1
Bazar / Prodám paměti DDR4 ECC
« Poslední příspěvek od ji036507 kdy Dnes v 09:46:44 »Prodám 8ks 1000Kč/ks
32GB 2Rx4 PC4-2400T-LA0-11-DC3
Samsung
M386A4K40BB0-CRC5Q
32GB 2Rx4 PC4-2400T-LA0-11-DC3
Samsung
M386A4K40BB0-CRC5Q
Optimální GUI by myš mělo používat vlastně jen jako doplňkový prostředek.
Misto premapovani mysi na klavesnici zkus "targeting" pomoci klavesnice. Chvili jsem to zkousel a je to prekvapive efektivni.
Když už musím použít myš (většinou kvůli scrolování), tak na to mám programovatelnou klávesnici, kde držím vrstvu (např klávesu h) a wsad se pohybuju myší, jinými tlačítky scroluju. Není k tomu potřeba programovatelná klávesnice: https://github.com/jtroo/kanata je super software na přemapování (něco jako autohotkeys na wins) - za mě vždy bez problému na linuxu a windowds.
Osobně musím říct, že mi vadí takový ten přístup, kdy lidé čekají až co se naučí ve školeAle to není o tomhle. Škola může ukázat cestu, ukázat, co všechno existuje a má se člověk učit, nebo v nejmenším může alespoň neházet klacky pod nohy. Sám to píšete na konci - není to jediný prostředek, ale může pomoci. Samozřejmě, že je potřeba obrovské množství samostudia (i když, mám kolegu, co tvrdí, že šel na FIT úplně bez znalostí počítačů, a teď dostudoval a umí toho dost - což je pro mě úplně fascinující, já se to učím 20 let).
Přesně. Nejlepší lidé v oboru, které jsem potkal byli samouci. Já jsem taky samouk.
Můj syn je na Gymnáziu, v prvním ročníku, Python se naučil už dříve sám a je dost pokročilý. Kdyby ale chtěl, mohl by na Gymnáziu z Pythonu maturovat. Takže Python a Gymnázium se nemusí vylučovat a všeobecné vzdělání je dnes asi lepší sázka na budoucnost, než it střední škola. Maturitu proto syn plánuje z matematiky a fyziky nebo chemie. Z IT ne, i když z něj by odmaturoval už teď.