Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Vhodna AI na programovanie (pre neprogramatora)
« Poslední příspěvek od balkovic kdy Dnes v 20:00:26 »
A na koniec, niekde som cital, ze 30% kodu do linuxoveho jadra robi AI, uz sa na to viaceri zlostia.

Hej, lebo keď sa spýtaš vývojára, ako ten kód funguje a on ti povie - neviem, to je AI slop, tak to moc nepoteší. Najmä keď s tým kódom je potrebné ďalej pracovať.   
2
Hardware / Re:Zastavení větráků na kartě s Nvidia RTX5060
« Poslední příspěvek od technomaniak kdy Dnes v 19:21:05 »

jo a  ... taky sem se chtěl zeptat jestli vám taky padaj windows když máte RTX30xx nebo RTX50xx ???
protože:

https://www.zive.cz/clanky/cerna-obrazovka-snizeny-vykon-a-graficke-artefakty-nvidia-vini-lednovou-aktualizace-pro-windows-11/sc-3-a-239503/default.aspx

Od podzimu mám nový PC, Win11Pro s RTX 5060 Ti 16GB a zatím ani jedna padačka.

A co se týče nějakého podtaktování/taktování/nastavování frekvenčního měniče ... nevím, neřeším, prostě zbytečné starosti.
3
Hardware / Re:Doporučte monitor 28" nebo 32" na 4K
« Poslední příspěvek od Pavel Rauš kdy Dnes v 19:13:21 »
Aktualne riesim, ci zakupit 28" alebo 32" monitor s rozlisenim 4K. Momentalne pouzivam 27" QHD a bez scalingu. Pri 28" sa obavam, ci 4K nebude male a ked dam scaling na 125% alebo 150% tak budem mat vo vysledku menej pixelov k dispozicii ako mam teraz na QHD. Alebo radsej volit 32", kde uz by sa dalo fungovat bez scalingu?

4K na 32” bez scalingu je jako FullHD na 16” monitoru. Odpověz si sám, jestli je to  reálné nebo ne. Já mám nativní 4K na 43” a přijde mi to akorát.
4
« Poslední příspěvek od 1988Milan1988 kdy Dnes v 18:32:56 »
Ved prave ide mi o to, ci 28" nebude malo na 4k, aby som si zbytocne nemusel namahat oci, ked budu pismena male. Ci 32" nie je vhodnejsie
5
Sítě / Re:Nízká rychlost bondingu s pfSense u O2
« Poslední příspěvek od Arnavisca kdy Dnes v 18:13:43 »
Právě než je zavolám, tak jsem chtěl vyloučit chybu u sebe. Jinak mně svítí všechny 4 kontrolky - respektive hlavně ty 2, které označují připojení k internetu. Ještě jsem to zkoušel všechno celé restartovat - terminátor i pfsense i proxmox a bez výsledku. Zkoušel jsem i znovu zapojit kabely, kdyby tam byl špatný kontakt. Taky nic.
6
Studium a uplatnění / Re:Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Poslední příspěvek od Juraj1980 kdy Dnes v 18:09:23 »
No vidim ze dalsi blbecek prisiel. Chapes, ze mna nezaujima co ti stat garantuje a negarantuje? Chapes co je svarc a kto je svarcista ty inteligent? Ked fakturujes 1 odberatelovi, este sedis u neho v kancli, dokonca chodis na rozne firemne akcie, mas vlastny pristup a nebodaj sa este zapisujes do ich systemu, tak je to svarc a nikoho nezaujima, co mas od statu garantovane alebo negarantovane. Ty nemas nieco take vobec vykonavat, pretoze porusujes niekolko paragrafov. Ja sa nevyjadrujem k zivnostnikom, ktori si sami zhanaju zakazky, chodia od zakaznika ku zakaznikovi. Dokazes aspon toto pochopit, alebo sa u teba nevyvinul poriadne prefrontalny kortex?

j.:
Minimalnu zdravotku si vies korigovat ako chces pri odmene konatela. Takze kludne ani nie 50€. To je co za argument, ze zarabas nie na seba srocku? Ano nie su to tvoje peniaze, ale ked podas danove zaplatis dan a dan zo zisku, tak tie peniaze su tvoje. Takto to robia ludia. Nakup bez dph je bezny. Kolko ludi nakupuje znamym mobily, pocitace?
Operujes tu % ale stale je to menej ako ten zamestnanec, pretoze neplatis socialku pri sro a ked zarobis na ICO takych 70k, vies si vyratat, ake budes platit odvody do socialky, ak by si bol na tpp alebo zivnost. Co sa tyka aut, tak donedavna bola moznost 80:20, a tak to robili ludia. Ze teraz je 50% len dph to je po novom, ale stale sa to oplati. Kupi si tppckar auto o 50% lacnejsie na dani? No nekupi. Co tu splietas o parkovnom. Doma u seba v garazi nic neplatim :).
Transakcna dan? Nenechaj sa vysmiat. Kolko uz len tych transakcii urobi 1osobova ked ma az 1 odberatela a nakupy riesi cez kartu? A podiel na zisku moze vyplatit cez postovu poukazku za par eur, alebo ked je sikovny vie to spravit bez poplatku uplne :). Takze u svarcistu itckara ziadna transakcna dan nehrozi moc :)
7
Hardware / Re:Zastavení větráků na kartě s Nvidia RTX5060
« Poslední příspěvek od jerrym kdy Dnes v 18:08:23 »
já mám ASUS GT1030-SL-2G-BRK pasivní chlazení a otevřený case a mám to tak už 5 let a je to v pohodě. hry teda nehraju. Karta má teplotu +39 až  +46°C podle teploty okolí 22-32°C v zimě v létě. A když sem ten Palit RTX3050 KalmX 6GB měl doma tak při teplotě okolí 22°C měl +39°C a +41°C při normální zátěži a i při hře -zkoušel sem starej INSANE:
https://en.wikipedia.org/wiki/Insane_(2000_video_game) takže tohle nedělá problémy a hlavně je absolutní ticho žádnej pískot, coilwhine atd.

jestli někdo máte 5060 nebo vyšší zkuste nastavit podtaktování a jestli budou stát větráčky ...
Měly by podlr tohohle
https://steamcommunity.com/discussions/forum/11/601906666649213703/
8
Sítě / Video vrátný Hikvision v LAN
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 17:41:51 »
Potreboval by som do hik connect pridat videovratnika.
Kamery Hikvision funguju v LAN vcelku OK.
Ked chcem pridat do aplikacie hik connect aj videovrtnika, tak to funguje, ale vidim to len ako kameru.
Nechodi ziadne zvonenie a ani nemozem otvarat dvere (nie si tam ani ikonky zamku, alebo sluchadla).
Chcem to prevadzkovat cisto v LAN (prip. VPNz vonka), ale nechcem ist cez cloud.
Na hik aplikacii som sa ani neregistroval.
Je vobec mozne rozbehat zvonenie a komunikaciu (hovor) bez cloudu ?
9
Studium a uplatnění / Re:Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:28:36 »
...
Hele, proc tu brecis? Ty chces jistoty a za ty se plati. Zivnostnik zadny jistoty nema, a tak mu zustane vic penez. A objebavac ses tu leda ty. Nejsi schopen vyprodukovat nic hodnotnyho, jinak bys nemel podobny kecy, protoze bys nemel cas.

Idealni stat nema mit penize vubec zadny. A nevsim sem si, ze by mi ta 1/3 statniho darmozrouta kteryho si platim, chodila treba zrejt zahon nebo posbirat bordel kolem. Pricemz z kazdy koruny kterou statu odvedu ten stat nejmin 2 ukradne. Presne proto je ta sekera cim dal vetsi.

A jestli nekoho neco nezajima, tak prave ty a tobe podobni, protoze prave vas zivnostnici zivej, chcipnete hlady, az je to prestane bavit.

...
Ojebavac si v prvom rade ty. Ten zivnostnik ti dal na vyber: "bez papieru", alebo "s papierom". V pripade "s papierom" si potrebne dane priplatis ty. Bol to tvoj vyber; jemu je to jedno, jemu zostane rovnaka suma.
Neblbni, dyk on nezvladne 1+1

Tyhle tvorove (ani ho nebudu zovat clovekem) nedokazou pochopit trivialni princip, ze vsechny dane a odvody vzdy zaplati vyhradne oni, proto vymejslej jak je treba toho zivnostnika vic zdanit ... me to je uplne jedno, kdyz mi stoupne zdaneni o 100%, tak o 100% zvednu to cislo na fakture, easy.

Coho sa vzdal svarcista? Aku ochranu zakonnika prace potrebuje uz len ITckar, ktory sedi v kancli?
Ty se v nicem nepohybujes, ty ses uberveleblb ....

Takze soudruhu ... zivnostnik nema narok na statem hrazenou mzdu, kdyz mu tu fakturu nekdo neuhradi, nedostane NIC. Zamestnanci se to zaplati ... zceho jinyho nez dani toho zivnostnika ... Kdyz ten dluh bude chtit vymahat, tak opet narozdil od zamesntnace mus slozit destiky tisic kauci (byvalo to 50k, ale pocitam ze to uz bude vic) aby mohl dotycneho neplatice poslat do insolvence, ze ktery stejne nic nedostane, protoze dotycny typickty zadny majetek nema. A i kdyz ma, tak prednost ma stat a zamestnanci.

Zivnostnik si svoji dovolenou musi platit ze sveho, stat mu zadnou placenou dovolenou negarantuje. To samy plati o marodeni, kde mu taky zadny zamestnavatel nehradi prvni 2 tydny povalovani se doma.

Neprekvapive taky nedostane zadny odstupny, kdyz mu nekdo vypovi smlouvu. Narozdil od zamestnance, ktereho vyhodit vubec nejde, a to ani v pripade, ze chodi nalitej a nemaka.

Pokud je zivnostnik z nejakeho duvodu platcem dph, tak plati dane i zpenez, ktery nema a ktery mozna nikdy neuvidi.

Za zpusobene skody odpovida veskerym svym majetkem (to bys ty nemel ani na trenyrky ...)

Nakup bez DPH musi suvisiet s predmetom podnikania. Chodia kontroly DPH a kludne ti mozu povedat, tak nam to ukazte. Ked to neukazes, tak ti to vyhodia.
Hele, ten je beznadejnej ... kdyz ses platce DPH tak nic bez DPH nekupujes, pri nakupu tu DPH zaplatis ... a pri vyuctovani si ji odectes od ty, co mas odvist ty. Pokud by to vyslo do minusu = vratka DPH, tak mas kontrolu na krku v cukuletu.

Navic on netusi, ze kdyz kupujes drazsi veci (a pocitam ze na slovensku je to stejny) tak je musis evidovat jako majetek, a nemuzes si je dat do nakladu, protoze je odepisujes. Treba prave to auto.
10
« Poslední příspěvek od nocturne.op.15 kdy Dnes v 16:25:50 »
Proč bych si pořizoval monitor s vysokým rozlišením a pak nastavoval scaling, aby se na něj nic nevešlo? Absurdní. Dává mi smysl pořídit něco, na co můžu koukat bez scalingu, který i v roce 2026 funguje úplně mizerně u celé řady aplikací...každé oči snesou něco jiného, mě přijde 28" 4K úplně v poho a v zásadě ideální.
Stran: [1] 2 3 ... 10