Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:T-Mobile Fiber 2 Gbps a vlastní zařízení
« Poslední příspěvek od nonius kdy Dnes v 15:07:32 »
Podle tohoto návodu to má 2,5Gb LAN port.
https://www.t-mobile.cz/dcpublic/Sagemcom_5670_cz_manual.pdf

Možná existuje více verzí., jedna má LAN, druhá má WAN. Je možné, že ten ONT převodník lze nastavit pouze na LAN1 (1Gb) a na ten 2,5Gb to nelze nastavit a také může záležet na FW. Tohle by měl vědět T-Mobile, když to nabízí.
Ten Huawei HG8010N-10 nabízí už minimálně dva roky většina poskytovatelů, takže jestli ho začne nabízet také tato firma, tak to bude dobře.
2
Odkladiště / Re:Jak fungují eDoklady?
« Poslední příspěvek od malekai.rydin kdy Dnes v 14:39:41 »
Fungují online. A to proto, že když někdo např. ztratí svéprávnost nebo se změní údaje o něm, tak aby ta aplikace na to reagovala a nedocházelo k tomu, že někdo bude v mobilu nosit X let staré údaje (což by sice teoreticky mohlo nastat i u papírové občanky, ale je tam menší pravděpodobnost).
3
Odkladiště / Jak fungují eDoklady?
« Poslední příspěvek od Radek Miček kdy Dnes v 14:28:47 »
Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jak vlastně eDoklady, které na začátku voleb měly výpadky, fungují.
Myslel jsem, že to lidem funguje i offline? Nebo byl problém, že úředníci nebo
volební komise to nemůže offline ověřit?

Nebo co se vlastně stalo?
4
« Poslední příspěvek od LemmingCZ kdy Dnes v 14:21:56 »
A k cemu nekdo do bytu potrebuje Fiber 8000 tedy 8 Gbps internet ?  :) To je pro prodej dalsim lidem?  :)

Nebo jak tu je uvedeno i tech "Objednal jsem si 2 Gbps (Tmobile fiber optic)" - co tam musi takovy clovek provozovat?

Souhlasím, je to totálně overkill. Jsem programátor, mám rád technologie, rád zkouším, benchmarkuju, hraju si :D Navíc je stejně drahý jako 1 Gbps.

Ten 8 Gbps, tam už úplně netuším co je záměr, co s tím koncák bude dělat :D
5
« Poslední příspěvek od ripper6 kdy Dnes v 14:14:54 »
A k cemu nekdo do bytu potrebuje Fiber 8000 tedy 8 Gbps internet ?  :) To je pro prodej dalsim lidem?  :)

Nebo jak tu je uvedeno i tech "Objednal jsem si 2 Gbps (Tmobile fiber optic)" - co tam musi takovy clovek provozovat?
6
Sítě / Re:Dotaz: T-Mobile Fiber 2 Gbps
« Poslední příspěvek od LemmingCZ kdy Dnes v 14:10:23 »
Tak na stranke t-mobile som nasiel KAON PM1191, ktory ma 10Gbit port.Plus od slovenskeho technika viem, ze existuje aj verzia s 2.5Gbit portom.
https://www.t-mobile.cz/podpora/technicka-podpora/internet-a-e-mail/opticky-internet

Na Slovensku je od konca Septembra dostupny aj malicky 2.5Gbit ONT
https://www.telekom.sk/wiki/telefony-a-zariadenia/modemy-a-routre/huawei-hg8010n10

Ten technik mi spominal, ze vsetci, co patria pod Deutche Telekom, pouzivaju rovnake ONT, tak by to malo byt dostupne aj u vas.

Mam odobne starosti tu na Slovensku. Chcem u rodicov tiez bridge a nedari sa mi. Na predajni im povedali, ze sa to neda :) . Cez ich linku som to uz 3x riesil. Vzdy mi slubovali, ze to urobia a stale nic.
Doteraz som taketo problemy s nimi nemal.

Přesně takový KAON PM1191 bych potřeboval, jenže tento převodník je pouze pro Fiber 8000 tedy 8 Gbps internet který je jen v "testovacím" režimu na určitých místech v Olomouci :) Je to zřejmě pro to, že tento OTP převodník je pro standard optické sítě XGS-PON ale všude jinde je optická síť GPON. Tyto převodníky (tedy standardy) nejsou navzájem kompatibilní.

A ten druhý (Huawei HG8010N-10) to je přesně to co potřebuju GPON s výstupem na 2,5 Gbps!!! :D Tak doufám, že to do pár měsíců bude i v nabídce tady, budu sledovat... Za tuto informaci fakt děkuji :)

Jinak já sem dnes hned zašel na pobočku Tmobile a bylo to v pohodě. Vzali si ten Sagemcom_5670 WiFi (který se pronajímá za 50 Kč měsíčně a nejde nastavit jako bridge) a zároveň mi pošlou opět Sagemcom_5670 ale bez wifi a možnost nastavit na bridge (říkají tomu snad premium a premium simple těm routerům). <- ale neřeší to ten problém s rychlostí na výstupu to budu potřebovat ten Huawei HG8010N-10.
7
« Poslední příspěvek od LemmingCZ kdy Dnes v 14:03:01 »
T-mobile tomu říká modem. Je to multifunkční zařízení, které má v sobě ONT převodník, router a WiFi AP. Na požádání ho přepnou do bridge módu a využije se pouze ten ONT převodník. Ten Sagemcom nabízí pro 2000Mb/s tarif a má 2,5Gb/s LAN port.
Neznám nikoho, kdo má tento tarif, ale znám lidi, kteří mají tarif 1000Mb/s a mají ten Sagemcom 5670 přepnutý do bridge módu a vlastní router.

Dávají k tomu ten https://www.t-mobile.cz/dcpublic/Sagemcom_5670_cz_manual_.pdf který má 1 WAN (2,5 Gbps) a 4xLAN 1Gbps, v návodu je, že v módu bridge je funkční pouze LAN 1 což je 1 Gbps :-/
Takže mám 2 Gbps ale Tmobile není schopen dodat zařízení, které má i na výstupu 2 Gbps (resp. 2,5 Gbps).

V Olomouci testují 8Gbps a tam už dávají router který má na vstupu (WAN) 10 Gbps a na výstupech je 4x 2,5 Gbps. Jenže tam je zase jiný OTP převodník standardu XGS-PON a tady je potřeba standard GPON.
8
« Poslední příspěvek od nonius kdy Dnes v 13:36:14 »
T-mobile tomu říká modem. Je to multifunkční zařízení, které má v sobě ONT převodník, router a WiFi AP. Na požádání ho přepnou do bridge módu a využije se pouze ten ONT převodník. Ten Sagemcom nabízí pro 2000Mb/s tarif a má 2,5Gb/s LAN port.
Neznám nikoho, kdo má tento tarif, ale znám lidi, kteří mají tarif 1000Mb/s a mají ten Sagemcom 5670 přepnutý do bridge módu a vlastní router.
9
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 13:14:41 »
Zde píšou, že jeden 2.5Gbit port má:
https://www.t-mobile.cz/dcpublic/Sagemcom_5670_cz_manual.pdf
a taky "potřeba energie měřená v aktivním režimu: 26,8 W, spotřeba energie měřená v pohotovostním režimu: 7,8 W" ... takže i vestavěný mařič energie do každé rodiny :D
10
Hardware / Re:Jaké NVR + kamery, aby byla podpora 5+ roků?
« Poslední příspěvek od Matho23 kdy Dnes v 12:37:39 »
Ja som mal Reolink kamery, rozbehal si na Raspberry PI v Dockeri Shinobi softverove NVR, nejako to fungovalo. Kamery boli nastavene ze nahravali iba pri detekcii pohybu, nahravali na lokalnu microSD kartu v kamere + na FTP na RPI kde mi bezalo Shinobi. Ta microSD karta mi v nich 2 roky vydrzala, ale len kvoli tomu ze tam bolo malo zapisov, inak podla mna do roka odide. Na Linuxe mi to v Shinobi nechcelo v Chrome tie h265 subory prehravat, musel som ich stahovat a prehravat cez VLC. Kamery nezachytili pri detekcii pohybu vzdy presny zaciatok pohybu cloveka, malo to aj nejake falosne poplachy, ale ano, bolo to vsetko spolu lacne.

Teraz som presiel na Ubiquiti Unifi. Mam 2x G6 Bullet kamery spolu s CloudKey+ , v ktorom je 1TB SSD disk. Ak mas viac kamier a potrebujes mat zalozny disk v RAID, maju UNVR modely kde vies dat az 4 HDD/SSD. U mna tie kamery nahravaju 24/7 na vlozeny ssd disk v tom CloudKey+ . Kamery maju v sebe AI chip pre kvalitnejsiu detekciu objektov - auta/osoby/zvierata/SPZ vozidiel a pri playbacku si vies zobrazit info o percentualnej zhode detegovaneho objektu a vyhladavat. Vyhoda 24/7 nahravania je, ze ak ti kamera nezachyti presny zaciatok pohybu, vies si to spatne pretocit pred zaciatok detekcie. Tiez si tam vies vyseknut casovy interval a stiahne ti to tebou vyseknuty interval videa. V pripade detekcie pohybu mi to posle email cez ich smtp server spolu s obrazkom vyseknutym z videa. Nepotrebujes mat verejnu IP na to aby si sa prihlasil do weboveho backendu NVR, v ktorom sa vsetko centralne spravuje. Vies sa tam odkialkolvek pripojit cez ich ui domenu a spravovat vsetky kamery centralne. Komunikacia kamier po sieti je sifrovana, vedia nahravat v h264/h265 a experimentalne je moznost zapnut h266. To NVR, resp CloudKey+ ma Unifi Protect system, je to teda cele ako webova aplikacia bez nutnosti instalovat nejake exe a pod. Mobilnu apku maju tiez dobru, ak si na lokalnej sieti prepne ta na playback po lokalnej sieti, ak si mimo ide to cez Internet. Ak sa bojis, ze ti niekto NVR z objektu ukradne, vies si nastavit upload zachytenych sekvencii na vzdialeny smb.

Jediny problem co mi nevyhovovalo je, tie ich kamery (co mam) nemaju zabudovane led svetlo, musel som si dokupit od nich UP-FloodLight, ale inac je vsetko perfektne. Len je otazka, ci do toho chces investovat taku sumu.

Pozri si nejake nove videa o Unifi Protect na YouTube, ak ti to penazenka dovoli, tak Unifi riesenie nebudes lutovat. Naviac, oni nepretrzite ten Unifi Protect system vyvijaju a teda aj tie upgrady mas zdarma. Mozes si zvolit aj auto-update a o nic sa nemusis starat.

PS: mam na predaj 2x Reolink RLC-811A kamery
Stran: [1] 2 3 ... 10