Pochybuju :-)
Mimochodem by se pak na motherboardu musela nějak "izolovaně překračovat" analogová vs. digitální zem, mezi kterými by se hemžilo všechno možné od DC po pár MHz (v desítkách milivoltů, pokud ne víc).
Hm, to je pravda, ze HDA bus potřebuje taky zem, neni symetrický. Kodeky obvykle mají oddělené AGND a DGND, ale spojit někde pod čipem.
A stejně by to nebylo dokonalé z hlediska odrušení té "samostatně vedené analogové země", protože by byla částečně v souběhu s tou pracovní zemí silovou, takže by se tam ledacos indukovalo skrz magnetické pole...
I když zase by měla malou impedanci, takže to naindukované rušení by mohlo být minimální, navíc to záleží na návrhu PCB (v 8+ vrstvách už se dá leccos vymyslet).
Ani řešení pomocí symetrického analogového vstupu neztlumí rušení úplně do nuly, protože CMRR je konečné číslo. Jasně, může to pomoct docela dost, zejm. pokud to rušení nejde moc vysoko nad akustické pásmo (aby to vstup "stíhal odčítat", aby mu na to stačila šířka pásma / rychlost přeběhu). Na 50Hz brum to stačí s velkým přehledem.
Tak i nějakých slabých 50dB CMRR utlumí tichý ruch pod hranici slyšitelnosti. Mám s tím dobré zkušenosti, zatím mně i jiným vždy pomohl ten kvazisymetrický kabel SE jack -> symetrický vstup zesíku.
Jestli správně chápu, granularita 125us je vlastnost highspeed fyzické vrstvy? Oproti fullspeed, kde je natvrdo 1 ms. A bInterval je celočíselný násobek tohoto vrozeného kvanta.
Jj. bInterval je 2^(bInterval-1) * 125us nebo 1ms. Určuje to firmware zvukovky pro dané alternate setting, aby se přenášená data vešla do isochronního paketu (limit 1024 bajtů pro highspeed) vs. požadovaná latence (takže profi zvukovky mívají maličké pakety 125us, i když by limitem stačila 1ms).
Heh taky mám jednu čínskou destičku s TPA3116. Zkoušel jsem s ní budit takové sranda bedničky osazené Visaton BG-20-8, a jako zdroj signálu právě tenhle zmíněný USB dongle. Šumělo to relativně slyšitelně, třeba z podání vyššího konce pásma jsem taky nebyl úplně odvařenej... ale fakt je, že jsem nad tím mávnul rukou a třeba napájecí zdroje jsem nezkoumal.
Hodně záleží na provedení, jsou jich mraky variant. Některé mají vstupy vedené podél výstupů, špatně udělané předzesilovače s korekcemi, nekvalitní/nesprávně navržené tlumivky na výstupu atd. Dle mého názoru jsou lepší jsou jen ty s čipem, pro připojení ke zvukovce není předzesilovač nutný, a ideálně vytažené balanced vstupy a připojit k SE kvazisymetricky. Veliké know-how je v obrovském vláknu
https://www.diyaudio.com/community/threads/tpa3116d2-amp.237086/ , ale to je na několik dnů čtení... :-)
vytáhnout z počítače S/PDIF výstup znamená buď začít motherboardem (okolo 3kKč už se najdou s S/PDIF výstupem)
Tak celkem hodně desek má onboard SPDIF header z HDA kodeku s TTL úrovněmi, stačí levný adaptér s TOSLINK blikátkem, např.
https://allegro.cz/nabidka/digitalni-zvukova-prepazka-pridavna-karta-spdif-16684195707Jinak - 50Hz železné trafo má velkou výhodu, že neprodukuje VF rušení.
Jakýkoli spínaný měnič/adaptér, klidně ve třídě II a "medical grade", má slabý průsak (směs 50 Hz a VF). Pár desítek až stovek mikroampérů. Pokud by byl zájem o medical-grade napájecí adaptér, a dalo by se to zpřevodovat konektorově (a skladbou výstupů), tak tyto jsou k nalezení v TME, k dispozici je filtr "použití: pro lékařské aplikace". Zde k tématu jsou relevantní nejspíš kategorie stolní napájecí zdroje (formát "notebooková cihlička") nebo adaptéry do zásuvky.
Díky za linky!