1
Bazar / Re:Prodám 8TB SAS disky
« Poslední příspěvek od azerty kdy Dnes v 20:59:14 »Jestli budou, tak bych 4 ks vzal.
To bylo nádherně řečený...
Víš jak to bylo u mne? Někdy na základní škole jsem z ničeho nic dostal strach z nekonečnosti smrti. Strach z toho, že po mé smrti už nikdy nebudu žít. Ani po tisíci letech, ani po milionech letech, ani po miliardách miliard letech, prostě nikdy. V psychologii se tomu myslím říká existenciální úzkost.
Ty strachy jsem měl každý den po celý měsíc a často mě doháněly k pláči. Jedinou možností, jak nemít tyto strachy bylo, prostě na to nemyslet a zabývat se něčím jiným.
Naštěstí existují lidé, kteří věří v život po životě. To znamená, že až umřu, tak odejdu jinam, kde budu žít dál. A taková jednoduchá myšlenka od těch lidí, mě z těch strachů nejenom vytáhla, ale byla také prevencí, aby mě ty strachy nepřepadávaly.
Úplně jsem z toho nevyvázl, a existenciální úzkost mívám sem tam. Ale pro mne je to docela štěstí, protože víra v život po životě je něco jako lék nejen na tu úzkost, ale také na život v radosti.
Zajímavé. Já si myslím, že člověk by se měl být realista a smířit s tím, že po smrti nic není. Uvědomit si, že všichni jsme si rovni a nikdo nemá právo nic na úkor někoho jiného požadovat. S tím souvisí pokora, nesobeckost v životě a snaha být vesmíru prospěšný. A vědět, že jediná možnost jak zajistit kontinuitu alespoň části svého bytí, je skrze své potomky.
Rovnou jsem kuchnul i tu dvojku, ta prekvapive vypada uplne jinak a z toho nejsem vubec chytrej - zespod nevidim prakticky nic a zeshora je to zakaply nejakym lepidlem, aby to drzelo a nehybalo se.
Víš jak to bylo u mne? Někdy na základní škole jsem z ničeho nic dostal strach z nekonečnosti smrti. Strach z toho, že po mé smrti už nikdy nebudu žít. Ani po tisíci letech, ani po milionech letech, ani po miliardách miliard letech, prostě nikdy. V psychologii se tomu myslím říká existenciální úzkost.
Ty strachy jsem měl každý den po celý měsíc a často mě doháněly k pláči. Jedinou možností, jak nemít tyto strachy bylo, prostě na to nemyslet a zabývat se něčím jiným.
Naštěstí existují lidé, kteří věří v život po životě. To znamená, že až umřu, tak odejdu jinam, kde budu žít dál. A taková jednoduchá myšlenka od těch lidí, mě z těch strachů nejenom vytáhla, ale byla také prevencí, aby mě ty strachy nepřepadávaly.
Úplně jsem z toho nevyvázl, a existenciální úzkost mívám sem tam. Ale pro mne je to docela štěstí, protože víra v život po životě je něco jako lék nejen na tu úzkost, ale také na život v radosti.
Genie I pusobi, ze tam ten konektor snad ani neni pripajenej, ale jenom jej drzi tri zahnute packy - je to vubec mozne?
Samozřejmě máš pravdu. V ČR a SR a i jinde ve světě válka ještě není a já věřím, že ani v ČR ani v SR nebude. Ale věřím, že celosvětová válka bude, jen to nebude klasický vojenský konflikt, ale bude mít jinou podobu. Válčit se dá mnoha způsoby: vojensky, ekonomicky, psychologicky atd. Myšlenka celosvětového konfliktu tu je již století, možná tisíciletí, kdo ví? Mění se jenom prostředky.Dnes jsme ve válce a přijde válka ještě větší - celosvětová.
Tady s tím, že jsme ve válce rozhodně nesouhlasím. "My" nejsme ukrajina, rusko, izrael, palestina, spojené státy, ani írán. My jsme česká republika, potažmo evropská unie. Tady žádná válka není. Kdo tvrdí opak - tak lže a manipuluje. Světová válka velmi pravděpodobně nenastane. V tuto chvíli se největší hráči poměrně slušně vyčerpávají, na pokračování nebo eskalaci konfliktu nebude mít nikdo zdroje.
Jediná výjimka je použití atomových zbraní, a pokud k tomu dojde, jsou veškeré úvahy o offline životě naprosto zbytečné.