Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:SIM karta anonymně bez registrace
« Poslední příspěvek od qelurg kdy Dnes v 16:25:21 »
Dokud se na bazoši přeprodávají Datamanie apod, tak je anonymita dosažitelná. Až bude ilegální preprodat SIM z osoby na osobu, pak máme problém.

Aneb, i s demokracií je ta svoboda odcamcad pocamcad

Spíš jde o tvé nepochopení pojmu svoboda.
2
Sítě / Re:SIM karta anonymně bez registrace
« Poslední příspěvek od Tomáš Procházka kdy Dnes v 15:50:46 »
Možná by bylo dobré zmínit, že anonymní SIMkarta může ochránit soukromí před běžnou firmou, které je nutné dát telefonní číslo, protože tam bude volat nebo SMSkovat... ale v případě nějakých nekalostí operátor vidí nejenom IMSI ze SIM, ale taky IMEI telefonu, ve kterém byla karta strčená, takže během pár sekund spojí anonymní SIMku se všemi ostatními SIM, které v tom telefonu byly dřív a místa, odkud se telefon do sítě kdy přihlásil, takže policie bude pravděpodobně vědět, koho k výslechu pozvat...  ;-)

To by si výtečník musel k anonymní SIM koupit ještě nový telefon... a ani pak by neměl vyhráno, když ve větších městech už jsou kamery na každém kroku...

Tuším, že GrapheneOS umí měnit IMEI. Ale nevím, jak se na to tváří lokální síť.
3
Sítě / Re:MikroTik s MA5671A a pomalý přenos dat
« Poslední příspěvek od michaelscz kdy Dnes v 14:07:08 »
Vždyť tam je rychlost pro 1518b pakety a 25 pravidel přes 1Gbps ..
4
Bazar / Re:Prodám Dell s Ryzen 2200G za 500 Kč
« Poslední příspěvek od martyd420 kdy Dnes v 12:34:09 »
... takze je mozne najit ulamane edge konektory nebo provrtane tistaky.

:) https://x.com/_Inforea/status/1767631642607198710   
5
« Poslední příspěvek od madmucho kdy Dnes v 09:08:27 »
Zdravím,
ta rychlost je odpovídající, víc z toho zařízení v režimu routingu nedostanete, nemá na to.
Viz https://mikrotik.com/product/RB3011UiAS-RM sekce ethernet test results
Ahoj ve spolek a případně dobře vkročte do nového roku.
Mám rb23011 a v SFP onu MA5671A. Nějak to funguje, musel jsem vypnout hlídání teploty, protože to občas (asi každých pár minut) hlásí blbiny (nejen teplota a mám pocit, že se posune v komunikaci pár bajtů a tím se vše přepíše na nesmyslné hodnoty).
Nicméně nejdivnější je, že si vykomunikoval 1Gbps, poskytovateli funguje 1Gbps (na jeho Huawei onu), ale mě to s MA5671A jede jen cca 200Mbps pro stahování a necelých 300Mbps pro odesílání.
Potýkáte se někdo s podobným chováním s MA5671A na Mikortiku?
Nebo vám to funguje jak po másle? Zkoušel jsem ještě další MA5671A modul a chová se naprosto stejně.
Díky
6
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 00:55:15 »
Co je to za ISP? Pouziva PPPoE?
7
Sítě / MikroTik s MA5671A a pomalý přenos dat
« Poslední příspěvek od lordrak kdy 31. 12. 2025, 22:03:07 »
Ahoj ve spolek a případně dobře vkročte do nového roku.
Mám rb23011 a v SFP onu MA5671A. Nějak to funguje, musel jsem vypnout hlídání teploty, protože to občas (asi každých pár minut) hlásí blbiny (nejen teplota a mám pocit, že se posune v komunikaci pár bajtů a tím se vše přepíše na nesmyslné hodnoty).
Nicméně nejdivnější je, že si vykomunikoval 1Gbps, poskytovateli funguje 1Gbps (na jeho Huawei onu), ale mě to s MA5671A jede jen cca 200Mbps pro stahování a necelých 300Mbps pro odesílání.
Potýkáte se někdo s podobným chováním s MA5671A na Mikortiku?
Nebo vám to funguje jak po másle? Zkoušel jsem ještě další MA5671A modul a chová se naprosto stejně.
Díky
8
Hardware / Re:Ceny modulů DIMM (UDIMM i RDIMM) a také SSD
« Poslední příspěvek od SleepinGrove kdy 31. 12. 2025, 18:58:44 »
Citace
Výrobce dává doživotní záruku na výměnu za lepší nebo stejné.
A je to uvedeno v kupní smlouvě s Mironetem?
Pokud ne, pak to Mironet opravdu nemusí řešit, pak to musíš řešit přímo s výrobcem.
Paměť úplně stejného označení už se nedělá, ale dělá se ekvivalent. Takže předpokládám že výrobce nemá nejmenší problém poslat tu jako náhradu - ostatně sám to v popisu celoživotní záruky uvádí jako možnost.

Mám pouze paragon a na něm je 24 měsíců.
Výrobce chce aby pokud obchod existuje to bylo řešeno přes obchod. Má to napsáno na stránkách.
Což jsem bohužel udělal.
9
« Poslední příspěvek od RDa kdy 31. 12. 2025, 16:35:18 »
ps. da se aspon nejak catecne testovat pamet bez restartu do memtestu? ( ono 10 h pro 64 GB je dost dlouho). Ale je mi jasne ze Windows jsou abstrakcni vrstva

Da.. existuje usespace memtest (prekvapilo me u nej ze jak dlouho vlastne trva alokace/dealokace stovek GB ram.. proste ten exception handler dostane celkem maknout, pro kazdy 4K blok co se zapise poprve to musi provest alokaci z fyzicke pameti a zmenu PT).

Kód: [Vybrat]
*  sys-apps/memtester
      Latest version available: 4.7.1
      Latest version installed: 4.7.1
      Size of downloaded files: 24 kB
      Homepage:    http://pyropus.ca/software/memtester/
      Description: Userspace utility for testing the memory subsystem for faults
      License:     GPL-2

V kombinaci s funkcnim MCE/EDAC monitoringem by to mohlo dodat zadanou informaci. Jen se ta funkcnost monitoringu bude blbe overovat na dane platforme/konfiguraci, pokud vam nechodi hlaseni o oprave bitu skrze zareni z pozadi / slunecne erupce.

*  sys-apps/edac-utils
      Latest version available: 0.18-r2
      Latest version installed: 0.18-r2
      Size of downloaded files: 279 kB
      Homepage:    https://github.com/grondo/edac-utils
      Description: Userspace helper for Linux kernel EDAC drivers

*  app-admin/mcelog
      Latest version available: 208
      Latest version installed: 208
      Size of downloaded files: 312 kB
      Homepage:    http://mcelog.org/
      Description: A tool to log and decode Machine Check Exceptions
10
« Poslední příspěvek od Logik kdy 31. 12. 2025, 16:30:02 »
Citace
Výrobce dává doživotní záruku na výměnu za lepší nebo stejné.
A je to uvedeno v kupní smlouvě s Mironetem?
Pokud ne, pak to Mironet opravdu nemusí řešit, pak to musíš řešit přímo s výrobcem.

Ovšem druhá věc je, že Mironet nemá právo vrátit peníze, pokud trváš na vyřešení reklamace opravou:
§ 2169 OZ
(1) Má-li věc vadu, může kupující požadovat její odstranění. Podle své volby může požadovat dodání nové věci bez vady nebo opravu věci, ledaže je zvolený způsob odstranění vady nemožný nebo ve srovnání s druhým nepřiměřeně nákladný;
§ 2171
(1) Kupující může požadovat přiměřenou slevu nebo odstoupit od smlouvy, pokud
a) prodávající vadu odmítl odstranit nebo ji neodstranil v souladu s § 2170 odst. 1 a 2,

Prodávající vůbec nemá právo Ti vrátit peníze, pokud je odstranit vadu možné - což zde evidentně je možné výměnou - tedy pokud se daná paměť ještě vyrábí - a Ty na tom trváš. Nemáš nárok akorát na to, abys dostal od Mironetu jinou paměť, pokud se tato již nevyrábí.
Stran: [1] 2 3 ... 10