Mimochodem s upgradem z poslední bezplatné verze taky přišla pěkná prasárna. Aplikace se nezeptala, kterou mapu ponechat. Místo toho rovnou ponechala CZ a ostatní skryla. Což by se ještě dalo akceptovat, kdyby ostatní offline mapy z telefonu alespoň smazala a neblokovala další gigabyty uložiště skrytými a již zablokovanými mapami. Běžnýho Frantu uživatele vůbec nenapadlo, že mu zůstaly v telefonu a musí aplikaci odinstalovat aby storage uvolnil.
Na mě to křičelo, že je k dispozici aktualizace offine map, ale do nabídky offline map jsem se nedostal, protože už to chtělo přihlášení. Takže jsem nemohl mapy spravovat ani aktualizovat. Takže mi v telefonu zůstala půlka evropy bez možnosti aktualizace... No, hlavně že zadarmo... Představa, že si poběžím hned udělat Seznam účet a předám jim údaje ke své platební kartě, aby si mohli co rok něco strhávat za aplikaci, která se mi mění pod rukama, většinou k horšímu, se tak stala zcela nereálnou.
Asi byl problém domyslet následující scénáře:
1) 0 map offline - nic se nemění
2) 1 mapa offline - nabídnout registraci, při odmítnutí mapu po nějakém termínu smazat*
3) 2 a víc map offline
a) Uživatel odmítne registraci - offline mapy po nějakém termínu smazat*
b) Uživatel odmítne Premium - Nechat uživatele vybrat 1 mapu k ponechání, zbytek po nějakém termínu smazat*
* Aby měl uživatel možnost změnit názor, případně celou situaci v klidu vyřešit. Každý určitě miluje, když sedne do auta, a navigace místo navigování do cíle požaduje nesmysly.