Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Zvuková karta pro Linux
« Poslední příspěvek od Kovak_001 kdy Dnes v 20:19:51 »
Na Archu mi bez problémů a skvěle funguje Xonar DX. Jen pozor na společný konektor Mic/Line in.
Ale mám ho už dlouho a dnes bych spíše šel do nějaké lepší externí.
2
Sítě / Re:WireGuard pro domácí síť
« Poslední příspěvek od Pentheus kdy Dnes v 20:03:40 »
Pi hole je skvělí projekt. Jelikož nejdou editovat příspěvky......tak filtrování myslím šifrovaní domácí sítě.
3
Sítě / Re:Jaká VPN, abych z ciziny předstíral, že jsem v ČR?
« Poslední příspěvek od Honza1Ubuntu kdy Dnes v 20:02:18 »
Jan Fikar
SSH pouzivam v terminalu pro prihlaseni na server casto. Tim padem samozrejme, pokud bych moh pouzit jen terminal, tak super. Ale abych si nastavoval webovy prohlizec, ktery pujde prez nejaky server, to jsem zatim nikdy nezkousel. Diky moc, podivam se na to. VPN samozrejme muzou byt rovnez blokovany, poptam se.

JZ123
Tor Browser me take napadl. Ten znam a pracoval jsem s nim uz drive. Zobrazuje se mi tam ten TOR prubeh (3 servery ruzne po svete). Exit nody jsou hodne napr. v Holandsku, Nemecku, Norsku. V CR jich moc neni. Zkousel jsem vicektrat za sebou davat novy TOR-Circuit (trasu v TOR) a temito nahodnymi pokusy bych se do CR moc snadno nedostal. Dokonce obcas tam skoci i ruSSky exit node. Moznost nastaveni zeme pro Exit Nod tedy velmi uvitam. Jestli teda TOR neni blokovan. spise ne.

XXX_Sam_XXX
Asi vylozene na CZ, jen CZ povoleno. Takhle nejak mi to kamarad rikal. O VPN-TOR nerikal nic, zeptam se ho. Logiku absolutne nechapu. Pravda, utoky ze zahranici budou slozitejsi, ale stale nic nemozneho. Mozna se boji hackovani serveru-pristupu ze zahranici, ze by se do systemu neopravnene dostavali studenti a neslo by to tak dobre vystopovat. Ale vic nevim.

McFly
S cenzurou, kterou Fico mozna brzo zavede se na Slovensku VPN a TOR bude hodit. Ono po volbach pristi rok mozna i u nas to bude podobne. To nepochybne.

Michal Šmucr
VPS moc drahy neni, snad bych si to vse umel zprovoznit a presmerovat prez to Firefox na notasu. Ta Mozilla VPN taky vypada dobre.
4
Hardware / Re:Zvuková karta pro Linux
« Poslední příspěvek od JanoSvitok kdy Dnes v 19:47:15 »
Mne funguje Behringer UMC404HD. Skusal som aj Steinberg UR22, tiez ok.

Ako pisali vyssie, vacsina USB externych zvukoviek funguje. Tie co maju specialne funkcie (DSP) nemusia fungovat.
Google poradi.

Poriadna zvukovka oproti vstavanej ma niekolko vyhod (bez poradia):

- nahravanie - da sa tam pripojit normalny mikrofon aj s fantomovym napajanim
- daju sa tam pripojit sluchatkas velkym jackom
- ovladanie hlasitosti na fyzicky gombik
- symetricke vystupy na repro (XLR, prip. velky 3polovy jack)
- tym ze je to von z pocitaca je tam menej rusenia
- MIDI konektory

Ako pisali vyssie, treba sa rozhodnut co potrebujem, co by sa mi pacilo, pozriet co to zhruba stoji,
a pripadnych kandidatov vyguglit ako sa kamaratia s linuxom.
5
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 18:58:47 »
Zkusím to napsat lépe, můj cíl je aby všechna připojená zařízení nemusela používat klienta. Jednoduše připojím např. tablet a ten bude mít přístup přes WG na internet. Nejsem odborník na sítě a v Linuxu umím jen základy, pokud je to moc složité a nejde napsat postup tak na to kašlem.
Mozna ti uniklo, ze WireGuard slouzi na neco jineho: napr. aby jsi se z internetu mohl pripojit do sve domaci site

Nevim jaky provoz si chtel filtrovat, pokud slo o reklamy tam na to je napr. https://pi-hole.net
6
Sítě / Re:Jaká VPN, abych z ciziny předstíral, že jsem v ČR?
« Poslední příspěvek od Tonda kdy Dnes v 18:50:48 »
Pokud umíte udělat ssh do ČR, tak co pro prohlížeč použít transparentní socks proxy? Funguje jednoduše. Uděláte ssh -D8080 ... a v prohlížeči (Firefox mám vyzkoušený) dáte "manual proxy configuration", "socks host" = localhost, "port' = 8080 a jede to.
+1, s tím routováním provozu přes SSH se vůbec dají dělat kouzla. Proleze to často i skrz firemní povinné HTTPS proxy (corkscrew option), jde to řetězit, atd.
Přesně tak, tohle jsem provozoval v práci, kde byla povinná https proxy s filtrama, roky. Měl jsem doma a na VPS spuštěný SSH na portu 443, ssh klienta s dynamickým forwardem jsem na to připojil skrz proxy utilitkou podobnou jako je corkscrew. V prohlížeči nebo jiné aplikaci se nastaví socks proxy a jede se. Na Windows existuje program, který umožní tlačit komunikaci přes socks i u aplikací, které to samy nepodporují. Měl jsem skript, který ssh spojení v případě problému znovu nahodil, takže to běželo trvale. A přes reversní tunel jsem by schopen se na ten komp připojit zvenku remote desktopem. Pokud není potřeba UDP tak se přes SSH tunel dá dělat všechno co přes VPN.

Takže pokud tazatel má SSH přístup někam v ČR, řešil bych to SSH tunelem. V opačném případě komerční VPN, všechny co jsem náhodně vygooglil mají server v ČR a ceny začínají na 2-3 €. VPS bych použil pouze v případě, že bych ji využil i na něco jiného, jinak je to zbytečný sraní.
7
Odkladiště / Re:Jednotné platební odkazy pro celou EU
« Poslední příspěvek od hknmtt kdy Dnes v 18:15:21 »
Existuji SEPA QR kody, info je napr. tu.

V CR to moc bank nepodporuje, ale treba u Fia jsem takhle z eurouctu uz parkrat uspesne zaplatil.

super 👍🏻
8
« Poslední příspěvek od XXX_Sam_XXX kdy Dnes v 18:11:39 »
Tak ono uz je vypovidajici, kdyz nektere CZ banky zadaly vyvoj svych bankovnich appek nejakym matlakum a ti tam pouzivaji pro cteni QR kodu obskurni knihovny, ktere maji problem s ctenim nekterych QR kodu.
Napr.: Raifka.
9
« Poslední příspěvek od Pentheus kdy Dnes v 18:11:02 »
Zkusím to napsat lépe, můj cíl je aby všechna připojená zařízení nemusela používat klienta. Jednoduše připojím např. tablet a ten bude mít přístup přes WG na internet. Nejsem odborník na sítě a v Linuxu umím jen základy, pokud je to moc složité a nejde napsat postup tak na to kašlem.
10
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 17:52:35 »
Existuji SEPA QR kody, info je napr. tu.

V CR to moc bank nepodporuje, ale treba u Fia jsem takhle z eurouctu uz parkrat uspesne zaplatil.
Stran: [1] 2 3 ... 10