Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám monitor 43" 3840×1200 100 Hz
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 15:05:14 »
Co to safra kupujete, ze to nic nevydrzi?  :o

DELL UP3218K ... 8K/32" ... temer kazdy kus a uzivatel mel problem, vratka, problem znova po jednodkach mesicu.
Model nema nastupce, vyrobce to nakonec asi fakt vzdal :D

Ten muj taky poblikava v oblasti taskbaru a mel v rozich podivne barevne mapy.. po zahrati za hodku to prestane.
Bohuzel cim novejsi a lepsejsi produkt.. tim mene spolehlivy.

Imho za to muze experimentovani s novymi technologiemi pouzdreni a podobne - ze tady delame HW betatesting.
Klasicke, lety proverene konstrukce, jsou pak ty drzaky.
2
« Poslední příspěvek od jauznevimco kdy Dnes v 14:52:40 »
Anekdoticky...

Dell 2007FP, rv 2007? ... loni odeslo podsviceni. Vymenen za QHD 27 ultrasharp za bratru 4-5k, kdy byl jeste ctvrtrok v zaruce.
NEC 200NX, rv 2007?, koupen cca 2011 za vcelku smesny peniz... spokojene si dudla dodnes

V kanclu mame 400+ prevazne levnych Lenovo ThinkVision (6-bit IPS, 22-24"), za osm let klekly dva, o mrtvych (sub)pixelech nevim z jedinyho z nich...

Co to safra kupujete, ze to nic nevydrzi?  :o
3
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 14:37:31 »
Přesně tak - podle mě koupit si 4 roky starý monitor za 10 litrů může jen blázen. Já měl 3 monitory za posledních 5 let (mám 2 na stole) a některé odchází celkem rychle (třeba IPS panel už nechci, protože počet dead subpixelů hodně roste se stářím toho panelu).

Tohle se nedá generalizovat. Je to podobné jako s ojetými auty: když si koupíte vrak, budete mít vrak. Když nevyberete podle toho, co je spolehlivý držák, budete mít nespolehlivý krám. A naopak. Já tu mám dva delly, jednomu je minimálně pět let, druhý jsem kupoval jako repas stejný k němu nedávno a nevím o jediném problematickém subpixelu. (Což tedy nevylučuje, že na nich nějaké mrtvé nejsou ale nevím o nich.)

Takže ono vždy záleží co je ten či který výrobce zač.
4
« Poslední příspěvek od anonacct kdy Dnes v 14:24:22 »
Přesně tak - podle mě koupit si 4 roky starý monitor za 10 litrů může jen blázen. Já měl 3 monitory za posledních 5 let (mám 2 na stole) a některé odchází celkem rychle (třeba IPS panel už nechci, protože počet dead subpixelů hodně roste se stářím toho panelu).

Ale pokud to prodals za těch 10 litrů, tak gratulace, já bych něco takového prodával tak za 4-5k.
5
Desktop / Re:Způsob sdílení obsahu mezi aplikacemi
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 07:45:16 »
Mě by se líbilo intenzivní použití services jako v GNUStep, tj. různé komponenty by se dokázaly registrovat do systému a v každé aplikaci by se u příslušného obsahu zobrazila nabídka služeb, které s ním umí pracovat. Podobně jako existuje nyní registrace aplikace k podporovaným mime-typům. To by bylo zobecnění těch jednoúčelových copy-paste a drag-and-drop funkcí. Služby by šly skriptovat, registrace by probíhala automaticky.

Například při označení textu bych viděl: možnost text přeložit, možnost text zkompilovat, možnost z textu vytvořit e-mail, možnost konverze velikosti písmen, možnost opravit spellcheckerem atd. Šlo by o obousměrné zpracování obsahu (převzít data anebo je převzít, modifikovat a vložit na původní místo ve zdrojové aplikaci). Celý koncept by šel ještě rozšířit na plně modulární rozhraní, kdy by bylo možné si aplikaci sestavit na míru z komponent. To už je ale složitější koncept, kdy by bylo nutné rozšířit koncept pipes u shellu na GUI prostředí a byl by nutný dobře navržený systémový event bus. Bohužel se k tomu dnes nic ani neblíží.

Services jsou vymyšlený dobře, modularita je zajímavý koncept.
Děkuju Ti.
nm

Tímto příspěvkem ale nechci v žádném případě ukončit diskusi. Zajímají mě i ty vyjmenované způsoby: schránka, přetažení, share a další. Tak co používáte tedy nejraději?

Děkuji za každý příspěvek  :)
6
« Poslední příspěvek od LeosB kdy Dnes v 00:15:13 »
Tohle je bazar na root.cz, na rozdíl od jiných bazarů se tu tradičně diskutuje. Někomu se to líbí, někomu ne - třeba já bazary kde se nedá diskutovat rád nemám, ale vím že někdo zase nemá rád bazary kde "mu do toho někdo kecá" - nedá se zavděčit všem...
7
« Poslední příspěvek od glondrej kdy 15. 11. 2025, 23:22:53 »
Prodáno (zde na rootu).

Poprosil bych místní diskutující i moderátory, aby  si toto vlákno prošli a zamysleli se nad nějakou sebereflexí, zda takto pojatá sekce "bazar" má smysl. Na jiných odborných fórech má sekce bazar často celkem jasná pravidla - příspěvky výhradně týkající se nabízeného zboží; kdo nechce koupit, mlčí; offtopicy přesouvány do správných sekcí, atp.

Pár profláklých jmen téma opět zaplevelilo nesmysly.

PS. Kdyby ale někdo prodával bezvadné 10 let staré auto za cenu železného šrotu, klidně mi rovnou napište.
8
Vývoj / Re:JavaScript vs. TypeScript: rovnaký alebo rozdielny jazyk?
« Poslední příspěvek od Mlocik97 kdy 15. 11. 2025, 22:30:54 »
Nechápu vaši odpověď. Ale jinak se omlouvám, psal jsem to do téma jaký notebook na práci, asi jsem si popletl záložky.

https://forum.root.cz/index.php?topic=31258.0

Uhuh... tak určite nespamuješ, že? A len tak zrazu si až o deň pozdejšie sa rozhodol to napísať znovu, a znovu, a znovu, do všetkých možných vlákien.
9
Bazar / Re:Predám RPi4, Milk-V Mars a Duo, Odroid H3
« Poslední příspěvek od Jaroslav Štěpánek kdy 15. 11. 2025, 21:48:36 »
Zdravím kolik si představujete za toho odroida?

Díky
10
Bazar / Re:Prodám Dell s Ryzen 2200G za 500 Kč
« Poslední příspěvek od Jaroslav Štěpánek kdy 15. 11. 2025, 21:44:31 »
Já bych si 3 kousky vzal. Budu v Praze teď ve čtvrtek, tak mi prosím pošlete nějaké info ať se dohodneme.

Díky
Stran: [1] 2 3 ... 10