Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Wi-Fi pro dvoupatrový dům
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 09:11:18 »
zapomněl jsem napsat co mám teď : CUDY BE6500 2.5G Wi-Fi 7 Router
* mimochodem nechal jsem jej běžet asi měsíc v kuse a začal se zpomalova. Musel jsem nastavit denní reset v noci a už žádné problémy. Takže úsměvný stroj.
Co je na tom úsměvného? Tuhle funkci mají prakticky všechny levnější routery a když to tak člověk vezme, je to poměrně efektivní a laciné řešení. Cudy dělá slušná zařízení s velmi dobrým poměrem cena/výkon, na kterých běží jejich OpenWrt a v podstatě ofidicálně podporují i instalaci vlastního OpenWrt. Na dnešní poměry dost zázrak. Jako ano, nemůžete od toho čekat kvality něčeho třikrát dražšího. Ale to fakt není žádný objev.

tplinku deco se doporučuju vyhnout - osobní zkušenost u jednoho zákazníka. Po 1,5 roce tomu začaly odcházet porty a celkově to nějak divně blblo. P
Nevím, mně fungují roky bez problémů. A navíc podstatně lépe, než jsem čekal.   

Pokud nechceš mtik, tak ubiquity je fajn, mám to v některých firmách a funguje to spolehlivě, nastavení jednoduché přes aplikaci nebo web.
Záleží, jak moc to chce konfigurovat. Ubiquity je fajn pokud to chce nějak konfigurovat. Pokud by to naopak nechtěl řešit vůbec, je to Deco podstatně vhodnější v mnoha ohledech.

Paradoxně si nechci hrát, ani nic moc tunit, toho mám v práci dost. Chce to něco jednoduchého, funkčního.
Pokud chcete něco jednoduchého, kašlete na řeči místních nerdů o Ubiquity a, kupte si dvě Deca, propojte do meshové sítě a budete mít na dalších pár let vystaráno bez toho, abyste musel cokoliv řešit. Tunit na tom nejde nic ale zase to funguje v podstatě automagicky. 
2
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 08:59:47 »
@tanaci319
tplinku deco se doporučuju vyhnout - osobní zkušenost u jednoho zákazníka. Po 1,5 roce tomu začaly odcházet porty a celkově to nějak divně blblo. Pokud nechceš mtik, tak ubiquity je fajn, mám to v některých firmách a funguje to spolehlivě, nastavení jednoduché přes aplikaci nebo web.

@technomaniak
jistěže 2,5GHz lépe pokryje prostor, má delší vlnovou délku, tudíž lépe prochází skrze konstrukce.
3
« Poslední příspěvek od technomaniak kdy Dnes v 08:23:49 »

RD postavený po mileniu, 2 patra, vložkový(miako) s betononem strop, (150 m2/patro), zdivo Porotherm, wifi router umístěný ve 2.NP uprostřed půdorysu.

zapomněl jsem napsat co mám teď : CUDY BE6500 2.5G Wi-Fi 7 Router
* mimochodem nechal jsem jej běžet asi měsíc v kuse a začal se zpomalova. Musel jsem nastavit denní reset v noci a už žádné problémy. Takže úsměvný stroj.
4
« Poslední příspěvek od technomaniak kdy Dnes v 08:14:46 »
Popíšu svou zkušenost :

Poslední dobou má pocit že čím rychlejší Wifi tím horší pokrytí. Ta 56 nebo 300 mbit wifi router na 2,4Ghz , které jsem měl mezi 2008-2020 měla nejlepší pokrytí(ale byla pomalá). Prostě dokázala pokrýt dům + ještě okruh 10-15m okolo domu v exteriéru(i venku u garáže jsem připojil mobil, bylo to pomalé ale fungovalo to). Ty nové s 5 Ghz 1,6 gigabit (2020-2024) a teď 6 gigabit nemají takový dosah. A ještě i když mám tvz. wifi6(7) tak maximálně mě to kopíruje +- 50 MB/sec.

RD postavený po mileniu, 2 patra, vložkový(miako) s betononem strop, (150 m2/patro), zdivo Porotherm, wifi router umístěný ve 2.NP uprostřed půdorysu.
5
« Poslední příspěvek od tanaci319 kdy Dnes v 08:13:53 »
Jde o klasický cihlový dům, teď to pokrývám nějakým starým tplinkem.

Mikrotiku bych se rád vyhnul, skrz negativní zkušenosti kolegů.

Paradoxně si nechci hrát, ani nic moc tunit, toho mám v práci dost. Chce to něco jednoduchého, funkčního.
6
Sítě / Re:Wifi pro 2 patrový dům
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 06:27:48 »
Z čeho to má konstrukci stropu mezi patry?
Pokud ze dřeva, nejspíš by celý barák pokrylo jedno rádio. Záleží na půdorysu.
Pokud železobeton, můžete zkusit začít s jedním rádiem, a přidat druhé pokud jedno nestačí = pokud pokrytí patra skrz strop není dostatečné. Totéž ostatně skrz víc než jednu zeď mezi místnostmi v rámci patra.
Máte nějakou cestu pro kabel z patra do patra?
7
Sítě / Re:Wifi pro 2 patrový dům
« Poslední příspěvek od Aleš Rygl kdy Dnes v 03:24:29 »
Protoze se ptate na Root.cz, asi si budete chtit hrat a tak bych pouzil asi Mikrotik.
Pokud tedy nepotrebujete nutne Wifi7. Resim takto tripatrovy dum. Mam po patrech 2x cAP ac a nove wAP ax, vse na PoE, centralni sw, rizeni CAPSMAN a routovane na starickem Hex S. Funguje roaming mezi AP (pro klienty. co ho podporuji), EAP autentikace, IPv6, dual wan, wireguard, L2TP vpn a dalsi. Neni treba zadny cloud na konfiguraci.

Myslim, za za ty penize asi nedostanete z niceho vic. Da se na tom dost naucit. Celkove s tim mam jen dobre zkusenosti. Ale mozna doporuci nekdo neco jineho...

8
Bazar / Re:Prodám LTO mechaniky LTO5, LTO4 a LTO2
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy 04. 01. 2026, 23:32:35 »
Kolik jich tam má? Nějaká LTO5 by se mi taky hodila pro strýčka příhodu (nepohrdl bych ani LTO4, ale už pro mě není tak zajímavá)
9
Sítě / Wi-Fi pro dvoupatrový dům
« Poslední příspěvek od tanaci319 kdy 04. 01. 2026, 23:05:00 »
Ahoj, co byste doporučili za domácí wifi řešení v roce 2026?

Jednoduchá síť pro dům, 2 patra, jen pár zařízení jako tv, telefony, tablet a laptop, co jde je připojeno kabelem, ale něco prostě efektivně nejde.

Koukal jsem na tplink deco x55 a základní Unifi
10
Bazar / Re:Prodám LTO mechaniky LTO5, LTO4 a LTO2
« Poslední příspěvek od CPU kdy 04. 01. 2026, 22:56:32 »
Domluvte se spolu, kontakt přepošlu.
Stran: [1] 2 3 ... 10