Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Přechod z Javy na Rust. Ano či ne?
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 20:50:07 »
doucit se rust, ale jeste vice se mi libi golang, kvuli podobe s c.
rust mi pripada jako potomek c++ a golang jako potomek c.

golang vnímám jako zjednodušení C, escape-analýza, etc.
U Rustu nevidím nic, co by měl společného s C++. Jde úplně jinou cestou. Skoro až opačnou.
2
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 20:05:05 »
javu jsem mel kdysi rad kvuli gui s knihovnami swing.
c++ musim pouzivat profesne, ale radeji mam ciste c.
takze chci si javu i c++ ponechat a doucit se rust, ale jeste vice se mi libi golang, kvuli podobe s c.
rust mi pripada jako potomek c++ a golang jako potomek c.
3
« Poslední příspěvek od echo_zulu kdy Dnes v 19:55:53 »
Na druhou stranu dobrá zpráva je, že pro nové aplikace není důvod již C++ používat.

To už láskavo nechajte na tých, ktorí o tom rozhodujú.
4
Bazar / Re:Cena klávesnice IBM Model M
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 17:11:01 »
Mám tady v Praze KB-9910 v černém provedení, PS2 (s redukcí se dá převést na USB).

Obrázek je ilustrační, zkopírovaný z toho odkazu v eBay.

Fotky třeba tady (ta není ta moje): https://www.ebay.com/itm/405844147413?norover=1&mkevt=1&mkrid=711-168613-066356-2

Kdyby o to někdo stál, za 5-6 stovek je jeho.
6
Bazar / Re:Cena klávesnice IBM Model M
« Poslední příspěvek od alobalova_ciapocka kdy Dnes v 10:55:02 »
Napovedou budiz google a "Model M site:aukro.cz" a pozriet skoncene aukcie.
Ja som predal moju za 20€, asi by sa dalo aj viac, ale skor ma potesilo, ze skoncila v dobrych rukach.
Skus fb https://www.facebook.com/groups/starepocitace/
7
Bazar / Cena klávesnice IBM Model M
« Poslední příspěvek od python.p kdy Dnes v 09:39:02 »
Za kolik byste tak viděli prodejní cenu téhle legendy?

Buď model 1399570 - český keycapy

případně model 1391412 - německý keycapy - schází F2 a F11 (to bych asi dokázal doplnit)

Když se koukám na ebay, je tam slušnej rozptyl od 1,5k do 6k za NOS... Moje kousky jsou jako nové - každou jsem rozebral, vyčistil, složil. Dělal jsem si je pro sebe, ale nějak se mi tady sešlo víc kousků, tak jeden nebo možná dva bych poslal do světa.

Díky za informace, nebo případné nabídky
8
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 02:19:44 »
Lidi co říkají, že rust nenahradí C++ žijou ve vlastním omezeném světě. Ono už se to totiž děje, sice salámovou metodou, ale jede se.
Tak jim to dopřejme.

Predpokladám rustizáciu C++, už rustoví krtkovia pracujú a je to nepopulárne. https://developers.slashdot.org/story/25/09/20/0449252/c-committee-prioritizes-profiles-over-rust-style-safety-model-proposal

Profily jsou rozumný kompromis: snaží se dát nějaké záruky, ale s ohledem na realitu C++ ekosystému – velké množství legacy kódu, zpětné kompatibilita, nemožnost dosáhnout výsledku, aniž by se udělal zásadní řez do jazyka. Velkou roli hraje i mentální nastavení Céčkarů, kteří se jen neradi vzdávají pocitu kontroly nad kódem.
A naopak, pokud by někdo opravdu chtěl zaručenou paměťovou bezpečnost jako v Rustu, profily pravděpodobně nebudou stačit – chybí některé klíčové mechanismy (borrow checker, restrikce aliasování mutable referencí, atd.).

Na druhou stranu dobrá zpráva je, že pro nové aplikace není důvod již C++ používat.
9
« Poslední příspěvek od balkovic kdy Dnes v 01:36:19 »
Lidi co říkají, že rust nenahradí C++ žijou ve vlastním omezeném světě. Ono už se to totiž děje, sice salámovou metodou, ale jede se.
Tak jim to dopřejme.

Predpokladám rustizáciu C++, už rustoví krtkovia pracujú a je to nepopulárne. https://developers.slashdot.org/story/25/09/20/0449252/c-committee-prioritizes-profiles-over-rust-style-safety-model-proposal
10
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy 20. 09. 2025, 22:55:47 »
...

Tak teď jsem si pěkně naběhl. Přehlédl jsem se, a myslel jsem si, že píšeš o unsafe kódu, ale ty jsi psal o safe.
Sorry.
A děkuji za příklad.
Stran: [1] 2 3 ... 10