Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám disky, NVR, kamery, MikroTik
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 23:23:11 »
Zdravím, měl bych zájem o jeden 6TB disk...
2
Vývoj / Re:Přechod z Javy na Rust. Ano či ne?
« Poslední příspěvek od CHe kdy Dnes v 23:08:35 »
Čo sa týka desktopových aplikácií napísaných v Jave, dlhoročne používam Netbeans a JOSM, obe fungujú bez zásadnejších problémov a nemám problém sa na ne pozerať.
3
« Poslední příspěvek od balkovic kdy Dnes v 22:39:51 »
Psát desktopové aplikace v Javě byla vždycky bolest. V C# je to snesitelnější ale stejně je to vždycky obluda.

V takom Swingu v Jave ide písať desktopové aplikácie dosť komfortne. Horšie je sa však na ne pozerať. Ešte som skúšal QT, aj to išlo fajn. (S patričnými obmedzeniami na jeden OS)
4
/dev/null / Re:Assembler pro mikrokontrolér STM8
« Poslední příspěvek od Petr Krčmář kdy Dnes v 20:50:18 »
Moc hezké, ale podobná oznámení nepatří do fóra, ale do zpráviček. Na titulní straně je odkaz „Napište zprávičku“ a tam je možné podobnou věc přidat. Díky
5
Bazar / Re:Sháním starší notebook pro kamaráda na web
« Poslední příspěvek od honzaak kdy Dnes v 20:43:52 »
poslal jsem zprávu. díky za info.
Mohu nabidnout moc pekny Lenovo Thinkpad T480. Je tam cerstva instalace W11. Pro me to ma bohuzel slabe CPU, tak to pustim dal. O vikendu jsem ho koupil za 2k.
6
/dev/null / Re:Assembler pro mikrokontrolér STM8
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy Dnes v 20:29:02 »
Pěkné, díky!
7
/dev/null / Assembler pro mikrokontrolér STM8
« Poslední příspěvek od Ivan Sivák kdy Dnes v 20:08:49 »
Normálně se pro tento typ procesoru používá vývojové prostředí Adruina s doinstalovanou podporou pro STM8 (SDuino).
Pokusil jsem se jej programovat v assembleru pomocí nástroje od výrobce ST Visual develop. Jeho výhodou je, že kód lze krokovat a sledovat obsah paměti i registrů. Mám zde pár více, či méně :D povedených návodů a příkladů.
https://iisivak.xf.cz/STM8/index.php
Jsou zde ukázky komunikace přes sběrnice SPI a I2C, s LCD displejem 16x2, s hodinovým displejem TM1637, s infračerveným čidlem, teplotním čidlem, atd.
8
Bazar / Re:Prodám disky, NVR, kamery, MikroTik
« Poslední příspěvek od Hornik kdy Dnes v 18:23:07 »
Dalsi disky na ceste k novym majitelum.

Mikrotiky prodane.

Disky, kamery i NVR stale k dispozici v dostatecnem mnozstvi.
9
Sítě / Re:Wake on LAN na Dell s Windows nefunguje
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 17:48:14 »
Skusal som vypnut z 230V aj na 20 min. WoL fungoval.
AC recovery mam nastavene na Last Power State (co bolo pred vypadkom, nech je aj po vypadku).
10
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 17:17:11 »
Hledám jazyk, který splňuje právě citované vlastnosti, tedy: rychlost a jednoduchost vývoje, rychlý běh výsledného programu, malá paměťová náročnost.

To by mohlo odpovídat.

Mí favoriti byl Haskell a Rust.

Haskell má lepší vyjadřovací schopnosti. Ale vývoj je přeci jen pomalejší, a člověk tomu musí přeci jenom trochu rozumět.
Rust má stále nadprůměrné vyjadřovací schopnosti a přitom je ještě dostatečně jednoduchej. A navíc svižnej a subtilní.
Citované vlastnosti by splňoval i golang. Ale ten nemá záruky, což mě už přišlo hodně líto.
Stran: [1] 2 3 ... 10