Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od ripper6 kdy Dnes v 23:26:26 »
Tady s tím, že jsme ve válce rozhodně nesouhlasím.  "My" nejsme ukrajina, rusko, izrael, palestina, spojené státy, ani írán. My jsme česká republika, potažmo evropská unie. Tady žádná válka není.
Ano to je pravda, jako lidi se boji jet do Ruska, s tim ze je tam valka, ale zadna tam neni  :)
Proc se teda rika ze je CR ve valce? Protoze vlady posilaji penize na UA, kdy dal tim to jen pokracuje, to zatahuje postupne celou EU do konfliktu, RU ktere to chtelo vyresit treba RU vs UA, tak nakonec bude delat problemy i EU a to uz i dela  :)

Proto vlady zacali zbrojit, jsou za tim penize, mlade lidi cekaji odvody. USA uz je zavadi zatim mezi 18 - 25 lety.
A ano bude valka, jedna se o posledni velkou valku v Evrope. Proto jsou lidi blazni, co berou hypoteky a mysli jak budou pokojne zit ve stari.
2
Bazar / Re:Prodám servery Dell R640 - různé konfigurace
« Poslední příspěvek od skrivy kdy Dnes v 23:13:23 »
Zbývají tyto kusy:

Dell R640 1U 4LFF 2PSU, 2x Xeon Gold 5118 - 3CRJFV2   8 900,00 Kč
 Dell R640 1U 4LFF 2PSU, 2x Xeon Gold 5118 - D1D4NX2   8 900,00 Kč
 Dell R640 1U 4LFF 2PSU, 2x Xeon Gold 5118 - DJ2XKQ2   8 900,00 Kč

Dell R640 1U 10SFF 2PSU, 2x Xeon Gold 5120 - 5P537Y3   9 900,00 Kč
 Dell R640 1U 10SFF 2PSU, 2x Xeon Silver 4110 - BXFS2T2   9 900,00 Kč
 Dell R640 1U 10SFF 2PSU, 2x Xeon Silver 4110 - BXXN2T2   9 900,00 Kč
 Dell R640 1U 10SFF 2PSU, 2x Xeon Silver 4110 - FV0N2S2   9 900,00 Kč
 Dell R640 1U 10SFF 2PSU, 2x Xeon Silver 4110 - FVDQ2S2   9 900,00 Kč

Síťové karty:

1x Dell R640 NDC - 2x10/25GbE SFP28 Mellanox ConnectX-4
 3x Dell R640 NDC - 2x10GbE SFP+ Intel X710 + 2x1GbE Gb RJ45 Intel i350
 6x Dell R640 NDC - 4x1GbE RJ45 i350
3
« Poslední příspěvek od electronic57 kdy Dnes v 21:41:40 »
Děkuji novomente,

já jsem velice rád, že jsou na světe stále lidé, kteří jsou schopni se na svět dívat jinýma očima. Díky bohu za Vás a Vám podobným. Mám pocit, kdyžtak mě oprave, že takoví lidé se často nesvěřují a nevytrubují své názory a svůj pohled ostatním, tak jako to dělají ti s radikálními názory a jednoznačným přesvědčením, že ví jak svět funguje. Za to Vám chci poděkovat, že jste se podělil. Není to dle mých zkušeností zvykem.

Sám jsem si také prošel nelehkým obdobím a musím říct, že skutečnost, že na světě nějsou jen zarputilí, zachmuřelí a zabednění lidé, mi pomáhala držet se nad hladinou. To že člověk s nějakým přesvědčením na světe "není sám" se mi potvrdilo i na sociální síti - Mastodon, kde nějakou dobu trvalo, než jsem vše vyladil, ale našel jsem nadšence s otevřeným pohledem na svět a pravidelně se vracím abych se přesvědčil, že svět se ještě úplně nezhroutil.

OT:
Vedle v tématu se strhla diskuze ohledně doporučení Linuxové distribuce pro syna jeho kamaráda. Překvapilo mě, nebo možná spíš nepřekvapilo, kolik diskutujících tam tvrdošijně tvrdilo, že když chce kluk hrát hry, jednoznačně musí mít Windows a přes to nejede vlak. A když jej nebude mít, bude dělat z dítěte outsidera apod. Doporučuji přečíst. https://forum.root.cz/index.php?topic=31592.15

Také mám rád přemýšlení na "koncem světa", digitální tmou a dalším. Ne proto, že by se to skutečně stalo (i když něco z toho, kdo ví), ale proto, že mi to pomáhá přemýšlet nekonvenčně. Brblání ostatních nad tím že jsou to blbosti apod. jsou jen takový ten šum v pozadí (nebo by alespoň měl být). Nenechávejme se svézt krátkozrakými pohledy ostatních. To že někdo něco nevidí nebo nechce vidět ještě neznamená, že se přestaneme koukam svýma očima.

Hekzý den
4
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 21:25:59 »
Co se tyce Iranu, ten prasecky rezim od ledna zabil 30 tisic vlastnich lidi a neznamy pocet dalsich zmrzacil strilenim plastovych kulicek do obliceje (v zahranici vidi mrtve, tyhle ne, ale pro rezim je to stejny vysledek, jako kdyz je zabije).
Americanum lze vycitat spoustu veci (v tomto asi i dost sokujici nepripravenost), ale v maloktere valce je tak ocividne, kde je cerna a bila.

Ovšem je to Íránský režim, do kterého nikomu nic není a Američané tam nemají co pohledávat. Měli by odtamtud co nejdřív vypadnout.
5
Bazar / Re:Prodám 8TB SAS disky
« Poslední příspěvek od azerty kdy Dnes v 20:59:14 »
Jestli budou, tak bych 4 ks vzal.
6
« Poslední příspěvek od Logik kdy Dnes v 20:14:04 »
Také se hlásím do fronty :-)
7
Hardware / Re:Přepájení konektoru jack
« Poslední příspěvek od patko19 kdy Dnes v 18:29:28 »
ked uz ti to bude niekto menit, tak si daj vymenit aj microusb za usb c.
na aliexprese najdes na kazdy druh microusb nahradu v podobe usb c
8
« Poslední příspěvek od JenBob kdy Dnes v 17:32:01 »
Jak disky budou, dám vědět, teď jich přivezu asi 10, pak asi 15, další budou třeba za 2-3 měsíce. Jak se různě něco nahrazuje.
9
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 17:03:05 »

Víš jak to bylo u mne? Někdy na základní škole jsem z ničeho nic dostal strach z nekonečnosti smrti. Strach z toho, že po mé smrti už nikdy nebudu žít. Ani po tisíci letech, ani po milionech letech, ani po miliardách miliard letech, prostě nikdy. V psychologii se tomu myslím říká existenciální úzkost.

Ty strachy jsem měl každý den po celý měsíc a často mě doháněly k pláči. Jedinou možností, jak nemít tyto strachy bylo, prostě na to nemyslet a zabývat se něčím jiným.

Naštěstí existují lidé, kteří věří v život po životě. To znamená, že až umřu, tak odejdu jinam, kde budu žít dál. A taková jednoduchá myšlenka od těch lidí, mě z těch strachů nejenom vytáhla, ale byla také prevencí, aby mě ty strachy nepřepadávaly.

Úplně jsem z toho nevyvázl, a existenciální úzkost mívám sem tam. Ale pro mne je to docela štěstí, protože víra v život po životě je něco jako lék nejen na tu úzkost, ale také na život v radosti.

Zajímavé. Já si myslím, že člověk by se měl být realista a smířit s tím, že po smrti nic není. Uvědomit si, že všichni jsme si rovni a nikdo nemá právo nic na úkor někoho jiného požadovat.  S tím souvisí pokora, nesobeckost v životě a snaha být vesmíru prospěšný. A vědět, že jediná možnost jak zajistit kontinuitu alespoň části svého bytí, je skrze své potomky.
To bylo nádherně řečený...
10
Hardware / Re:Přepájení konektoru jack
« Poslední příspěvek od Things Repairer kdy Dnes v 17:02:02 »
Rovnou jsem kuchnul i tu dvojku, ta prekvapive vypada uplne jinak a z toho nejsem vubec chytrej - zespod nevidim prakticky nic a zeshora je to zakaply nejakym lepidlem, aby to drzelo a nehybalo se.

Ten první teda je klasický vývodový konektor. Ten druhý je SMD, jsou tam vidět nožičky pod tím lepidlem. Ty lepidla bývají buď obyčejné tavné lepidlo nebo něco co vytvrdne na vzduchu, takže pomůže teplo, IPA, nebo mechanické odstranění. Při výměně toho SMD konektoru, pokud nemá člověk horkovzduch, se dá ten konektor opatrně zničit a z desky sundat po kouskách.

Na GME nemaj z 2.5mm jacků nic, na TME jsem našel tohle, co vypadá podobně tomu SMD, ale nemají to skladem: https://www.sameskydevices.com/product/resource/sj2-25414d-smt-tr.pdf

Kdyby člověk začal hledat na Farnellu, Mouseru, LCSW a čínských tržištích, určitě by našel oba, tyhle věci bývají stejný tvar konektoru, co dělá milion výrobců.
Stran: [1] 2 3 ... 10