...
Hele, proc tu brecis? Ty chces jistoty a za ty se plati. Zivnostnik zadny jistoty nema, a tak mu zustane vic penez. A objebavac ses tu leda ty. Nejsi schopen vyprodukovat nic hodnotnyho, jinak bys nemel podobny kecy, protoze bys nemel cas.
Idealni stat nema mit penize vubec zadny. A nevsim sem si, ze by mi ta 1/3 statniho darmozrouta kteryho si platim, chodila treba zrejt zahon nebo posbirat bordel kolem. Pricemz z kazdy koruny kterou statu odvedu ten stat nejmin 2 ukradne. Presne proto je ta sekera cim dal vetsi.
A jestli nekoho neco nezajima, tak prave ty a tobe podobni, protoze prave vas zivnostnici zivej, chcipnete hlady, az je to prestane bavit.
...
Ojebavac si v prvom rade ty. Ten zivnostnik ti dal na vyber: "bez papieru", alebo "s papierom". V pripade "s papierom" si potrebne dane priplatis ty. Bol to tvoj vyber; jemu je to jedno, jemu zostane rovnaka suma.
Neblbni, dyk on nezvladne 1+1
Tyhle tvorove (ani ho nebudu zovat clovekem) nedokazou pochopit trivialni princip, ze vsechny dane a odvody vzdy zaplati vyhradne oni, proto vymejslej jak je treba toho zivnostnika vic zdanit ... me to je uplne jedno, kdyz mi stoupne zdaneni o 100%, tak o 100% zvednu to cislo na fakture, easy.
Coho sa vzdal svarcista? Aku ochranu zakonnika prace potrebuje uz len ITckar, ktory sedi v kancli?
Ty se v nicem nepohybujes, ty ses uberveleblb ....
Takze soudruhu ... zivnostnik nema narok na statem hrazenou mzdu, kdyz mu tu fakturu nekdo neuhradi, nedostane NIC. Zamestnanci se to zaplati ... zceho jinyho nez dani toho zivnostnika ... Kdyz ten dluh bude chtit vymahat, tak opet narozdil od zamesntnace mus slozit destiky tisic kauci (byvalo to 50k, ale pocitam ze to uz bude vic) aby mohl dotycneho neplatice poslat do insolvence, ze ktery stejne nic nedostane, protoze dotycny typickty zadny majetek nema. A i kdyz ma, tak prednost ma stat a zamestnanci.
Zivnostnik si svoji dovolenou musi platit ze sveho, stat mu zadnou placenou dovolenou negarantuje. To samy plati o marodeni, kde mu taky zadny zamestnavatel nehradi prvni 2 tydny povalovani se doma.
Neprekvapive taky nedostane zadny odstupny, kdyz mu nekdo vypovi smlouvu. Narozdil od zamestnance, ktereho vyhodit vubec nejde, a to ani v pripade, ze chodi nalitej a nemaka.
Pokud je zivnostnik z nejakeho duvodu platcem dph, tak plati dane i zpenez, ktery nema a ktery mozna nikdy neuvidi.
Za zpusobene skody odpovida veskerym svym majetkem (to bys ty nemel ani na trenyrky ...)
Nakup bez DPH musi suvisiet s predmetom podnikania. Chodia kontroly DPH a kludne ti mozu povedat, tak nam to ukazte. Ked to neukazes, tak ti to vyhodia.
Hele, ten je beznadejnej ... kdyz ses platce DPH tak nic bez DPH nekupujes, pri nakupu tu DPH zaplatis ... a pri vyuctovani si ji odectes od ty, co mas odvist ty. Pokud by to vyslo do minusu = vratka DPH, tak mas kontrolu na krku v cukuletu.
Navic on netusi, ze kdyz kupujes drazsi veci (a pocitam ze na slovensku je to stejny) tak je musis evidovat jako majetek, a nemuzes si je dat do nakladu, protoze je odepisujes. Treba prave to auto.