Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Sítě / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 13:34:46 »
Jenže to je přesně motto dnešního světa -  celej život si klidně páchej zlo, protože hlupáci ti stejně odpustí. Proto se i z těch největších grázlů stávají postupně filantropové.

Proč tedy vůbec páchat dobro? Abych se dostal do ráje a tam potkal Hitlera, kterému bylo odpuštěno? Si třeba představte Hitlera jak na vánoce nalévá sirotkům polévku někde v chudobinci, aby vše odčinil.
12
Software / Re:Jak udělat ISO z bootovatelné flasky?
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 13:26:32 »
navíc žiju v přesvědčení, že aktuální Ventoy blokový image umí, jen mu musíš dát příponu .img
13
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 13:01:41 »
Tak tohle uz je "offline" uplne v jinym slova smyslu...
Co vsichni ti lidi co se s nima setkat uz nechci?
Záleží na důvodu, že je nechceš vidět. Jestli ti ublížili a nechceš je už více vidět, budeš jim muset odpustit všechno, čím ti ublížili, pak je rád uvidíš už i tady na Zemi. Pokud je nechceš vidět, neboť ti nejsou podle chuti, pak budou muset oni odpustit tobě.

Pokud přiznáš a lituješ, že jsi někomu ublížil ty, věř že když ti oni odpustí, pak je také rád uvidíš už i na Zemi.

Jediná cesta, jak žít na onom světě v přátelství, je odpustit každému a všechno. A to i největšímu nepříteli.

Známý kněz Marián Kuffa, bývalý horolezec, který si prožil pád tuším z Gerlachovského štítu v Tatrách a se svými kamarády visel na horolezeckém laně na úplně poslední skobě, o odpuštění hovoří s humorem, ale přitom vážně a přátelsky. A ten o odpuštění tvrdí: "Dobrá zpráva, i pokus se počítá."

Schválně si Mariána Kuffu najdi na youtube a pusť si z něho něco. I když si z toho nic neodneseš, alespoň tě Maroš svým vyprávěním rozveselí.
14
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 12:21:06 »
Představ si, že člověk má kromě těla i duši. To už je dnes všeobecně známo a dost se tomu věří i ve vědeckých kruzích. Duše je v těle "uvězněna", podobně jako ve faradayově kleci.

Hold my beer...

Nejsme o nic lepší než stroje a počítače a klinická smrt není nic jiného, než  příznak selhávajícího hardware - vadná RAM, špatný konktakt, podpětí, které se mohou projevit různými poruchami, včetně halucinací, všemožných vizí, atp

Žít pro ostatní je jen zamaskovaná sobeckost - žijeme pro manželku, děti,... abychom nebyli sami - chtít nebýt sám = sobeckost. Touha přežít a předat vylepšenou genetickou informaci další generaci, aby měla ještě větší šanci na přežití, není zas nic než jen sobeckost.

A páchat dobro, abychom v posmrtném životě/světě nebyli vystaveni zlu, je opět sobeckost.

Ale ať si každý věří čemu chce, když ho to naplňuje a dává to jeho životu smysl. Závidím těm, pro které je to takto jednoduché.
15
« Poslední příspěvek od listoper kdy Dnes v 11:51:53 »
Tak tohle uz je "offline" uplne v jinym slova smyslu...
Co vsichni ti lidi co se s nima setkat uz nechci?
16
Bazar / Re:Prodám 8TB SAS disky
« Poslední příspěvek od JenBob kdy Dnes v 11:25:48 »
Údajně SAS řadič https://www.aliexpress.com/item/1005007219586897.htm s ASM1064 a ASM1064 nepodporuje SAS.

Prosím, založte si na redukce separátní diskuzi.

Ad disky:
Příští týden bude 18ks, jak budou, napíšu sem.
17
« Poslední příspěvek od Aleš Rygl kdy Dnes v 11:18:29 »
Take se pridavam do skupiny zajemcu. 3 ks.
Diky. A.
18
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 11:08:24 »
Treba zde je neco:
https://www.neven.cz/p/usb-to-sas-easy-drive-cable

Vedle toho je jeste levny produkt SATA-SAS, to vypada ze nekdo musi delat jakysi bridge chip, ktery transformuje SATA prikazy pro SAS disk. A ta verze s USB pak k tomu lepi bezny USB-SATA prevodnik.

Nedokazu vygooglit ten bridge chipset ale. Vim ze existuje opacnej (dual-port SAS host na single SATA disk).
Díky moc, to vypadá užitečně. Dokonce jsem teď našel to samé na aliexpressu (s cenou víceméně srovnatelnou, jen pro doplnění) - buď jsem předtím špatně hledal, nebo se to objevilo až později. I ten převodník SATA-SAS je zajímavý, jen škoda těch problémů se SMARTem, o kterých tam mluví. Ale s tím je třeba se asi smířit nebo si s tím poradit nějak jinak.

Ještě by mě, spíš tak teoreticky, zajímalo, jestli jsou ty převodníky omezené na použití čistě s disky, nebo by zvládly třeba LTO páskovou jednotku - což tam zcela pochopitelně prodejce neuvádí.
19
Bazar / Re:Prodám AsRock BC-250
« Poslední příspěvek od fanoush kdy Dnes v 11:06:35 »
Diky za nabidky. Momentalne mam dve volne, tak nevim, kazdemu jednu? Je divne ze dlouho nic a najednou dva lidi skoro naraz :-) nekde o tom psali?

Kadopadne pokud chcete jenom kartu a zbytek si doresite sami tak je to jednoduche a muzu poslat rovnou.

Akorat jsem od te doby, kdyz nebyl zajem, jeste resil lepsi napajeni a chlazeni a pocital ze mi ty karty mozna i zustanou. Objednal jsem si na zkousku z ebay dva serverove zdroje HSTNS-PL28 460W, ty by podle informaci melo byt velice jednoduche pouzit
https://github.com/darwinbeing/HPServerPSUHack
https://hackernoon.com/reanimating-old-server-racks-with-hp-common-slot-power-supplies
a pri prikonu BC-250 by snad mely byt tiche https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/pdug7c/hp_power_supplies_running_silent_on_66_load/
vysly me na cca 360Kc jeden i s postovnym do CZ. To by mohla byt docela levna a velmi kvalitni volba (94% ucinnost pri 50% odberu). Treba ten MeanWell LOP-300-12 je maly a dobry a tichy ale neni tak levny. A i PC zdroje ktere davaji na 12 vetvi 300W nejsou taky uplne zadarmo. Takze kdybyste tenhle zdroj k tomu nekdo chteli (az mi prijde a zkusim ho, cca utery pristi tyden) tak by to byla moznost. Chtel jsem ho hlavne zkusit ale vlastne nepotrebuju ani jeden, k te co pouzivam uz zdroj mam (a dva byly za jedno postovne :-)

Zbytek v SZ ale nechtel jsem to o tech zdrojich psat dvakrat.
20
Bazar / Re:Koupím mini PC pro mediální centrum
« Poslední příspěvek od Marek.S kdy Dnes v 11:04:43 »
Super, diky moc obom za tipy. Objednany Minisformu s AMD Ryzen 9 7940HS za 269evri (barebone), takze neaktualne, pripadne shanim RAMky a SSDcko  ;D
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10