Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Prodám 8TB SAS disky
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 11:08:24 »
Treba zde je neco:
https://www.neven.cz/p/usb-to-sas-easy-drive-cable

Vedle toho je jeste levny produkt SATA-SAS, to vypada ze nekdo musi delat jakysi bridge chip, ktery transformuje SATA prikazy pro SAS disk. A ta verze s USB pak k tomu lepi bezny USB-SATA prevodnik.

Nedokazu vygooglit ten bridge chipset ale. Vim ze existuje opacnej (dual-port SAS host na single SATA disk).
Díky moc, to vypadá užitečně. Dokonce jsem teď našel to samé na aliexpressu (s cenou víceméně srovnatelnou, jen pro doplnění) - buď jsem předtím špatně hledal, nebo se to objevilo až později. I ten převodník SATA-SAS je zajímavý, jen škoda těch problémů se SMARTem, o kterých tam mluví. Ale s tím je třeba se asi smířit nebo si s tím poradit nějak jinak.

Ještě by mě, spíš tak teoreticky, zajímalo, jestli jsou ty převodníky omezené na použití čistě s disky, nebo by zvládly třeba LTO páskovou jednotku - což tam zcela pochopitelně prodejce neuvádí.
2
Bazar / Re:Prodám AsRock BC-250
« Poslední příspěvek od fanoush kdy Dnes v 11:06:35 »
Diky za nabidky. Momentalne mam dve volne, tak nevim, kazdemu jednu? Je divne ze dlouho nic a najednou dva lidi skoro naraz :-) nekde o tom psali?

Kadopadne pokud chcete jenom kartu a zbytek si doresite sami tak je to jednoduche a muzu poslat rovnou.

Akorat jsem od te doby, kdyz nebyl zajem, jeste resil lepsi napajeni a chlazeni a pocital ze mi ty karty mozna i zustanou. Objednal jsem si na zkousku z ebay dva serverove zdroje HSTNS-PL28 460W, ty by podle informaci melo byt velice jednoduche pouzit
https://github.com/darwinbeing/HPServerPSUHack
https://hackernoon.com/reanimating-old-server-racks-with-hp-common-slot-power-supplies
a pri prikonu BC-250 by snad mely byt tiche https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/pdug7c/hp_power_supplies_running_silent_on_66_load/
vysly me na cca 360Kc jeden i s postovnym do CZ. To by mohla byt docela levna a velmi kvalitni volba (94% ucinnost pri 50% odberu). Treba ten MeanWell LOP-300-12 je maly a dobry a tichy ale neni tak levny. A i PC zdroje ktere davaji na 12 vetvi 300W nejsou taky uplne zadarmo. Takze kdybyste tenhle zdroj k tomu nekdo chteli (az mi prijde a zkusim ho, cca utery pristi tyden) tak by to byla moznost. Chtel jsem ho hlavne zkusit ale vlastne nepotrebuju ani jeden, k te co pouzivam uz zdroj mam (a dva byly za jedno postovne :-)

Zbytek v SZ ale nechtel jsem to o tech zdrojich psat dvakrat.
3
Bazar / Re:Koupím mini PC pro mediální centrum
« Poslední příspěvek od Marek.S kdy Dnes v 11:04:43 »
Super, diky moc obom za tipy. Objednany Minisformu s AMD Ryzen 9 7940HS za 269evri (barebone), takze neaktualne, pripadne shanim RAMky a SSDcko  ;D
4
Sítě / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 10:10:39 »
To mi pak stačí věřit, že nikdy neumřu. A nebo se prostě smířit s tím, že umřu a jít se zabývat něčím jiným.

Žádná kontinuita není, vše jednou zanikne. Všechno ostatní - víra, děti, stavba pyramid,... jsou jen věci, kterými se lidé ještě za života utěšují, že tu po nich něco zůstane a že jejich život měl smysl. Houno!

Život existuje pro život, žádný další smysl nemá. Užívejte si život, je jedno jak, je jedno jak dlouho.
Máš pravdu, že život existuje jen pro život, pokud jsem to dobře pochopil. A že žádný další smysl nemá.

Ovšem dovol mi, prosím, trochu nesouhlasit s druhým odstavcem. To že žádná kontinuita není, s tím bych souhlasil, neboť naše realita se neustále mění a je neustále nová. To že se lidé za svého života utěšují vírou, dětmi, pyramidami, atd. s tím bych úplně nesouhlasil.

Život má smysl sám o sobě, jak jsi psal. Mít děti je důležité, jinak bychom již dávno vymřeli. Ale jsou lidé, kteří mít děti nemohou, i když je mít chtějí. Kdyby lidi neplodili děti, tak by ses ani nenarodil.

V prvním odstavci píšeš, že pak stačí věřit, že nikdy neumřeš. Ano, v tom tkví to kouzlo, že nikdy neumřeš. Ale je to trochu jinak. Představ si, že člověk má kromě těla i duši. To už je dnes všeobecně známo a dost se tomu věří i ve vědeckých kruzích. Duše je v těle "uvězněna", podobně jako ve faradayově kleci. Při umírání těla se tato duše jednoduše z těla dostane ven a kamsi cestuje. Vzpomeň si na lidi, co prožili klinickou smrt.

A kam že cestuje? Odpověď je prostá. Cestuje tam, kde jsou i další duše, kde jsou tví předci, možná zemřelý kamarád, nebo kamarádka, lidi které jsi znal a oni znali tebe, i lidi, které ani nepoznáš. Nechtěl bys je ještě vidět? Kamarádit se s nimi? Mluvit s nimi a radovat se s nimi?

Také jsem si chtěl užívat život, dokud to šlo. Pak jsem ale přišel na to, že je to tak trochu sobecký. A přemohla mě myšlenka, že žít jen sám pro sebe je dost smutný a osamělý. A zatoužil jsem žít pro druhé, pro manželku, pro vlastní děti, pro kamarády, pro lidi, kteří také již nechtějí být sami.

Mít rád lidi a žít pro ně, to je veliká věc a nesmírná radost. Rozhodně větší, než stavět pyramidy a čekat, že nikdy neumřu. A je to o to větší radost, když vím, že se jednou s těmi lidmi, co už nejsou mezi námi, opět setkám.

Věřím v to, že existuje život po životě. A že se tam setkám s lidmi, kteří již nežijí a kteří jsou mi drazí. A také věřím v to, že až tam budu, jednoho dne budu také povolán, abych se vrátil na zem žít další nový život.

Pokud se ti ty myšlenky protiví, máš na to nárok a plně tvůj postoj respektuji. Ale pokud uznáš, že je na nich alespoň něco přitažlivého, nebo zajímavého, či cokoliv, co tě přivedlo k troše radosti, bude mít mé snažení smysl.
5
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 09:47:08 »
Vzal bych si 3 kusy (a pošlu SZ) a nechám si i poradit, jestli náhodou nemáte někdo zkušenost s dobře funkčním USB-SAS nebo SAS-SATA převodníkem (nevyžaduju podporu UASP, ale plahočit se na USB2.0 rychlostech taky úplně nemusím).
Je to tu trochu OT, ale tohle téma by mě taky zajímalo. Nějakou dobu zpátky jsem hledal převodník USB-SAS, ale prakticky nic použitelného jsem nenašel. Jak si matně vzpomínám, tak snad jen něco za dost nekřesťanské peníze a samozřejmě v žádném českém obchodě.

Treba zde je neco:
https://www.neven.cz/p/usb-to-sas-easy-drive-cable

Vedle toho je jeste levny produkt SATA-SAS, to vypada ze nekdo musi delat jakysi bridge chip, ktery transformuje SATA prikazy pro SAS disk. A ta verze s USB pak k tomu lepi bezny USB-SATA prevodnik.

Nedokazu vygooglit ten bridge chipset ale. Vim ze existuje opacnej (dual-port SAS host na single SATA disk).
6
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 09:35:58 »
Vzal bych si 3 kusy (a pošlu SZ) a nechám si i poradit, jestli náhodou nemáte někdo zkušenost s dobře funkčním USB-SAS nebo SAS-SATA převodníkem (nevyžaduju podporu UASP, ale plahočit se na USB2.0 rychlostech taky úplně nemusím).
Je to tu trochu OT, ale tohle téma by mě taky zajímalo. Nějakou dobu zpátky jsem hledal převodník USB-SAS, ale prakticky nic použitelného jsem nenašel. Jak si matně vzpomínám, tak snad jen něco za dost nekřesťanské peníze a samozřejmě v žádném českém obchodě.
7
Hardware / Re:Přepájení konektoru jack
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 09:35:58 »
Pokud to má jen fungovat, klidně místo konektoru připájet kablík napřímo a na konektory se vyšlat.
8
Sítě / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od 🇺🇦 GPU kdy Dnes v 08:28:28 »
To mi pak stačí věřit, že nikdy neumřu. A nebo se prostě smířit s tím, že umřu a jít se zabývat něčím jiným.

Žádná kontinuita není, vše jednou zanikne. Všechno ostatní - víra, děti, stavba pyramid,... jsou jen věci, kterými se lidé ještě za života utěšují, že tu po nich něco zůstane a že jejich život měl smysl. Houno!

Život existuje pro život, žádný další smysl nemá. Užívejte si život, je jedno jak, je jedno jak dlouho.

Jakože se mám nějak přesvědčit věřit všem těm nesmyslům? Můžeš doporučit nějaký konkrétní drogy nebo to mám míchat v náhodném poměru?
Víš jak to bylo u mne? Někdy na základní škole jsem z ničeho nic dostal strach z nekonečnosti smrti. Strach z toho, že po mé smrti už nikdy nebudu žít. Ani po tisíci letech, ani po milionech letech, ani po miliardách miliard letech, prostě nikdy. V psychologii se tomu myslím říká existenciální úzkost.

Ty strachy jsem měl každý den po celý měsíc a často mě doháněly k pláči. Jedinou možností, jak nemít tyto strachy bylo, prostě na to nemyslet a zabývat se něčím jiným.

Naštěstí existují lidé, kteří věří v život po životě. To znamená, že až umřu, tak odejdu jinam, kde budu žít dál. A taková jednoduchá myšlenka od těch lidí, mě z těch strachů nejenom vytáhla, ale byla také prevencí, aby mě ty strachy nepřepadávaly.

Úplně jsem z toho nevyvázl, a existenciální úzkost mívám sem tam. Ale pro mne je to docela štěstí, protože víra v život po životě je něco jako lék nejen na tu úzkost, ale také na život v radosti.

9
Bazar / Re:Prodám AsRock BC-250
« Poslední příspěvek od Ludva77 kdy Dnes v 07:24:49 »
Poslal jsem SZ
10
Software / Re:ERP se slevami a mobilními alespoň přehledy
« Poslední příspěvek od Honzan . kdy Dnes v 03:47:44 »
Odoo komunitní verze, pro reference doporučuji kontaktovat https://chlebasesoli.cz/

Děkuju.

S Odoo už jsem chatoval. S těma slevama tam mají problém, emulují to jiným typem slevy, asi by mi to nefungovalo, tak jak chci.

Zkusím ještě sehnat nějaké integrátory.

Tu odkazovanou firmu na referenci kdyžtak pak zkusím.
Stran: [1] 2 3 ... 10