vyrazne lepsi (cteni a aplikovani changelogu nejaky 3rd party knihovny) tak na tom stravim vic casu ergo budu neproduktivni.
5
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy 23. 11. 2025, 20:30:56 »
Jenze typickej zakaznik chce svoji lppatu a nechce resit bagr nebo velkorypadlo.
Řekl bych, že podstatné je, co chce jeho zákazník.
6
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy 23. 11. 2025, 19:57:11 »
Jenze typickej zakaznik chce svoji lppatu a nechce resit bagr nebo velkorypadlo.
7
/dev/null / Re:Homemade Python kryptoměna.
« Poslední příspěvek od DarkwalkerPrime kdy 23. 11. 2025, 18:50:21 »
Jmenuje se to Droid (DRX)

To jsem zapomněl napsat.
8
/dev/null / Re:Homemade Python kryptoměna.
« Poslední příspěvek od zden2k kdy 23. 11. 2025, 18:47:31 »
A jak se ta věc jmenuje? To jméno by mělo být "chytlavé", beze jména to bude na nic. ;)
9
Bazar / Re:Prodám Dell s Ryzen 2200G za 500 Kč
« Poslední příspěvek od CPU kdy 23. 11. 2025, 18:27:57 »
PCčka jsou už pryč, ale prý tam má 16 GB DDR4 moduly do těch pecek, kdyby někdo chtěl (ty ECCčka) po 800,- Kč. Že to po něm někdo chtěl, ale zapomněl kdo.
10
/dev/null / Homemade Python kryptoměna.
« Poslední příspěvek od DarkwalkerPrime kdy 23. 11. 2025, 17:13:55 »
Ahoj. Není tu někdo kdo by chtěl otestovat moji homemade Python kryptoměnu? Sice se jedná o Alpha verzi u které je stále hodně co zlepšovat, ale i tak bych se o to rád s někým podělil. Díky.

PS: Nejsem profesionální vývojář, jsem jen týpek co si hraje s Termuxem, a který se šťourá v Pythonu za asistence AI.
Stran: [1] 2 3 ... 10