Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Mají smysl disky z bazaru do NAS?
« Poslední příspěvek od redustin kdy Dnes v 14:27:41 »
MTBF 2 mil. hodin neznamená, že by disk měl vydržet tak dlouho (což je přece naprostý nesmysl, přes 200 let). To znamená, že z 1000 nových disků umře jeden každých průměrně 2000 hodin. Ovšem u 10 let 24/7 starých disků to číslo bude podstatně jiné, u 30 let už budou mrtvé možná skoro všechny (nebo minimálně významná část).
2
Hardware / Re:Mají smysl disky z bazaru do NAS?
« Poslední příspěvek od dr_ak kdy Dnes v 13:46:11 »
Cena je odpovídající, ty disky z bazos.cz jsou cca 10 let starý....
A nebo bych vzal 2x 6-8TB za podobnou cenu, co tu občas někdo nabízí, např: https://forum.root.cz/index.php?topic=31612.0
3
Sítě / Re:Heslo ke Greenpacket OH735 od O2
« Poslední příspěvek od bejer kdy Dnes v 11:54:15 »
Heslo tu verejne písať nebudem, napíš mi PM a dohodneme sa.

Napísal som ti.
4
Hardware / Mají smysl disky z bazaru do NAS?
« Poslední příspěvek od Brore kdy Dnes v 11:30:45 »
Dobrý deň,

Kupujem si prvý low budget NÁS Synology 223J na zálohu rodinných veci (prakticky 1TB mi bude stačiť). Ma zmysel kupovať si do domáceho NAS bazárové entrerprise disky?

Mám orezaný rozpočet a premýšľam, či radšej kúpiť jeden nový disk alebo 2x bazárové a nechať ich zrkadliť? (Originál dáta plánujem mať v pc, NAS ako backup).
Konkrétne som na bazosi našiel HGST enterprice za 700kč, ktoré majú nabehané 2 roky a inzerent uvádza, že by mali vydržal priemerne 2mil hodín. Prečo by sa ale niekto zbavoval takých diskov za nízku cenu?

https://pc.bazos.cz/inzerat/217125192/hdd-hgst-35-2tb.php

5
/dev/null / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 03:38:41 »
Leda tak na víru odevzdání se satanovi
Bůh vs. Satan - jsi si jistý kdo je ten dobrý a kdo špatný?
Znáš jen propagandu jedné strany, a i ta je dost pochybná.
Devět milionů křesťany upálených "čarodějnic" by třeba něco napovídalo...
Ano. Jsem si jistý. Mám s oběma osobní zkušenost.

Zajímalo by mě, kdo vedl statistiku, která přišla na 9 mil. upálených čarodějnic. Nicméně upálila je s nejvyšší pravděpodobností inkvizice,
Ne, v drtivé většině upaloval panovník a světské soudy a to číslo také nesedí, popčavených se idhafuje na 40 až 60 tisíc. Nesedejte na lep lhářům, manipulátorům a demagogům.
Díky za opravu :)
6
« Poslední příspěvek od Lukas1500 kdy 24. 04. 2026, 22:23:03 »
Mnohem lepší je, když intelektuálně chudší část obyvatelstva jde do kostela...
Existuje korelace mezi intelektem a návštěvností kostelů? U některých věřících je víra dána rodinnou tradicí, jiní si víru našli, někdy i vyvzdorovali.
Nevím, já o žádné korelaci nic nepíšu a není mi jasné, proč mi píšete čím je dána víra u některých věřících. S tím, co jsem napsal já, to nemá nic společného.
Reagoval jsem na spojení "intelektuálně chudší část obyvatelstva jde do kostela", tak mě zajímalo, jestli ta část obyvatelstva, která chodí do kostela musí být intelektuálně chudší. Osobně takovou zkušenost nemám. Možná chodí do kostela, protože hospoda má zavřeno nebo proto, že předci taky chodili.
Klasické vytržení z kontextu, takže si to za trest celé přečti desetkrát a třeba pochopíš co jsi překroutil a nesmyslnost svého dotazu.
Nepochopil jsem proč píšete (nebo píšeš?) o intelektuálně chudší části obyvatelstva. Možná jsem to nečetl dost pozorně a unikla mi hlavní myšlenka. Ale asi je moc složité mi to vysvětlit, tak se tím netrapte (netrap) ;)
7
« Poslední příspěvek od qelurg kdy 24. 04. 2026, 21:09:56 »
Leda tak na víru odevzdání se satanovi
Bůh vs. Satan - jsi si jistý kdo je ten dobrý a kdo špatný?
Znáš jen propagandu jedné strany, a i ta je dost pochybná.
Devět milionů křesťany upálených "čarodějnic" by třeba něco napovídalo...
Ano. Jsem si jistý. Mám s oběma osobní zkušenost.

Zajímalo by mě, kdo vedl statistiku, která přišla na 9 mil. upálených čarodějnic. Nicméně upálila je s nejvyšší pravděpodobností inkvizice,
Ne, v drtivé většině upaloval panovník a světské soudy a to číslo také nesedí, popčavených se idhafuje na 40 až 60 tisíc. Nesedejte na lep lhářům, manipulátorům a demagogům.
8
« Poslední příspěvek od qelurg kdy 24. 04. 2026, 21:03:51 »
Mnohem lepší je, když intelektuálně chudší část obyvatelstva jde do kostela...
Existuje korelace mezi intelektem a návštěvností kostelů? U některých věřících je víra dána rodinnou tradicí, jiní si víru našli, někdy i vyvzdorovali.
Nevím, já o žádné korelaci nic nepíšu a není mi jasné, proč mi píšete čím je dána víra u některých věřících. S tím, co jsem napsal já, to nemá nic společného.
Reagoval jsem na spojení "intelektuálně chudší část obyvatelstva jde do kostela", tak mě zajímalo, jestli ta část obyvatelstva, která chodí do kostela musí být intelektuálně chudší. Osobně takovou zkušenost nemám. Možná chodí do kostela, protože hospoda má zavřeno nebo proto, že předci taky chodili.
Klasické vytržení z kontextu, takže si to za trest celé přečti desetkrát a třeba pochopíš co jsi překroutil a nesmyslnost svého dotazu.
9
« Poslední příspěvek od Lukas1500 kdy 24. 04. 2026, 20:30:21 »
Najviac sa mi na tom paci univerzalna myslienka vsekych cirkvi: Ak je to nieco dobre, tak to sposobil (ten nas!) Boh. Ale ak je to zle, tak to nie!!! Za to moze diabol/satan/neveriaci... (dosad si podla svojich preferencii)

To vyplývá z definice. Jednou je Satan definován jako původce zla, tak holt za to může, no. Kdyby byl definován jinak, tak by za to nemohl. Je to taková škatulka, něco jako "fuj". To máte jako s definicí kladných čísel, můžete se divit, proč když je to větší než nula, tak je to kladné a jestli to náhodou není obráceně :-)

S Biblí je to těžké. Nevím jakými všemi jazyky byla postupně psána, ale je možno se to dočíst právě v Bibli. Co se pamatuji, tehdejší jazyky byly velmi chudé na pojmy. Jedním slovem se vyjadřovalo tolik věcí, že by tomu dnešní člověk sotva rozuměl, o čem je vlastně řeč. Existují překlady Bible i do češtiny, jak asi víš, ovšem přes všechnu snahu o přesnost překladu, se leccos v tom překladu ztratí.

Pro někoho je Bible Svatá kniha. Pro mne jsou to dějiny vztahu lidí k Bohu. Když bude v mojí bibli chyba a místo věřit bude vířit, tak to nebudu brát doslova :-)
10
« Poslední příspěvek od Niekto_iny kdy 24. 04. 2026, 18:01:54 »
Ked sa prihovaras k Bohu - si veriaci.
Ked sa Boh prihovara k tebe - potrebujes silnejsie lieky.

Myslim, ze viac to netreba rozoberat (cim viac sa v hovne sparas, tym viac smrdi...)

Najviac sa mi na tom paci univerzalna myslienka vsekych cirkvi: Ak je to nieco dobre, tak to sposobil (ten nas!) Boh. Ale ak je to zle, tak to nie!!! Za to moze diabol/satan/neveriaci... (dosad si podla svojich preferencii)
Stran: [1] 2 3 ... 10