Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Nový systém pro vývoj softwaru
« Poslední příspěvek od frees11 kdy Dnes v 22:19:46 »
Svet nepotrebuje hromadu AI slopu a dalsi onemanshow system na vyvoj aplikacii.

Prave naopak, najdi si nejaky existujuci open source projekt, najlepsie taky ktory implementuje maximum funkcionalit co pozadujes a ten pomoz dotiahnut do stavu ktory sa ti bude pacit. Napr. https://github.com/freestyle-sh/adorable ale urcite najdes este nieco lepsie co ti bude viac vyhovovat
2
Server / Re:Omezení přístupu k webu jen z EU
« Poslední příspěvek od landsman kdy Dnes v 20:29:20 »
Ano, v Claudflare to nakonfiguruješ velmi snadno a má to celkem příjemné GUI.
Jde to konfigurovat i kódem, třeba přes Terraform, až si ošaháš dashboard.
3
« Poslední příspěvek od xyz kdy Dnes v 20:28:04 »
V cem to programujes? Kdo to bude pouzivat? Planujes zverejnit zdrojaky?
4
« Poslední příspěvek od JenBob kdy Dnes v 20:27:40 »
Jaký je účel? Zbavit se otrapů, co to chodí okopávat.
Explicitně povolím rozsahy O2, Vodafone a Tmobile a z online GeoIP databáze i zbytek EU.

Co je myšleno Cloudflare?
Já si pod Cloudflare představím jen CDN, oni dodávají i WAF?
Co si mám načíst? Díky.
5
Server / Re:Náhrada za Forpsi VPS
« Poslední příspěvek od dirka12345 kdy Dnes v 20:18:04 »
Contabo bych uplne jako dlouhodoby reseni nedoporucoval, dokud vse funguje ok, ale jakmile se to zacne podelavat, tak s nicim nevi rady. Jejich odpoved temer vzdy at jim dam ssh pristup i kdyz dostali plno relevantnich logu.

To ze zdrazuji, dela temer kazdej, bylo to napr kdyz vystrelili ceny energii par let zpet.

Hetzner je co vim i od odstatnich lidi v tomto urcite stabilnejsi. Najde sa pak treba i netcup, kterej ma hodne slusny parametry za dobry penize.
6
« Poslední příspěvek od landsman kdy Dnes v 20:13:47 »
Citace
Na tohle se velmi dobře hodí Cloudflare, kde můžeš definovat přístup pouze z EU, s ověřením že není robot z Anglie, a tvrdý stop odjinud.

Souhlas Cloudflare je nejsnažší cesta.
7
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 19:15:37 »
to existuje, ze kernel je ve forme knihovny pripojeny k aplikaci.
tzv. exo-kernel.

Co vím, tak existuje verze Forthu, která běží přímo na železe. Nepotřebuje operační systém.

Zmíněný kernel bude nejspíš používán u jednoúčelových aplikací, například digitálních bilboardů.
8
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 19:01:54 »
to existuje, ze kernel je ve forme knihovny pripojeny k aplikaci.
tzv. exo-kernel.
9
/dev/null / Re:Co nejčastěji tvoříte na Linuxu?
« Poslední příspěvek od novomente kdy Dnes v 15:23:10 »

A rozporujem niekde, ze AI dava chladne odpovede, a nevie urobit vtip? Ja sa o tom nehadam, a je mi to jedno... ja chcem odopovede, nie zabavu... preto pouzivam AI (ale je pravda, ze casto mimikuje sposob akym ja pokladam otazky a odpoveda mi rovnakym stylom)... To, ze mam rad zabavu, a smejem sa na niektorych diskusiach a argumentoch neznamena to, ze ju hladam primarne na roote...

Otazka je preco reagujes opovedami na arugmenty ktore som nepolozil? Ja som sa nepytal ci AI dokaze byt vtipna... Ja som sa pytal preco hladas na roote ludske reakcie, a nie odpovede na svoje otazky... A tvoje odpovede zacinaju byt dost protichodne:

- kritizujes AI, ze nieje moc vtipna
- chodis na root, lebo AI nedava odpovede ktore si chcel v takom style ako si chcel
- na otazku preco chodis na root hladat emocionalne reakcie, odpovedas elaboratom ci je alebo nieje AI vtipna, ktoru napise AI
- AI ti napise, ze je taka vtipna aka je otazka -> cize vie byt aj prekvapujuco kreativna...
- ale neskusil si to -> lebo chces aby platil tvoj vyrok "AI generuje zajímavé výsledky, ale sdělí je tak chladně a bez emocí, že při tom vůbec není žádná legrace"?
- nakoniec napises, ze chces seriozne odpovede (co ti moze dat prave AI, lebo ako sam tvrdis vie dat seriozne odpovede len nieje vtipna)
- cez to vsetko chces AI pouzit na vytvorenie niecoho...
- a nepytas sa teda AI ako to pouzit ale tvrdis, ze hladas odpovede tu na roote, aj ked budu pravdepodobne emocionalne a s AI by si to spravil rychlejsie...

Mas nejaky problem psychickeho razu? Odporucam psychologa, a nehladat reakcie na roote...  ???
Také se nechci hádat. A ani nikdy jsem se na rootě nechtěl. Upřímně řečeno hádky nemám vůbec rád. Takže máš pravdu, že v tomhle mám psychologický problém.

Myslím, že jsi hodně chytrý. Dokonce bych řekl, že o dost chytřejší než já. A tak jsem docela rád, když mi odpovíš na nějaký dotaz, nebo reaguješ tak, jak reaguješ. A tím mě obohacuješ.

Ale, abych také s něčím přispěl do diskuse. Každého člověka lze "nachytat" na logických rozporech. Mozek je prostě tak postavený. Někdo má vysoce postavenou logiku, někdo ji má méně vystavěnou. Možná záleží na délce paměti a schopnosti myšlenky kombinovat. V tomhle ohledu jsem na tom býval dost dobře, ale teď jsem na tom fakt bídně.

Jaké jsou naopak moje přednosti? Jsou to: Dobré nápady a zajímavé postřehy.

A to se snažím rozvíjet. Co hledám na rootě? Odpovědi na své otázky technologického rázu. Nevadí mi, že u toho není legrace. Ale proč se nakonec občas na uvolnění nezasmát?
10
« Poslední příspěvek od Kit kdy Dnes v 15:12:03 »
A to mas jako abstraktni cviceni, nebo se snazis resit nejaky konkretni problem / neduh soucasneho devel & deploy workflow ?
Hlavně mi jde o rychlost a jednoduchost vývoje a testování.

Tak si vyber hotové nástroje, které jsou jednoduché a rychlé. Nemusíš je vyvíjet. Místo Photoshopu použiješ třeba GIMP nebo něco jednoduššího, co splňuje účel. Zkus se zeptat AI, ta ti jistě dobře poradí - pokud jí nedáš tak vágní otázky jako tady. Na rychlý vývoj a testování programů se mi osvědčil Vim.
Stran: [1] 2 3 ... 10