Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Nový systém pro vývoj softwaru
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 09:01:47 »
Pracuji na tom již pár let a zde na fóru jsem se ptal jen dílčí otázky. Teď můj cíl však zveřejňuji k širší diskusi, neboť ho směřuji především na vývoj aplikací a dalšího softwaru.

Moje otázka zní: Co byste chtěli vylepšit na stávajících platformách určených především k vývoji?
Po pár letech práce se na fórum přijdete zeptat, jaký přesně problém by bylo třeba řešit?

Má to být totální revoluce (photoshop za 5/4 člověkoroku) nebo evoluce (vylepšení stávajících platforem)?

Citace
Používat by to měl kdokoliv, kdo by chtěl něco vyvinout. Tedy jak profesionálové, tak lidi, co to mají jako hobby.
Takže pro úplně všechny a na úplně všechno?

Že by na mě te projekt působil nadějně opravdu nemůžu říct.
O totální revoluci jsem nepřemýšlel, spíše o velkém zrychlení vývoje a o jednoduchosti.

Přemýšlím o takové AI, která by se nemusela tak zdlouhavě trénovat, a která by běžela lokálně na počítači jednotlivce, nebo serveru programátorské skupiny. A tomu podřizuji ten systém. Vlastně to asi nebude AI v pravém slova smyslu tak, jak se chápe dnes.

Nemám jasno v hromadě otázek, a tak se ptám tady.
2
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 08:40:10 »
Proc? Proc bych to mel chtit pouzit? Co mi chybi?
Jestli ti nic nechybí, tak můžeš používat to co používáš. Nemusíš nic měnit.
3
« Poslední příspěvek od MalyTomi kdy Dnes v 07:55:32 »
Dobra myslienka na to, pochopit, ako sa toho vela naucit, ale v reale je nepouzitelne. Zbytocne riesit mikrokernel a jeho upravy na jednotlive architektury, ked uz mame hotove linux mikrosystemy beziace na vsetkom. Riesit nejake univerzalne GUI, ked existuju webove verzie programov, ktore na domace pouzitie uplne stacia a vyvijali ich timy ludi, co je lepsie, ako nejaky AI generovany kod. V case .net frameworku beziaceho aj v linuxe, aj vo windows nemusim riesit middleware.
A z minulosti je znamych vela podobnych pokusov, ktore zanikli, pretoze proste casom sa prislo na to, ze myslienka mozno fajn, ale v praxi malo vyuzitelne a je tam kopec zadrhelov pri nejakych univerzalnych rieseniach typu vsetko beziace na vsetkom. Je lepsie sa sustredit na jednu konkretnu vec a tu vyladit do dokonalosti.
Ja som tiez zacal pred rokmi jeden projekt IoT, kde od zaciatku som chcel uzatvoreny system, ziadny cloud, ziadne registracie, vsetko pekne lokalne. Skoncil som na tom, ze backend ide super, ale frontend je pre mna problem, tak idem cestou, ze bude ovladatelny cez uz nejaky hotovy frontend.
4
« Poslední příspěvek od Jiří Havel kdy Dnes v 07:29:25 »
Pracuji na tom již pár let a zde na fóru jsem se ptal jen dílčí otázky. Teď můj cíl však zveřejňuji k širší diskusi, neboť ho směřuji především na vývoj aplikací a dalšího softwaru.

Moje otázka zní: Co byste chtěli vylepšit na stávajících platformách určených především k vývoji?
Po pár letech práce se na fórum přijdete zeptat, jaký přesně problém by bylo třeba řešit?

Má to být totální revoluce (photoshop za 5/4 člověkoroku) nebo evoluce (vylepšení stávajících platforem)?

Citace
Používat by to měl kdokoliv, kdo by chtěl něco vyvinout. Tedy jak profesionálové, tak lidi, co to mají jako hobby.
Takže pro úplně všechny a na úplně všechno?

Že by na mě te projekt působil nadějně opravdu nemůžu říct.
5
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 07:22:23 »
Takze do Electronu jeste pribalis VM/OS? :D no potes.. nekteri lidi by meli alespon vychodit skolku, nez je k necemu pusti.
Klid. Divoké nápady jsou motorem inovací. A se školou to nijak nesouvisí. To, že má někdo nápad ještě opravdu neznamená, že ho musí hned realizovat.

Svet nepotrebuje hromadu AI slopu a dalsi onemanshow system na vyvoj aplikacii.
Jediné, o kom skutečně víte, že něco pořebuje či nepotřebuje jste vy sám. O tom, co "potřebuje" a "nepotřebuje" svět nemáte, při vši úctě -- velmi diplomaticky řečeno -- ani tušení. (A já taky ne.)
6
Server / Re:Náhrada za Forpsi VPS
« Poslední příspěvek od madmucho kdy Dnes v 06:40:26 »
Zdravím,
VPSky mam u Forpsi roky, ta migrace z vmware nebylo zrovna příjemné řešení, ale zase jsem dostal na měsíc obě VM jak zdrojové tak cílové zadarmo takže jsem si v klidu přeházel co bylo potřeba byl to ale vyšší tarif než zmiňované 1vcpu. Admin rozhraní je pomalé ale nepřijde mi to rozdílné třeba od takového Azure kde než dostanu informaci co chci tak se mi točí spousta koleček, obecně tam nechodím často, není proč.

Reverzní ipv4 si nastavíte přímo v administraci v sekci Compute > Veřejné IP adresy, ale jen pro ipv4, o tu ipv6 jsem si musel žádat ticketem.
Co mě ale dost naštvalo je že máte omezený ipv6 rozsah který u Forpsi dostanete asi jen na 16 aktivních ipv6 adres z rozsahu, pokud to přešvihnete dostanete od podpory vědět že v podmínkách je tolik a jestli to neopravíte tak Vás vypnou, to se moc neví.
S podporou od Forpsi mam dobré zkušenosti Vše co jsem s nimi řešil dopadlo úspěšně, a nebyly to problémy v jejich službách.

Mam také VPS u Vedosu ty SSD a ty od Forpsi mi přijdou o dost rychlejší na CPU time.
Tazateli bych doporučil s VPN zůstat tam kde je když už je tam 8 let, jak to tu čtu jinde by řešil něco co u Forpsi nemusel.
7
Server / Re:Omezení přístupu k webu jen z EU
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 06:28:07 »
Zrovna jsem to nedavno resil na jednom serveru. Nejaky asiati delali bambilion requestu. Nebyl to nijak kriticky web, jen hobby, ale posilalo to do kolen server tak jsem si rikal, ze to bude dobry zpusob jak si cloudflare osahat. Bylo to jednoduchy. Sice se mi moc nelibi jim delegovat NS, ale funguje to paradne presne na tenhle use case.
8
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy Dnes v 05:50:32 »
Proc? Proc bych to mel chtit pouzit? Co mi chybi?
9
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 05:45:57 »
V cem to programujes? Kdo to bude pouzivat? Planujes zverejnit zdrojaky?
Ještě nic neprogramuji. Uvažuji o RUST pro systém + ořezaný Python pro frontend skriptování.

O zveřejnění zdrojáků nemám ještě jasno. Ale minimálně bych zveřejnil perfektní dokumentaci kompletního API, tj. bez jakýchkoliv nezveřejněných funkcionalit.
10
« Poslední příspěvek od frees11 kdy 17. 05. 2026, 22:19:46 »
Svet nepotrebuje hromadu AI slopu a dalsi onemanshow system na vyvoj aplikacii.

Prave naopak, najdi si nejaky existujuci open source projekt, najlepsie taky ktory implementuje maximum funkcionalit co pozadujes a ten pomoz dotiahnut do stavu ktory sa ti bude pacit. Napr. https://github.com/freestyle-sh/adorable ale urcite najdes este nieco lepsie co ti bude viac vyhovovat
Stran: [1] 2 3 ... 10