Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Řešení malé LAN s IP kamerami
« Poslední příspěvek od dzavy kdy Dnes v 15:34:44 »
VLANy jsou v tomto příkladu obdobnou tří nepropojených switchů, kde do jednoho jdou všechny kamery, druhého personál a třetího ostatní. Takže pokud si někdo z personálu nastaví IP z rozsahu kamer, tak se na ně stejně nedostane. Pokud by tam byl switch bez konfigurace VLAN, tak by se na ně dostal.
Já jsem variantu provozovat více subnetů na jednom interface/nonVLAN switchi vůbec neuvažoval, protože to není síť ale prasárna, tam nebude fungovat ani DHCP. To tu nemůžeme nikomu radit jako řešení.
2
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 15:24:52 »
Já asi nechápu dotaz, přece používání různých subnetů s jedním switchem automaticky znamená rozdělení na VLANy?
VLANy jsou v tomto příkladu obdobnou tří nepropojených switchů, kde do jednoho jdou všechny kamery, druhého personál a třetího ostatní. Takže pokud si někdo z personálu nastaví IP z rozsahu kamer, tak se na ně stejně nedostane. Pokud by tam byl switch bez konfigurace VLAN, tak by se na ně dostal.
3
Bazar / Re:Prodám server HP ProLiant DL580 Gen9
« Poslední příspěvek od Torx kdy Dnes v 14:29:33 »
Server prodán.
4
Vývoj / Re:Přechod z Javy na Rust. Ano či ne?
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 13:50:18 »
Nedávno jsem tady do nějaké diskuse napsal, že generování XML je někdy lepší si napsat sám, ručně, bez knihoven a hned se seběhli místní trollové, co že si to dovoluji si takovou věc psát sám… Přitom to generování XML je výrazně jednodušší než parsování (byť si nepíšeš vlastní parser asi zpracováváš SAX události nebo pracuješ nad DOMem nebo něco podobného). (jen dodávám, že cílem toho mého generátoru nebylo generování libovolného XML, ale určité podmnožiny, která je pro moje potřeby dostačující – důležité je, aby výstup bylo validní XML)

Kdysi jsem měl číst ceník v XML, který prodejce generoval tuším v Pohodě. V záhlaví sada Windows-1250, v obsahu francouzský parfém. Výsledkem nevalidní XML. Prodejce byl bohužel přesvědčen, že má vše správně. Lepení XML bohužel pokaždé nevyjde.
5
další nvme get-feature, která smrdí:
...

možná to nějak zapadlo, protože je to na předchozí stránce, ale pro N100 je POTŘEBA ZAPNOUT ASPM V BIOSU! Je to defaultně vypnuté a pak všechna NVMe topí. A ani pcie_aspm=force nepomůže.
6
« Poslední příspěvek od dzavy kdy Dnes v 13:11:55 »
Já asi nechápu dotaz, přece používání různých subnetů s jedním switchem automaticky znamená rozdělení na VLANy?
7
Vývoj / Re:Přechod z Javy na Rust. Ano či ne?
« Poslední příspěvek od xyz kdy Dnes v 12:22:58 »
Nedávno jsem tady do nějaké diskuse napsal, že generování XML je někdy lepší si napsat sám, ručně, bez knihoven a hned se seběhli místní trollové, co že si to dovoluji si takovou věc psát sám… Přitom to generování XML je výrazně jednodušší než parsování (byť si nepíšeš vlastní parser asi zpracováváš SAX události nebo pracuješ nad DOMem nebo něco podobného). (jen dodávám, že cílem toho mého generátoru nebylo generování libovolného XML, ale určité podmnožiny, která je pro moje potřeby dostačující – důležité je, aby výstup bylo validní XML)

Muzu se zeptat v jakem jazyku/platforme je to nekdy lepsi? Protoze jediny duvod, co me napada, kdyby podpora xml byla resena v nejake knihovne, co je zabugovana nebo prilis velka, atd.... Tak by me zajimalo v jakem jazyku jste to resili, ze tam nebyla podpora pro xml...
8
« Poslední příspěvek od lojza007 kdy Dnes v 11:44:34 »
Jakmile tam budou VLANy, líp se ten provoz filtruje. V podstatě dřív nebo později bude následovat nějaká wifi pro hosty, aby se jejich pochybná zařízení nedostávala do běžné sítě.
Takže za mě VLANy, Mikrotik s tím nemá problém, switch s podporou tam je taky, není co řešit.
9
další nvme get-feature, která smrdí:
nvme get-feature 0x11
NVMe NOPPME(Non-Operational Power State Permissive Mode) je false a je pouze read only
to je co zač, těmhle nvme věcem úplne nerozumím,. Klíčová je pro mě set-feature 0x03=3, jelikož s ní jsem schopen dosáhnout nižší teplot, pokud ji periodicky (každé 3 sekundy, a ještě znatelně i každých 7 s) zapínám. Jinak disk přejde do stavu 0,1,2, který jsem nastavil předtím.
A další záhadná je featura 0x0c , které teď nemohu přijít na jméno týkající se APST asi. A zrovna featura 0x0c chybí!

zatím jsem se do testování nepustilll , čím dál začím věřit, že jiná distribuce nebo windows to budou moci nastavit a stav PS 3 udržet
10
Sítě / Re:Nefunkčné niektore webstránky
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 10:13:22 »
fun fact: chrome  (a možná i další)píše connection timeout nebo problém s dns i pro více různých problémů:
-nepodaří se DNS resolve
-vrátí se NODATA
-vrátí se ICMP non reachable
-vrátí se tcp reset  (to dělá idos.cz, nevím proč takhle častuje surfaře)

takže to chce odchytit si wiresharkem a sledovat checklist chain, které kroky se podaří a kdy se stane problém. Může to být třeba úplně triviální problém za který nemůžeš, , že třeba nějaký chytrolín dal iptables -J DROP ( -d nebo -s ) a zrovna to zablokovalo 4 konkrétní stránky

ale není se čemu divit, například https://portaldopravy.cz/ hlásí "http  403 request blocked" - což už je jen detail implementace, kde to schválně rozbijou
Stran: [1] 2 3 ... 10