Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Re:Dodavatel elektřiny s online měřením spotřeby
« Poslední příspěvek od ZAJDAN kdy Dnes v 10:56:49 »
My třeba máme meření v reálném čase díky fotovoltaice napojené do distribuční sitě, kde před elektroměrem je Smart meter.
Možná by stačilo namontovat ten Smart meter(bez invertoru pro FV).
https://www.fronius.com/cs-cz/czech-republic/solarni-energie/instalacni-firmy-a-partneri/technicke-udaje/v%C5%A1echny-v%C3%BDrobky/kontrola-a-monitoring-syst%C3%A9mu/hardware/fronius-smart-meter/fronius-smart-meter-ip
2
Sítě / Re:Optika od Cetinu - jen pro O2?
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 10:36:58 »
@tennyson.acie: jo, jasně. :) Nenapsal jsem to, ale samozřejmě se bavím o infrastruktuře, která má budoucnost - a to je optika (o které byl i původní příspěvek). Velkou otázkou je kabelovka Nej, tu by buď museli dost výrazně zmodernizovat, nebo přestavět na optiku (sázím na tuhle možnost), aby se na ní daly nabízet služby "na úrovni".
3
« Poslední příspěvek od skopda kdy Dnes v 10:30:07 »
Pokud by jsi chtěl live data, tak můžu dopororučit shelly EM (wifi) nebo shelly pro (ty mají i ethernet), jsou různé modely které umožňují měřit různý počet okruhů, u elektro neznalých osob je vhodné si na montáž pozvat elektrikáře a dopředu ověřit jestli se do rozvaděče vleze.
4
Bazar / Re:Prodám server Supermicro s AMD Epyc2 128GB 432TBHDD
« Poslední příspěvek od xcaveman kdy Dnes v 10:10:27 »
Běžel na tom Debian s kvm, vmware jsme  a  tom neprovozovali, ale myslím ze by nemel byt problem. Záruka od dodavatele uz je expirovana, nicméně asi by nebyl problem dát měsíc na odzkoušení a fa je taky možná.

Kdyztak mi napište pm s kontaktem a muzeme se domluvit.
5
« Poslední příspěvek od Marvin kdy Dnes v 09:53:57 »
Podružný elektroměr má nějakou vlastní spotřebu, tarifní pak měří i spotřebu podružného a ztráty na kabelu mezi tarifním a podružným. Nikdy to pak přesně nesedí.

Spotový elektroměr se vyplatí jen když má někdo výrobnu, vysokou spotřebu a nebo spotový vyučtování. Jen na hraní to vyjde draho.

Bastl na sběr pulsů z LEDky v distribuci E.ON jim děsně vadí, ČEZ je vstřícnější.
6
« Poslední příspěvek od thisisroot kdy Dnes v 09:40:52 »
Díky moc za tipy! :) To, že budou data z distribuce24.cz se zpožděním jednoho dne, mi asi vadit nebude – vypadá to jako nejjednodušší řešení. Ale musím říct, že se mi hrozně líbí řešení se čtením LEDky z elektroměru, to mě upřímně vůbec nenapadlo, že by mohlo fungovat. Četl jsem před časem jen o řešení, které nějak zaznamenává frekvenci sítě a z toho počítá +- spotřebu (nejsem v elektru znalý, tak se omlovuám pokud melu nesmysly...), ale to mě odradilo protože bych nějaký pinčlík musel mít v každé zaásuvce a stejně tu spotřebu kontrolovat oproti stavu elektroměru, jestli to sedí.

Ještě jednou díky moc!
7
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 08:59:15 »
Mám v rozvaděči Shelly Pro EM. Nativně to funguje s Home Assistantem.
8
« Poslední příspěvek od zapik1 kdy Dnes v 08:40:33 »
Mám online spotový elektroměr (s GSM modemem) a výsledná data vidím až druhý někdy až další den.  Takže aktuální stav musím tahat ze solárního měniče.  V době když jsem fotovoltaiku neměl, tak jsem jako nejjedodušší řešení měl snímání Ledky na elektroměru, která bliká  podle spotřeby (10 000 impulzů na kWh pro můj elektroměr).  Měl jsem to udělané jako magnetickou sondu, která se přicvakla na elektroměr - je tam připravný port pro infra čtečku s kovovým středícím kroužkem.
Fungovalo to bez nejmenších potíží, lidé co chodili dělat odečty, tak to jen sundali a pak cvakli zase zpět.
9
« Poslední příspěvek od patko19 kdy Dnes v 08:21:14 »
neni najjednoduchsie si tam dat prudovu cievku a nejake esp?
10
« Poslední příspěvek od username kdy Dnes v 08:16:50 »
to neni na dodavatele, ale na distributora (a toho si vybirat nemuzete).
u egd je normalne dostupny portal (https://portal.distribuce24.cz/), kde jsou videt 15minutove odecty, ale az od nasledujiciho dne - "live" ne.
Stran: [1] 2 3 ... 10