11
Vývoj / Re:Přechod z Javy na Rust. Ano či ne?
« Poslední příspěvek od echo_zulu kdy 20. 09. 2025, 20:46:01 »Nemyslím si, že by byl náhradou Javy, ale spíš náhradou C++.
Už zas chce niekto nahradzovať C++?? To sa naozaj nestane...
Je mi jasné, že C++ tu bude ještě dlouho, ale snad uznáš, že Rust je o něco bezpečnější a že dává méně prostoru, jak se střelit do nohy.
To je v kontexte mojej odpovede úplne irelevantné. Rust nič nenahradzuje. Nahradenie niečoho znamená, že to, čo je nahradené, sa prestane používať. A začne sa používať to, čím to bolo nahradené. Masovo. Rust je jednoducho ďalšia možnosť. Alternatíva. V niektorých smeroch s rozšírenou funkcionalitou.
Osobne ale naozaj nechápem to nadšenie členov komunity Rustu ohľadne náhrady C++ Rustom.
Pretože ak by C++ bolo naozaj nahradené, čo sa môže stať jedine tak, že by bolo legislatívne vytlačené z obchodne zaujímavých oblastí, tak tí, ktorí v ňom píšu, predsa len tak z pracovného trhu neodídu, ale jednoducho začnú písať v Ruste. A to bude pre tých, čo v Ruste píšu teraz a pravdepodobne sa cítia kvôli tomu byť výnimočnými, aspoň mi to tak pripadá, súdiac podľa tých konfrontačných príspevkov voči C++, veľmi-veľmi nepríjemná konkurencia.
Inak si myslím, že by bolo na čase, aby sa takéto výkriky do tmy prestali objavovať pretože to naozaj nikomu neprospieva.
A čo sa bezpečnosti C++ týka, letné zasadanie v Sofii nejaké veci naznačuje.