Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Hardware / Re:Server pro Linux
« Poslední příspěvek od LivingLegend kdy Dnes v 10:43:33 »
Já koupil licenci na HPE iLo na ebay kolem 300-400, fungovala skvěle. Stojí za to na ebayi pohledat.
Tak jsem se shvalne byl podivat na ty iLO za 300 a nejlevnejsi co je nasel je za 1500.
1. schválně jsem si to v historii mailů dohledal a licence mně stála v přepočtu na tehdejší kurz 339,- Kč.
2. a schválně - to že to tam teď není za ty peníze znamená, že to tam nebylo předtím? Odpočinek a dobrou kávu přeji.

Ale to ja ti to neberu, jen tvrdit ze to na ebay stoji tolik a tolik. Bez kontroly s aktualnim stavem je skoro lez ....
Skodovka se taky dala koupit za 1K, rohlik stal 10 haliru atp...
2
Windows a jiné systémy / Re:DOS: Error on drive A při čtení z diskety
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 10:32:19 »
Edit: Ále nic, dřív píšu než myslím, jako bych nic neřek.
3
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od asparukh kdy Dnes v 10:11:39 »
Fio je za me jednoduche a docela primocare.  Mame tam nekolik uctu soukromych i firemnich a zatim to nikdo neproklina.

Ovsem u Unicreditu, kde mam hypo, se na stav konta chodim radsi jednou rocne ptat do banky, protoze to bankovnictvi je HRUZA. To neprehanim, fakt chodim na pobocku.

Mám to stejně, Fio je v pohodě, jak appka, tak webové bankovnictví.
Unicredit (mám taky kvůli hypo) je jeden velký UI fail.

Sice nechodím na pobočku, ale pokud tam chci udělat cokoliv složitějšího, než se podívat na zůstatek,
tak je to nejmíň na 20 minut, jeden Lexaurin a sprostý telefonát na info linku, kde to musí udělat za mě,
protože to v tom bankovnictví (v prohlížeči - jejich appku nepoužívám) nejde.
4
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 10:08:19 »
Já koupil licenci na HPE iLo na ebay kolem 300-400, fungovala skvěle. Stojí za to na ebayi pohledat.
/xmldata?item=CpqKey
Já teď nemám žádné HPE ani Dell servery k dispozici, abych to vyzkoušel. Co ten kód udělá? Zobrazí [hluboce ukrytý] licenční kód?
5
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 10:05:28 »
Tak jsem se shvalne byl podivat na ty iLO za 300 a nejlevnejsi co je nasel je za 1500.
1. schválně jsem si to v historii mailů dohledal a licence mně stála v přepočtu na tehdejší kurz 339,- Kč.
2. a schválně - to že to tam teď není za ty peníze znamená, že to tam nebylo předtím? Odpočinek a dobrou kávu přeji.
6
« Poslední příspěvek od Anonymní Anonym kdy Dnes v 09:54:56 »
Všem co tu obhajují mobilní bankovní aplikace. Jste docela odvážní na odborném serveru tvrdit, že používaní bankovníctvi na jednom, opakuji jednom zařízení bezpečnější než kombinace desktopu + ověřovací sms tj dvou koncových zařízení.

Chápu, že se řeší BFU, ale tady bych čekal jinou úroveň. To že se dá SMS ukrást a podvrhnout neřeší to, že útok na jedno zařízení, opakuji  jedno zařízení je snadnější navíc často hromadný než zkoušet účit na dvě konkrétní zařízení, opakuji dvě konkrétní zařízení zárověn abysme získali přístup ke konkrétnímu účtu.

K tazateli, já mám u RB stále ještě ověření přes SMS, možná i proto tam nemám odpad typu bank id, ale i tak mě banka stále nabízí předschválenou půjčku na 700tisíc. Nechtěj zrušit. Takže RB bych se také vyhnul, navíc SMS ověření nebude dle dnešních standartů takže věci jako propojení účtu tam imho nerozjedete. KB+ mám a jsem spokojen až na zmiznuté dobijení twistu.

Trošku se zapomíná i na bezpečnost fyzickou, už tu pár případů bylo ale divím se, že to není častěji. Jdete si v noci po ulici hezky v klidu a jste přepaden, dáte peníze, dáte přístup k bance, pošlete peníze, půjčíte si více, pošlete dále, vše na účet bílého koně. Skoro jako ze scifi, ale reálně proveditelné.

p.s. prosím pana Filipa, nereagujte na mě, vždy jsou to reakce velmi zcestné a bez argumetnů :-)
7
« Poslední příspěvek od L.. kdy Dnes v 09:50:07 »
Je to totiz presne naopak, bankovnicvi v mobilu neni zabezpeceno naprosto nijak. Kdokoli ten mobil zcizi(nebo hackne), ma zcela neomezeny a nicim nezajisteny pristup.

Hele, popros někoho ze svého okolí kdo mobilní bankovnictví má a nech si ho ukázat. Evidentně jsi ho nikdy neviděl a píšeš naprosté nesmysly.

Ony totiz jestli firmy typicky o neco nestoji, tak je to to, ze se jim jejich ucetni prihlasuji k firemnim uctum soukromym mobilem.

A proč ty firmy jednoduše nedají účetním firemní mobily?

BTW: Ad SMS jednak neni pravda ze by to bylo nesifrovane, ale ta sifra je davno prolomena. Existovaly casy, kdy se bezne pouzival SIM Toolkit ... jenze to se zase nikda nanaucil pouzivat droid.

SMS jako taková je nešifrovaná. To, že některé kanály, kterými se SMS přenáší, šifrované jsou na tom nic nemění. Zprávy v SIM toolkitu byly šifrované end-to-end. Jenže ten měl tu nevýhodu, že člověk musel fyzicky dojít s mobilem do banky a tam banka svoji aplikaci nahrála. A chytré telefony jeho funkce nahradily, takže udržovat ho dál nemělo smysl.
8
Odkladiště / Re:Nakupují se vstupenky pomocí robotů?
« Poslední příspěvek od Marek Staněk kdy Dnes v 09:48:11 »
U DJC je problém tím horší, že značnou část kapacity zcela běžně prodávají firmám en-bloc. Do volného prodeje pak jdou třeba jen malé desítky lupenů, a ty se dokážou vyprodat v řádu desítek sekund i bez robotů (a to jsem si prakticky jist, že zrovna DJC někdo pomocí robotů farmí zcela soustavně).
9
« Poslední příspěvek od czipis kdy Dnes v 09:03:05 »

/xmldata?item=CpqKey

dej dohromady s https://www.shodan.io/search?query=ilo  a  8)
10
« Poslední příspěvek od Pavel... kdy Dnes v 08:46:28 »
ked uz spamujete, tak aspon inteligentne.
Příště si tohle blábolení nechte pro sebe. Na rozdíl od vás aspoň nepíšu o věcech, o kterých nic nevím.

zanesvarili ste uplne zbytocne diskusiu uplne nesuvisiacou temou. Zakladatel vlakna sa nezapodieval porovnavanim fiktivneho nebezpecenstva takeho verzus makoveho.

"Prosím, nevysvětlujte mi, že bankovnictví v mobilu je super a že je chci. "

Ne, nikomu to namluvit nechci. Také jsem nic takového nenapsal. Je to 2FA v neuspokojivé podobě, proto to také banky nepoužívají.
....

to na co som reagoval bolo, ze vam staci uznat jedine zariadenie s vybranymi magickymi vlastnostami za 2FA. To, ze si k tomu dodate hrst magickych poziadaviek typu "bezpecne ulozisko" z toho nerobi druhy faktor.

Mobilní bankovnictví je řádově bezpečnější, než posílání nešifrované SMS. Myslí si to bezpečnostní odborníci, myslí si to banky, myslí si to bankovní dohled.

Nie, uradnici si myslia ze SMS je prezitok a tlacia na banky aby to nepouzivali, tot vsjo.
Porovnavat aplikaciu s komunikacnym kanalom a hovorit nieco o zabezpeceni je cisty nezmysel.

SMS je doplnok aplikacie s nejakymi moznostami a nejakym stupnom bezpecnosti.
Stran: [1] 2 3 ... 10