Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám 8TB SAS disky
« Poslední příspěvek od JenBob kdy Dnes v 21:18:45 »
Takže:
Nějaké 2018ky připraveny k vyzvednutí.

Jsou tu i 2015ky ... třeba po 600 Kč?
Funkční, ale s ohledem na leta spíš na cold backup.

Vyzvednutí zde: https://mapy.com/s/fahemosoje
Po domluvě, mám to tam pár minut.

Dál mi tu leží:
22" polohovatelný Dell za 200 Kč
GSM VOIP brána pro ČR, analogová na po 500 Kč
2
O serveru Root.cz / Upadá Root?
« Poslední příspěvek od Ctirad1001 kdy Dnes v 20:56:57 »
Zdá se mi to, nebo je na Root.cz čím dál míň příspěvků, a diskuze jsou čím dál víc nějaké takové o ničem? Co se to děje? Snad nepřechází všichni na facebook?

Mrknul jsem na abclinuxu.cz a taky nic moc, viz https://www.abclinuxu.cz/poradna.
3
Odkladiště / Re:Blokování vašich recenzí na Heurece
« Poslední příspěvek od Ctirad1001 kdy Dnes v 20:54:10 »
Já teda s Heuekou problém nezaznamenal, ale je fakt, že nepíšu zsse tak moc. Nicméně dají se psát recenze i jinde, třeba na https://www.recenzuj.org.

Recenze taky moc nemažou na Seznam.cz, ale řekl bych že není špatné mít nějakou platformu nezávislou.
4
Sítě / Re:Pomalé připojení s vlastním routerem
« Poslední příspěvek od datlikMS kdy Dnes v 19:57:32 »
Ahoj,

mam (na SVK) internet od telekomu 500Mbps/100Mbps (dva mesiace, mal som predtym 2.5 roka 160/60), chcel som od ISP bridge hned na zaciatku, dali mi nejaku Huawei router, ktory prepli do bridge (myslim, ze je to nejaky EchoLife), od zaciatku mam fortinet, najskor som mal 60e, neskor 60f. Chcel som dynamicku verejnu ip, cez dyndns mam hostname (kazdy mesiac musim odkliknut email). Mam v dome viacero ubiquiti U6 Pro, nevninam ziadne problemy s rychlostou. Spravil som teraz test (ookla) a pozeral na fortinet, z 8 jadier jedno podskocilo pri downloade 500Mbps na 50%, zvysne boli pod 10%.

Riesil som podobnu konfiguraciu na dalsich troch miestach, vsade optika od Telekom, vsade Huawei router v mode bridge, vsade fortinet 60e (vsetky fortinety mam z druhej ruky). Dve z tych miest je ISP telekom, jedno orange, ale su tam nizsie rychlosti (cca 100Mbps), testol som cez ookla a ani jedno jadro nejako nepodskocilo.

Nie som expert na tuto problematiku, ale uz ked som zacal s prvym ADSL, tak som vyhodnotil, ze router, co riesi pripojenie a zaroven wifi je mackopes (ani macka, ani pes). Pri prechode na VDSL som si uz kupil len "dummy" VDSL router a zan zaradil v tom case nejake dvojradio od Linksys a bolo to ovela ovela lepsie. Nepoznam tvoj router, rozumiem, ze si dal do toho vela, tak kup lacny router, co ti bude robit PPPoE (aj bez wifi) a zo svojho sprav AP alebo zrus bridge (je moznost este skusit OpenWRT alebo nieco podobne, ale zrejme vyrobca vie, co programuje).

m
5
« Poslední příspěvek od tocassido kdy Dnes v 18:12:33 »
No spíš mě štve, že mám poměrně drahý router. Zkoušel jsem to i na nějakém to linku Archer a dělalo to stejný problém. Navíc, kde mám jistotu, že s rychlostí jiný router nebude mít problém. Je divné, že to nikdo neřešil. Jakmile byl jejich Sagem jako hlavni, tak uměl 900/900, když jsem zkusil připojit můj asus jako AP, taky přes wifi běžel 900/900 je to přece jen herní router, ale jakmile je Sagem v bridge, tak asus přes to ppoe má na té wifi problém. Vůbec nevím čím by to mohlo být.
6
/dev/null / Re:JIVA's DOSBox Toolset
« Poslední příspěvek od Martin Koleček kdy Dnes v 18:10:51 »
důležitý update na gitu: přidal jsem knihovnu GrafX z německa od Stefana která je kompatibilní s egavga.bgi knihovnou grafx původní verzí v pascalu. Liší se tím že je rychlá ve vykreslování. Knihovna GrafX je často součástí učebnic nebo skript jako standardní vybavení turbo pascalu 7.0. S dokumentací se setkáte také v nápovědě pascalu samotného, v našem případě česky. Je tu tak jasná nájezdová rampa k této knihovně (z nějaké učebnice kde je součástí probíraného tématu nebo z nápovědy v pascalu)

umožňuje rozlišení SVGA a rychlý framerate

zdrojáky najdete nyní na gitu a zkompilovanou část jsem zařadil do UNITS kam patří , zkoušel jsem demo vesademo.exe běželo mi líbivě a uspokojivě. Řekněme 640x480 ve 256 barvách zvládne asi nejlíp, je to jedno z nejnižších možných rozlišení které umí.

https://www.tigerhareram.cz/dosbox.html
7
« Poslední příspěvek od David kdy Dnes v 15:50:41 »
Tak jestli ti to po kabelu jede dobře, můžeš si koupit samostatné AP (třeba nějaké Ubiquiti).
8
Bazar / Prodám switche
« Poslední příspěvek od inode kdy Dnes v 12:55:23 »
Dobry den, prodam tyto switche, ceny bez dopravy a za kus.

Dell X4012 Smart Web Managed Switch 12x 10GbE SFP+ 1ks 4000,-
Gigabit switch Cisco C2960G-24TC-L 3ks 800,-
Gigabit POE switch Edgeswitch 10XP 1ks 2600,-
Gigabit POE switch Edgeswitch 8 150W 1ks 2600,-

Piste na inode(@)seznam.cz
9
Hardware / Re:Co by měl umět váš notebook?
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 11:43:33 »
Pánové, všichni zapomínáte na vodotrysk! A taky, že musí stát jako hedvábný šátek (t.j. korunu).  ;D ;D

Jinak celkem souhlasím se vším, co tu zaznělo. Až na ty větráčky (pokud fakt nepotřebuji hodně výkonu, tak ať tam větráčky nejsou vůbec) a dokovací konektor (dokem je dneska monitor, stačí jeden Cčkový kabel do něj na napájení i periferie, tak proč mít na stole další krám).

protože výrobci na těch konektorech nesmyslně šetří, a až se ti vychodí, budeš měnit základní desku nebo celýho noťase. klasickej dokovací konektor je tak bytelnej, že tě to nemusí zajímat. běžný provedení mají životnost pár stovek zapojení, to v mým použití nevydrží ani do konce záruky. navíc to často ani nemá kotvení do desky a spolíhá to na pájení pinů. což velice rychle odejde do věčnejch lovišť.
Pokud šetří na jednom konektoru, proč čekáš, že nebudou úplně stejně šetřit i na druhém? Ne, že bych usb-c považoval za ideální konektor, ale reálně vidím ty stroje odcházet na všechno ostatní, jen ne ty konektory. Výměnu desky kvůli konektoru jsem v životě řešil jednou jedinkrát a to bylo ještě usb2.0 v kategorii "levný studentský herní notebook".

Protože to není o tom, že by výrobce šetřil na C-čkovým konektoru a rozšoupnul se na dokovacím. Jsou tam nejen zásadní rozdíly v jejich konstrukci, ale hlavně ve způsobu namáhání.
Ten dokovací má jednak ve srovnání s Cčkem obrovskou plochu, naváděcí hroty, aretační zámky, který při drbnutí nebo i kopnutí do noťase v dokině přenáší síly, ale HLAVNĚ se to nijak nepáčí a nejde to tam rvát ani vytahovat nakřivo. Navíc to na sobě v podstatě jen leží a nic se nezasouvá do významný hloubky, takže páčením žádný pouzdro konektoru nerozvíráš. A i kdybys do toho konektoru přenesl nějakou boční sílu, tak vzhledem k jeho tvaru (šířka je mnohonásobně větší než výška), neexistuje způsob, jak bys ho realisticky z desky vylomil.
Naproti tomu u Cčka to není naprosto žádnej problém.
10
« Poslední příspěvek od tocassido kdy Dnes v 08:05:16 »
Přesně tak, zkoušel jsem toho hrozně moc a myslím si, že to může ppoe. Divné to je, přitom můj router má docela silný procesor. Nevím jestli už to někdo řešil, koupit nějaký převodník?
Stran: [1] 2 3 ... 10