11
Server / Re:Náhrada za Forpsi VPS
« Poslední příspěvek od _Jenda kdy Dnes v 08:44:00 »...Když to je složitý. Člověk je škrt a chce platit za VPS 60 Kč měsíčně a současně si stěžuje, že je provozovatel diletant. U non-diletant poskytovatelů to celkem očekávatelně stojí několikanásobek - ale zase se ti nestane, že by ti jednoho dne z nesmyslných důvodů sebrali IP (a další problémy co jsem u Forpsi zažil). Na druhou stranu Forpsi má skvělý uptime, na rozdíl od garážovek.
Já mám taky soukromou VPS u Forpsi. Migraci z VMWare jsem provedl před půl rokem; až na tu nemožnost zachovat IP proběhlo všechno hladce. Je to plná virtualizace, takže by šlo systém snadno naklonovat, ale já to rovnou využil k upgradu o dvě verze Debianu a vyčištění historické konfigurace, takže jsem stejně dělal čistou instalaci.
V práci používáme na nekritické věci levný Hetzner a neslyšel jsem, že by si někdo stěžoval. Ale produkci pro zákazníky bych tam nedal (možná je to jenom pocit a není k tomu důvod), leda by to mělo failover na nějaký druhý server.
Poslední příspěvky