Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:SIM karta anonymně bez registrace
« Poslední příspěvek od noonenoone kdy Dnes v 18:47:18 »
Vystačím si s tím, že budu mít nový přístroj a v něm simku nespárovanou s mým jménem. Je mi jasné, že existují způsoby, jak mě vypátrat, ale já primárně cílím na anonymitu v eshopech, webech co po mně chtějí při registraci číslo apod. Pro takové účely mi ta míra anonymity stačí.

Druhá část mojí otázky byla i k VISA/MASTER kartám. Máte nějakou zkušenost s předplacenými kartami? Nebo jiný způsob jak online platit na většině webů? Paypal, gpay nechci, protože je to prostě systémově sledovatelné. Ano, běžně je používám, ale v případě, že chci například donate dárek pro putina, nebo si koupit knihu o hackování nebo análdní dildo velikosti sloního chobotu, bych ocenil více anonimity.
Predevsim je treba v takovych shopech nenakupovat, sekundarne je takovy pozadavek nelegalni, pokud primo neslouzi tebou zvolenemu zpusobu objednani/doruceni. Eshp navic nesmi bez dalsiho takovy udaj vubec uchovavat, to uz je totiz i trestne.

Pasysafecad si muzes koupit na kazdy benzince. Treba. Pochopitelne predpokladam ze platit za to budes hotove.

Díky za reakci. No, obvykle to chce číslo pokud jde o jakýkoliv balíček, tj. prakticky vždy a je to v pořádku i v rámci GDPR. Takže prakticky každý náup.

Paysafecard dobrý, na nějakou drobotinu to zkusím. Pro nákupy bez registrace je to do 1200 Kč, pak už je třeba registrace. S tím bych se naučil žít, ale nepodporuje to každý obchod, takže je to další omezení. Ani dárek pro putina ani aliexpress ani alza. Nějaká VISA/MC by byla lepší. Klidně i zahraniční a za poplatek.
2
Windows a jiné systémy / Re:Skok systémového času Windows
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 17:38:56 »
Udelej paralelni cistou instalaci - zda bude mit stejne chovani.
Pokud ano, tak zapni kernel debugging a pripoj se tam debuggerem - uvidis spousty systemovych hlasek.
Apropo - do Event logu jste se dival?
3
« Poslední příspěvek od jardaplc kdy Dnes v 17:33:44 »
Tak je to ještě podivnější než jsem myslel. Dle zmiňovaných logů (běží tam věc, co periodicky každých 256,14 vteřiny udělá log. Neptejte se proč. Tak jsem projel log od července a vyfiltroval záznamy, kde dva po sobě jdoucí logy mají jiný rozdíl než 256,14 (plus pár vteřin rezerva). Našel jsem dvojí chování: Zhruba od července do půlky prosince to jelo většinu dnů bez problémů, jenom některé dny došlo ke skokům dopředu a zpět (třeba log v 1:43:19, další ve 2:36:24, další v 1:48:41, a pak několik třeba po deseti vteřinách. Jako kdyby čas skočil dopředu, pak se vrátil zpět a pak chvíli běžel pomalu a v řádu hodin se to srovná). Tohle se dělo 6.8., 11.8., 13.8., 14.8., 10.9., 26.9., 15.10., 22.10., 29.10., 12.11., 10.12. Jiné dny to jelo přesně log každých 256,14 vteřiny . (Kromě 26.10., kde vidím skok ve dvě o 3600s při změne času).
Od 12.12. Se chování změnilo. Každý den dojde ke dvěma skokům . V noci dopředu a ráno zpět. Počet vteřin o který to to skáče se každý den zmenšuje zhruba o vteřinu
Kód: [Vybrat]
12.12. 2794s
13.12. 2793s
14.12. 2792s
...
5.1. 2774s
6.1. 2773s
Skok dopředu je ve 3:20 +- 10 minut. Skok zpět bývá od pěti do osmi. (Proto jsme si toho všimli až teď, kdy někdo přišel do práce ještě před tím skokem zpět a všiml si to).
Uvedené výsledky stojí na tom, že onen log se generuje každých 256,14 vteřiny. Nicméně sedí s měřením oproti pool.ntp.org, které dnes změřilo taky skok 2773s.

Fakt mi to přijde jak kdyby se tam praly dva různé zdroje času a pak to dělá psí kusy.
4
Sítě / Re:Heslo ke Greenpacket OH735 od O2
« Poslední příspěvek od pepo73 kdy Dnes v 16:54:39 »
Zdravim , pre verziu Greenpacket OA335 je mozne pouzit linku
http://192.168.9.1/private/GP/apn.asp
 a otvori sa nastavenie pre APN aj pod standartnym userom (user s heslom uvedenym na kryte anteny)
5
« Poslední příspěvek od Filip Jirsák (forum) kdy Dnes v 16:31:32 »
vím že Windows není tady primární zaměření, ale mám zajímavý problém ve virtuálce s Windows 11 pod VMware. Od 29.12.2025 se každý den někdy kolem třetí v noci posune systémový čas o 2773 vteřin a ráno kolem 7 - 8 se vrátí zpět.
Je ten rozdíl plus mínus pár vteřin pořád stejný? 2773 vteřin je tak divné číslo, že jediné reálné vysvětlení, které mne napadá, je že se to synchronizuje ze dvou různých zdrojů, a jeden z nich jde špatně. Nabízí se ty hardwarové hodiny, tj. ve vašem případě čas ve VMware.

Ve vmwarovy virtualce ti za normalnich okolnosti (=by default) jakykoli pokus o nastaveni hodin failne, protoze cas si resi ten vmware, a system ma drzet hubu a pouzivat ho.
Nikoli, systém si zjistí čas z hradwarových hodin akorát při startu, a pak už si udržuje čas sám, nanejvýš občas synchronizuje hardwarové hodiny se svým časem, aby v hardwarových hodinách po restartu bylo aspoň něco trochu správného. Systém si totiž umí udržovat čas daleko přesněji, než jak to dělají hardwarové hodiny.

Rozhodně to tak dělá Linux, a nedovedu si přestavit, že by to Windows dělaly jinak.
6
Server / Re:Hodnocení zranitelností a přístup k jejich řešení na serveru
« Poslední příspěvek od Aleš Rygl kdy Dnes v 16:26:19 »

Cesta, na kterou se dlouhodobě zaměřuji je zeštíhlování SW, tak aby prostě neobsahoval věci, které nepoužívá. Tj. co nejménší základní OS, minimum OS balíčků (aplikace si závislosti nesou s sebou, tady opět také minimální). Tak, abych se vyhnul bezpečnostním aktualizacím, které nepotřebuji, ale je těžké to obhájit.

Diky za inspiraci...
7
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 16:04:11 »
Ve vmwarovy virtualce ti za normalnich okolnosti (=by default) jakykoli pokus o nastaveni hodin failne, protoze cas si resi ten vmware, a system ma drzet hubu a pouzivat ho.

S cim problem byt muze, je to, ze MS se dodneska tak uplne nenaucil co je to cas systemu (HW) a co je cas ktery ma zobrazovat uzivateli ...
8
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 15:57:39 »
Jestli třeba v té virtuálce neběží čas Win rychleji a v ty tři ráno se to pokaždé nastaví správně.
9
« Poslední příspěvek od Karmelos kdy Dnes v 15:42:34 »
Wokna ve 3 ráno provádějí nějaké maintenance, update a podobné, podle mě to i syncuje čas a možná ledasco restartuje - podíval bych se jaký je čas v biosu, podle mě na to ta virtuálka může vidět, respektive nějaký bios a jeho čas určitě vidí tak jestli ten není nějak posunutý. A odhadem v těch 7 to syncuje čas s externími servery.
10
Server / Re:Hodnocení zranitelností a přístup k jejich řešení na serveru
« Poslední příspěvek od pavel411 kdy Dnes v 15:39:29 »
Prakticky mi vychází levněji (= méně práce) prostě tu aktualizaci udělat než jí nedělat a objahovat proč.
souhlas, bohatě stačí vysvětlování false-positive hlášení zranitelností :-/
Stran: [1] 2 3 ... 10