Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 14:35:19 »
No, takhle: bez mobilního čehosi se dneska bude něco hledat těžko, protože od ověřování SMSkou prakticky všichni dávají ruce pryč a pokud je hlavním kritériem toto, tak sám nevím, která banka tohle dneska u nás nabízí.

TL;DR: Zkuste AirBank, myslím, že vše, co požadujete, umí, aspoň mě z toho seznamu nenapadá nic, co by byl problém. Jasně, jsem zaujatý, používám to jako primární banku, ale co jsem viděl bankovnictví (internetové i mobilní) několika jiných bank, vždycky to bylo horší.
2
Odkladiště / Re:Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od _Tomáš_ kdy Dnes v 14:30:44 »
KB jsou experti na slovo vzatí, horší projekt než KB+ jsem dlouho v bankovním světě nezažil, to znám i ČSOB.

Dříve nebo později budou muset veškeré banky přejít na bezpenější způsob přihlašování, tj. aplikaci nasadí postupně všechny, ty lepší budou mít k dispozici alternativu v podobě nějakého HW token (připravuje Air, RB a GM).

Zkus se podívat na Airbanku nebo Rajfku, umí vše, co jsi sem napsal. Pravděpodobně to ale umí i ostatní menší banky.

Budeš ale bojovat s tím oznámením o pohybu na email/sms, tohle postupně banky ruší.
3
Odkladiště / Zkušenosti s internetovým bankovnictvím
« Poslední příspěvek od mhepp kdy Dnes v 14:19:38 »
Zdravím,

v poslední době mne banka (KB) donutila přejít do nového bankovnictví (KB+, spíše KB--), které umí jen zlomek toho, co staré. Hlavně, že v novém dyzajnu. Diskuze s podporou nevede k uspokojivým výsledkům (není, nelze, možná za dva roky).

Proto hledám novou banku a rád bych poprosil o vaše zkušenosti v tomto směru.

Co potřebuji:
  • Internetové bankovnictví na desktopu/v prohlížeči bez nutnosti používání aplikace v telefonu. Zde možná mohu slevit, pokud půjde jen o přihlašování a v nouzi se půjde přihlásit i bez aplikace.
  • Možnost zasílání oznámení o pohybu na účtu na e-mail/SMS/...
  • Propojení účtů z jiných bank. (Zde je to proto, že kvůli hypo mám ještě další účet u Spořky a jejich George je vzor toho, jak ne.)
  • Možnost načtení QR kódu ze souboru
  • Platební kartu a běžné věci jako zablokování plateb na internetu a tak...

Co nechci:
  • Používat aplikaci v mobilním telefonu.
  • Být nucen do obskurností, které nemají nic co do činění s bankovnictvím (například ukládání každého, komu posílám peníze do adresáře, zdravím do Spořky).

Prosím, nevysvětlujte mi, že bankovnictví v mobilu je super a že je chci. Nechci. Stejně tak prosím o věcné zhodnocení bankovnictví, které používáte s ohledem na výše uvedené požadavky...

Děkuji...
4
O fungování MS nemám žádné iluze, proto tvrdím, že Widle jsou jeden velký bordel. ;D
5
Software / Re:Zjištění názvu filmu a zápis do tagu
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 14:15:51 »
Jeden priklad k vyzkouseni. Kdysi super "Media Center Master". ted uz support pokulhava, ale dle fora je je to porad vyrazne lepsi nez TinyMediaManager..

identifikuje film (dle nazvu nebo s pomoci uzivatele), stahne to data z IMDB a dalsich, ulozi to do .info souboru, ktere by mely byt kompatibilni s Emby (t.j. s JellyFIn, Emby etc). S XMBC to fungovalo skvele.

U nekterych formatu (jako je MKV) to podporuje metadata primo do videosouboru (obdoba zvukoveho ID3).
Ale to si nejsem jisty, jeslti to nevyzaduje placenou verzi.

To pokulhavani se tyce prave metadat do souboru, prave tohle ale nebylo extra spolehlive, co si pamatuji (viz ta zminka o supportu, u kazde druhe aktualizace to prestalo fungovat).
Plus jak se meni API treba na TVDB, nekdy je problem dostat plne info ke kazde epizode atd
6
Vývoj / Re:Synchronizace obsahu dvou souborů
« Poslední příspěvek od NCC1701E kdy Dnes v 12:14:25 »
Nojo. Místo read má býr read -r. Protože read defaultně ořezává.
7
Server / Re:Jak na deploy Python aplikace na Roští.cz
« Poslední příspěvek od registrovany123 kdy Dnes v 12:06:49 »
Trochu OT, ale kdyz vidim requirements.txt, to je hadí pravěk.

-> https://matt.sh/python-project-structure-2024

Ja ti na to reknu, ze pokracuj takhle dal, a nebude duvod pouzivat Python. Mi requirements staci, a pokud mi nestaci z vyse uvedenoho duvodu, tak uz to neni jendoduchy projekt a Adios amigos Python, udelam to v Jave a ve Springu. Jakoze nekdy me Python tak toci, ze si nekdy rikam, proc to v nem vubec delam. Python by mel byt jednoduchy.

Kdyz specifikuje v requirements verze, a mam to udelane pro Python 3.13, tak nikde by problem nastat nemel.

A Python ma problem s tim, ze verze Pythonu nejsou k sobe kompatibilni - takze v tom pripade at si udelaji LTS verze.
8
Vývoj / Re:Synchronizace obsahu dvou souborů
« Poslední příspěvek od - - kdy Dnes v 10:40:30 »
Co se má stát s řádky, co jsou v CZ souboru, ale nejsou v EN souboru? Mají zůstat na té pozici, kde jsou teď? A k čemu vlastně jsou?

Ty jsou navíc a patří odstranit.

některé řádky jsou rozdělené na dva a více. Jestli jejich sloučení nevadí ...
Něco jako:

cat "$1" | sed ':a;N;$!ba;s/\\\n//g' | while read LINE; do
        TEST="$(echo $LINE | grep = | cut -f1 -d=)"
        if [ -z "${TEST}" ]; then
                echo $LINE
                continue
        fi     
        LINE_TEST=$(cat "$2" | sed ':a;N;$!ba;s/\\\n//g' | grep "^$TEST=")
        if [ "$LINE_TEST" == "" ]; then
                echo $LINE NEW
        else
                echo $LINE_TEST
        fi     
done

Toto opravdu pomohlo. Linka "echo $LINE NEW" by asi mohla být "echo $LINE LINKA-Z-ANGLICKEHO-SOUBORU-PRELOZIT" protože tato fráze se přidala na konec linek a díky tomu jde najít fráze k přeložení.. užitečné.

Také to asi chybně použilo "nn" místo "\n\n\" a "n" místo "\n" a "\n" místo "\n\" (pokud se nepletu) v těch nově přidaných anglických frázích. S tímto je dost práce co to teď procházím (jsem asi v polovině).

Děkuji
9
Windows a jiné systémy / Re:Windows odmítá naformátovat n-tý oddíl na flashce
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 10:40:26 »
To ale není odpověď na otázku, proč NTFS v aktuální verzi podporuje case sensitive a specialní znaky v názvech souborů, když to žádný OS ze světa MS od 2001 nikdy nepodporoval a nejspíše ani podporovat nebude.  Zpětná kompatibilita je naopak přesně ten argument, proč to na úrovní NTFS v současné verzi nepodporovat.
Protoze mas spatnou predstavu o tom jak MS funguje ... spoustu toho, co je soucasti jejich systemu nebo aplikaci ... ve skutecnosti nekde koupili nebo ukradli. I to co pisou sami nepise MS ... ale nejaky z bambilionu oddeleni. A ruka tam pochopitelne nevi co dela noha. Takze proste nekomu prislo fajn mit case sensitive fs ... uz jen proto ze ti to pak poskytuje treba ruzny moznosti nazvovani prave velikosti pismen ... a nekdo jinej konstatoval ze to by byl bordel.

A predevsim na FATce to nefungovalo a useri by to neprezili.

10
Sítě / Re:Rozdíl mezi REJECT a DROP ve firewallu
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 10:26:39 »
Bavime se o odchozim provozu (OUTPUT) tzn chceme zakazat klientovi se nekam pripojit nebo serveru na nejaky provoz odpovedet ....

Tzn vzdy by tam mel byt REJECT... jednoduse proto ze je to nas stroj, a tudiz chceme aby reagoval co nejrychleji.

Smerem zvenku (INPUT) je to spis opacne. V tomhle pripade drop omezuje zatizeni linky + pripadne posilani rejectu na skutecny cil utoku.
Stran: [1] 2 3 ... 10