Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 14:11:58 »
Život ale také žádné vítěze nezná, všichni nakonec zemřeme, a dříve nebo později vše, včetně vesmíru samotného, zanikne.

Přál bych si být věřící, abych mohl věřit, že tomu bude jinak.
2
Nabízím zakázku / Re:Ajťák/admin as a service?
« Poslední příspěvek od Jan Remeš kdy Dnes v 13:58:58 »
Ahoj, souhlasím s ostatními, že to vypadá jako vhodná práce pro studenta, něčím podobným jsem začínal.
3
Bazar / Re:Prodám 8TB SAS disky
« Poslední příspěvek od mailman kdy Dnes v 13:56:40 »
Ahoj, měl bych zájem o 4 kusy, poslal jsem SZ.
4
Sítě / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 13:25:26 »
https://www.youtube.com/watch?v=NMSfR5uWal0

nm

To už nefrčí. Protože Masarykovi byli pro samostatnost a tudíž proti EU. A ty trollí farmy placené z peněz EU obsahující trolly agitující pro EU/šířící "uvědomnělé a pokrokové názory" v zájmu EU jako Jirsák, Poljak, Sekerák, Šilhavý a mnoho dalších "noname" profilů ti nikdy buržoázního Masaryka, Beneše, Čapka či Wericha oslavovat nebudou.

:) A ty nevidíš jak masarykovská vlna pořád jede? Šak se pořádně podívej na našeho pana prezidenta. Vizuál a podobnost mu určitě přihrála spoustu hlasů. A uvidíš, že před volbama ho i na toho koně posadí. Já bych na to vsadil :)
Uznávám, že po shlédnutí Werichem čtená slova syna T.G.M. Jana Masaryka v době 1968, která je už historie, jsem tušil, že to nebude nejlepší video pro tuhle diskusi.

Můj kamarád říkává, a já mu dávám za pravdu, že celou tu naší maličkou Zemi máme tady jen na nějaký ten čas propůjčenou. A jak se o ni ten čas staráme? Ani se nedivím lidem, kteří říkají, že kdyby existoval Bůh, tak by tohle nedopustil. Ale ono se to děje.

Kde kdo si dnes dělá nárok na kus Země a tvrdí, že jí vlastní. A lidé se pak mezi sebou perou a vraždí jenom proto, že se v nějaké zemi, kterou "vlastní" někdo jiný, našlo tohle, nebo jiné bohatství.

Ať už věříte čemukoliv, jedno je jasné. Do hrobu si každý odnese jen to, co tady vykonal. Všechno ostatní, co je hmotné, dokonce i vlastní tělo, tady na Zemi zanechá (tedy pokud se po zničení Země neodstěhuje někam na nějakou jinou planetu ve vesmíru).

Říká se, že válka nezná vítěze, ale jen poražené. Dnes jsme ve válce a přijde válka ještě větší - celosvětová. Dále se říká, že válka je totální selhání lidí, kteří se nemohli na něčem spolu dohodnout. Ano, lidé se pořád nemůžou dohodnout.

Dokonce ani tady na diskusi se účastníci nedokážou dohodnout, i když mají k tomu tisíckrát blíže, než ti lidé, co války "vyrábějí". Velice nerad bych se dožil toho, jak bychom se k sobě chovali ve frontě na jídlo potom, co nepojede ani elektrika, natož internet.
5
Software / Re:Jak udělat ISO z bootovatelné flasky?
« Poslední příspěvek od luksus kdy Dnes v 12:58:12 »
Jestli ten obraz disku nepotřebuješ zavádět z CDROM mechaniky nebo vypalovat na fyzickou CD placku, tak vyrábět ISO nemá žádný smysl. Ten binární obraz disku vytvořený třeba pomocí dd by ti měl natáhnout kterýkoli bootloader. Pokud bys přesto trval na tom že to musí být ISO, musel bys ten výstup z genisoimage protáhnout ještě programem isohybrid. Ten z toho vytvoří hybridní ISO které má MBR na začátku.
6
Bazar / Re:Prodám AsRock BC-250
« Poslední příspěvek od Jaroslav Štěpánek kdy Dnes v 12:47:28 »
Poslal jsem SZ
7
Bazar / Re:Prodám 8TB SAS disky
« Poslední příspěvek od JenBob kdy Dnes v 11:39:38 »
Vyzvednutí i případné vrácení u mě v Praze, zase jako vždy na tom OMV.
Přijedete, odvezete, dva dny na peníze nesahám, pak beru za uzavřené. V mezičase lze vrátit bez udání důvodu nebo vyměnit jen vadný kousek.

8
Hardware / Re:Prepajeni jack konektoru
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 10:53:29 »
Jde to rozdelat ?

Chtelo by to zjistit jaky model konektoru to pouziva a pripadne najit neco odolnejsiho (treba 3.5 jack panelmount) pokud by se to veslo v ramci toho zarizeni.
9
Hardware / Přepájení konektoru jack
« Poslední příspěvek od jauznevimco kdy Dnes v 10:50:16 »
Zdravicko,

je to tu trosku na hrane offtopiku, ale treba se tu najde nejaky bastlir...

Mam zarizeni Syrp Genie Mini I a II (otocne hlavy pro video/timelapse). Vypada to jako puk, spodni cast se otaci, na horni casti jsou na ni tlacitka a konektory (pocitam, ze jeji uvnitr horni casti bude i plosak s BT chipem, dobijeci obvody, mozna i motor?).

Na obou zarizenich mi hapruje 2,5mm jack pro pripojeni remote shutter kabelu k fotaku. Potreboval bych ten konektor prepajet - v jednom se mi podarilo zalomit samce, v druhem mi snad nefungoval nikdy.

Pri te prilezitosti by bylo fajn to vyuzit i k vymene baterky; ta uz se original nevyrabi, ale dle jejich vyjadreni se tam vleze "podobne velka baterka jako do nekterych mobilu".

Nasel by se tu nekdo schopny se do takove opravy pustit, pripadne aspon tip na osobu/firmu schopnou tuto opravu provest? Samo, nechci to zadarmo, dostat do treba ku Praze neni problem.

Ja si na to netroufam, na takhle drobne veci nemam dostatek citu.

Dekuji.
10
Hardware / Re:Doporučte základní desku pro AM5 herně-pracovní PC
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 10:37:31 »
Vzdycky, kdyz jsme neco takovyho potrebovali resit, hlavne pro veci od BlackMagicDesign jedouci na necem jako PCIe 3.0 x8, muzeli jsme hledat desku, ktera umi bifurcation toho PCIe 5.0x16 slotu do dvou x8, jinak to bylo na houby.

Bifurcation je metoda kdy mate v 1 fyzickem slotu dva ci vice logickych portu.

Typicky slo o rane 100G karty (2x Gen3x8 na fpga), nebo z nedavne doby sitove akceleratory (x8 FPGA + x8 sitovka na jedne desce). Z aktualnich consumer produktu to je typicky 4xM2 pasivni karta. Nebo kdyz chcete pouzit pasivni stromecek a rozvetvit jeden port na vicero.

To, co jste zrejme resili bylo "gaming vs profi" pristup. Ty gaming desky sice maj dva x16 sloty, ale jsou zapojeny napevno jako x16 + x4. Takze druha x8 karta pojede blbe. Naproti tomu u profesionalnejsich desek jsou typicky 3 sloty v rozlozeni x16/x0/x4 pri osazeni dvou, a x8/x8/x4 pri osazeni tri karet. Toho se dosahne pouzitim multiplexeru (nekdy oznaceno jako pasivni switch). Vizualne to jsou podlouhle integrace v okoli PCIe slotu.

Muxy v dobe Gen3 to bylo bezne, pak u Gen4 to bylo drazsi a v Gen5 se to jednu dobu opravdu prestalo delat pro spotrebni segment protoze to nesplnovalo kvalitu signalu a bylo to drahy. Takze bud mela deska x16 nebo x8/x8 napevno. Az nyni se tohle dynamicke prepojovani linek mezi sloty zacina zas nabizet.
Stran: [1] 2 3 ... 10