Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:NAS s virtualizací na doma
« Poslední příspěvek od Ozi kdy Dnes v 13:26:38 »
Za mě Synology, pluskový modely, ty jejich všelijaký appky udělají tolik práce. Naklikáš to, jede to a nevíš o tom. Virtualizace bude padat a stát na memory. Ovšem jestli účelem mít něco, co jinej nemá....
2
Sítě / Re:Zkušenosti s "5G" domácími připojeními (O2 a spol)
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 11:12:22 »
raději stabilní kabel - VDSL 50/10 než 5G/LTE 100/20
Vždycky záleží na ceně, případu užití a účelu celkově, na tom, co je dostupné a tak dál. To se nedá takhle jednoznačně říct. Spoustě lidí je nějaká "stabilita" úplně ukradená, za to jim často není ukradené, kdyby to třeba stálo o dvě stovky měsíčně méně.
3
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 11:09:31 »
Tiez som prekvapeny, ked sa ma na prac. pohovore pytaju otazky tykajuce sa syntax, alebo nejake specifika konkretneho prog. jazyka. Taketo veci som si nikdy do detailov nepamatal, vzdy som si pomahal googlom. Teraz za pomoci AI uplne straca zmysel "vediet, pamatat vsetko". Myslim ze dolezitejsie je vediet navrhnut infrastrukturu, vediet tie "kocky" z AI spravne pouzit, spravne poskladat pre konkretny problem.
Tak hlavně psaní kódu je kolik? 30 % téhle práce? Možná ani to ne.
4
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 11:07:58 »
Neni potreba z LLM delat svaty gral, ale je pro budoucnost kazdyho vyvojare nebezpecne se pred tim schovavat. Je to asi jako programovat dodnes v notepadu a odmitat IDE s napovidanim.

Zrovna napovídání zvýší mou efektivitu tak o 10 % a to ještě s hodně velkým štěstím. Několik let jsem normálně vyvíjel v geditu. Ano, komerčně a nebyla to zas taková bolest, jak to může vypadat. To se nedá srovnávat.
5
Sítě / Re:WireGuard a náhlý vysoký packet loss u O2
« Poslední příspěvek od CFM kdy Dnes v 10:40:17 »
Bylo by nějaké detailnější info, za jakých podmínek a co se prioritizuje? Pomůže třeba běžně používaný port jako třeba 53 (DNS)?

Mimochodem nemůže problém souviset třeba s rozbitým MTU discovery (blokování ICMP), když se z nějakého důvodu změní trasa? Nicméně asi by se to chovalo víc náhodně.
6
Hardware / Re:Výběr herního PC pro děti do 30 000 Kč
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 09:58:18 »
Já bych se třeba podíval na bazar, jestli bych tam našel něco zajímavého, a za ušetřené peníze (oproti novému) bych buď dokoupil RAM a nebo to vylepšil (lepší CPU, GPU, zdroj, bedna, podle potřeby).

s tim souhlas, uvazoval jsem o novem notasu, ale ne, radsi koupim bazarovou rtx 5080 a zlepsim si domaci pc
a ze sveho starsiho notasu se budu remote pripojovat k vylepsenemu pc.
7
« Poslední příspěvek od mmcc kdy Dnes v 09:54:42 »
Davnejsie nas v praci tlacili do "korporatneho copilot". V tom case som robil s terraform, pomohol mi len raz, vacsinou doplnal blbosti, tak som ho prestal pouzivat. Neviem ako by fungoval public plateny copilot, mame ho zakazane pouzivat. Sukromne mi chatgpt viac krat velmi pomohol, v C, C++. Namiesto, googlenia, citania dokumentacie som mal odpoved takmer okamzite. Takze ano, je to vec, ktora zvysuje casovu efektivitu programovania. Tiez som prekvapeny, ked sa ma na prac. pohovore pytaju otazky tykajuce sa syntax, alebo nejake specifika konkretneho prog. jazyka. Taketo veci som si nikdy do detailov nepamatal, vzdy som si pomahal googlom. Teraz za pomoci AI uplne straca zmysel "vediet, pamatat vsetko". Myslim ze dolezitejsie je vediet navrhnut infrastrukturu, vediet tie "kocky" z AI spravne pouzit, spravne poskladat pre konkretny problem.
8
Hardware / Re:Výběr herního PC pro děti do 30 000 Kč
« Poslední příspěvek od anonacct kdy Dnes v 09:29:35 »
Já bych se třeba podíval na bazar, jestli bych tam našel něco zajímavého, a za ušetřené peníze (oproti novému) bych buď dokoupil RAM a nebo to vylepšil (lepší CPU, GPU, zdroj, bedna, podle potřeby).
9
Sítě / Re:WireGuard a náhlý vysoký packet loss u O2
« Poslední příspěvek od Exceptions kdy Dnes v 09:02:14 »
prioritizace provozu na straně O2. To není novinka, osobně nad O2 používám jen buď ipsec nebo tcp/443 či rovnou přes http/2 vpn.
10
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 08:35:31 »
V takových případech je dobré to prostudovat a udělat další změny v kódu. Pokud nějaká knihovna jen "pro nic za nic" mění jen jména metod, tak je to jiný případ a navíc, pokud se tohle děje příliš často, tak je to k zamyšlení zda tuhle knihovnu dále používat.
Hele fakt diky za peci o muj projekt a jeho nedostatky. Ja ti jen ukazal na konkretnim pripadu, ze drtiva vetsina tech kdo nebudou aktivne pouzivat LLM a tooling okolo bude za par let bez prace protoze nebude tak efektivni jako ostatni.

Neni potreba z LLM delat svaty gral, ale je pro budoucnost kazdyho vyvojare nebezpecne se pred tim schovavat. Je to asi jako programovat dodnes v notepadu a odmitat IDE s napovidanim.
Stran: [1] 2 3 ... 10