Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Daruji starou základní desku 386SX
« Poslední příspěvek od Martin K. kdy Dnes v 12:35:29 »
Předchozí zájemci ostrouhali, nebyli totiž dostatečně rychlí :-)

Ale já osobně bych baterku odpájel, nacpal místo ní bezVarta a pak třeba zkusil jak na tom běží OS/2 2.1, protože to je prakticky nejnižší možná konfigurace pro dvojkové OS/2 ...
2
Bazar / Re:Daruji starou základní desku 386SX
« Poslední příspěvek od Zdeno Sekerák kdy Dnes v 12:21:23 »
Az na tu baterku (to pri konektoru klavesnice) vypada dobre.
Smis se zeptat predeslych zajemcu co s ni budou delat?
3
Sítě / winbox linux vs windows
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 12:21:03 »
Kedze uz nejaky cas existuje winbox beta aj pre linux a funguje celkom dobre, tak som sa rozhodol, ze to budem pouzivat.
Predtym som pouzival winbox pre windows (wine).
Teraz mam na stole L009UiGS-2HaxD a postup na reset je

Kód: [Vybrat]
Zasuniem napajaci konektor do jacku
Zatlacim reset button a drzimeho stlaceny
Zasvietit zelena LED dioda
Asi po 5-6 sek.zacne dioda blikat
Vtedy tlacidlo uvolnim
Po dobehnuti resetu je RB pripraveny
Prihlasim sa cez winbox (RB by mal byt vo winboxe najdeny na zaklade MAC)
Meno je admin a heslo je na stitku
Po prihlaseni vybehne okno s remove configuration
Potvrdime tuto moznost
RB sa rebootuje
Po reboote sa prihlasim s prazdnym heslom
Hned si vytvorim nove heslo

Winbox vypnem a znova spustim aby som overil ci je nove heslo spravne.
Vsetko funguje spravne (heslo si vo winbox ulozim).
Nasledne vypnem RB (prip. PC).
Zapnem PC aj RB a uz sa nedokazem prihlasit ani s heslom zo stitku, ani s novym heslom a ani bez hesla. Nic nefunguje.
Znova zopakujem reset, ale vsetko sa opakuje.

Skusil som prepnut na Win10 a tam sa dokazem prihlasit bez hesla (ale len so starsim winboxom). Kedze reset som skusal viac krat, je mozne, ze som nevytvoril nove heslo, takze sa da prihlasit s prazdnym.
Vo win 10 funguje vsetko spravne so starym winboxom, ale s beta ver. to nejde ani vo Win.

Nevie niekto ci je v beta verzii nejaky bug ?

BTW na ine RB sa s beta ver. hlasim normalne, avsak nevyuzivam MAC, ale IP, pretoze idem cez VPN

4
Hardware / Re:Jaký ThinkPad pro Linux?
« Poslední příspěvek od Michal Bach kdy Dnes v 12:11:06 »
Co přesně na nových trackpointech funguje tak špatně? Přešel jsem z T420 na P14s gen 5 a v chování trackpointu nevidím rozdíl. Celkově jsem s tím P14s gen 5 (Intel) spokojený, na Linuxu vše funguje, mám tam 96GB RAM a nějak moc to netopí/nefouká při běžném používání. Např. teď při zátěži CPU na 9% má teplotu kolem 38˚C a je zespoda chladný.
5
Sítě / Chybná lokalizace podle IP adresy
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 12:10:40 »
Mam zajimavy problem.
Pevna IP adresa u WIA - poloha byla vzdy spravne (samozrejme jsem to povolil jen navigacni app a podobnym strankam).
Pevna IP adresa  UVT - ocividne bydlim  Frydlant u Ostravice a basta

Ono se to nezda, ale dokaze to usetrit cas a uz jsem narazil na tak d****tni design stranek a app, ze mi Frydlant zpusoboval problem (p.s. byly app jedne mezinarodni skoly, ne nejaky prodej erotickyh potreb ci neco).

6
Hardware / Re:UPS pro malý server
« Poslední příspěvek od TomaMal kdy Dnes v 11:41:52 »
S největší pravděpodobností baterka složená z více článků
7
« Poslední příspěvek od LeosB kdy Dnes v 11:07:22 »
Když jsem zjistil že trackpoint na nových ThinkPadech funguje tak špatně že je prakticky nepoužitelný, tak jsem se rozhlédnul co jiného je k dispozici a pořídil jsem HP EliteBook 865 8A419EA se kterým jsem v rámci možností spokojený. V Linuxu mi funguje všecho, včetně čtečky otisků prstu. Volil jsem 16" protože na to je prostě líp vidět než na menší displeje, jako bonus jsem k tomu dostal větší baterku kterou do menších modelů nedávají (fyzicky se nevejde).
8
« Poslední příspěvek od gnat kdy Dnes v 10:49:25 »
Mám tu teď před sebou to samé (procesor, paměť), jen to není s-ko, ale plná T14 (potřebuji eth. port) s Debianem. Utilizaci i s běžícím Firefoxem htop ukazuje mezi 0-1% na 2 jádrech, zbylých 6 je na 0. Chybu bych hledal spíše v distribuci než v notebooku.

BTW pamatuji si že s Ubuntu na tom byly problémy s hw a ovladači.
9
Bazar / Re:Sháním starší notebook pro kamaráda na web
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 10:39:45 »
a6b
Ahoj, díky moc. Jsi někde z Prahy-Okolí nebo Vysočiny abych mohl vyzvednout ? 8 GB RAM na web a Youtube stačí určitě, pro Ubuntu to určitě stačí také. Kdyžtak napiš PM, domluvíme se na ceně a vyzvednutí.

jsem na severni morave, ale mozne, ze bych si udelal vylet a na tu vysocinu to privezl pristi tyden.
ve kterem meste se muzeme sejit na predani.
10
Hardware / Re:UPS pro malý server
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy Dnes v 10:37:32 »
[fotka racku]

To zelené co vykukuje vlevo v hloubi za DIN lištou, to je baterka? :-)
To spíš vypadá jako zdroj...
Stran: [1] 2 3 ... 10