Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Jak se naučit základy programování na VŠ?
« Poslední příspěvek od snugar_i kdy Dnes v 07:09:39 »
Kód: [Vybrat]
pokud voda bubla ... nalej ji do hrnku
pokud ne, bez o krok zpet
Je vidět, že ses tu algoritmizaci neučil déle než těch tvých deset minut.
Pokud bys jí totiž pochopil, použil bys tvar
dokud voda nevře
Dokud voda nevře, dělej co?
2
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od snugar_i kdy Dnes v 07:08:18 »
Chlapek tvrdi a ukazuje na datech, ze schopnosti AI modelu rostou exponencialne, konkretne dvojnadobek za cca pul roku. No pokud ma pravdu, tak se to dozvime brzy protoze zatimco prekladac c napsany v rustu s nevalnou kvalitou kodu jde bagatelizovat, tak to, co vznikne za rekneme 2 roky, by v tomto scenari slo bagatelizovat uz jen dost ztuha.
Možný to samozřejmě je, ale většina exponenciálních křivek se dřív nebo později o něco zarazí. Procesory se zrychlovaly 2x každých x let, ale teď už to moc nejde. AI taky narazí na fyzikální limity (nejspíš spotřeba energie). Je jen otázka, za jak dlouho to bude a jak moc se do té doby stihne ještě zlepšit.
3
« Poslední příspěvek od czmiho kdy 19. 02. 2026, 23:47:56 »
Videl jsem nekolik z posledni doby a toho jsem si nevsiml. Tvrdil o tom projektu akorat, ze se AI dostslo z urovne hracky na uroven, ktera prekonava vetsinu programatoru. Coz je asi pravda. Uz jen napsat vetsi projekt v Rustu by pravdepodobne odfiltrovalo polovinu. Ale vsechny jsem nevidel.

Dalsi zajimave video
https://youtu.be/wDBy2bUICQY?si=Sgdd2Ngr5FFwcF2V

Chlapek tvrdi a ukazuje na datech, ze schopnosti AI modelu rostou exponencialne, konkretne dvojnadobek za cca pul roku. No pokud ma pravdu, tak se to dozvime brzy protoze zatimco prekladac c napsany v rustu s nevalnou kvalitou kodu jde bagatelizovat, tak to, co vznikne za rekneme 2 roky, by v tomto scenari slo bagatelizovat uz jen dost ztuha.
4
Bazar / Re:Prodám LTO mechaniky LTO5, LTO4 a LTO2
« Poslední příspěvek od jtomes123 kdy 19. 02. 2026, 22:23:57 »
není nahodou ještě ta lto-5? jsem z Prahy takže není problém si doject, asi by se mi hodila na backup experimenty
5
Desktop / Re:Přežije klávesnice audio komunikační rozhraní?
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy 19. 02. 2026, 22:21:18 »
Klávesnice zatím přežila všechno, nevím, proč by to mělo být za mého života jinak.
6
Desktop / Re:Přežije klávesnice audio komunikační rozhraní?
« Poslední příspěvek od Radovan . kdy 19. 02. 2026, 21:15:13 »
Klávesnice má buď dlouhý levý shift, nebo je zkurvená. ;)

A víš, jak jdou za sebou generace uživatelů moderních poklávesnicových rozhraní?
- klikoň,
- šmatloň,
- kdákoň.
7
Studium a uplatnění / Re:Jak se naučit základy programování na VŠ?
« Poslední příspěvek od Radovan . kdy 19. 02. 2026, 21:10:39 »
pokud voda bubla ... nalej ji do hrnku
pokud ne, bez o krok zpet
Je vidět, že ses tu algoritmizaci neučil déle než těch tvých deset minut.
Pokud bys jí totiž pochopil, použil bys tvar
dokud voda nevře
8
Software / Re:Hardwarový video decoding na Firefoxe
« Poslední příspěvek od mmcc kdy 19. 02. 2026, 20:11:27 »
Nieje to celkom to co som chcel dosiahnut. V about:support, Codec Support Information, svieti na zeleno Supported iba stlpec "Software Decoding", ostatne stlpce, aj Hardware Decoding je vsetko cervene Unsupported.
Vypnutie media.av1.enabled na YT pomohlo, procesor uz nieje vytazeny.
Vypnutie aj media.webm.enabled, videa nesli vobec, dalo chybu nejaky h264 plugin crashed.

Zaujimave, ze aj ked bolo media.av1 true, alebo false. V nerds stats bol stale codec vp9. Neviem este ako sa to bude spravat npr pri video calloch cez google meet, zoom. Snad to pomoze aj tam.

Dakujem za tip na media.av1.enabled
9
Sítě / Re:Existuje nějaká náhrada za 3G Zónu / femtocell?
« Poslední příspěvek od brk kdy 19. 02. 2026, 20:08:52 »
Kdysi jsem VoWiFi a VoLTE vypínal, ale na základě tohoto vlákna jak to zkusil včera zapnout. Přeci jen jsem za tu dobu i vyměnil telefon. Docela mile mě to překvapilo. S hovory nebyl jediný problém a nejvíc mě překvapilo, že mi přes to šel hovor i v Kauflandu na té jejich zákaznické WiFi. S mobilními daty tam v té plechové boudě býval problém, tak používám tu jejich WiFi kvůli scan & go.
10
« Poslední příspěvek od echo_zulu kdy 19. 02. 2026, 19:56:24 »
To je ten, čo v jednom z predchádzajúcich videí nadšene rozprával, že ten prekladač, ktorý nechali napísať v Anthropicu, či kde to bolo, je v produkčnej kvalite? Tak to potom nemám strach, že by toto video bolo tiež plné nezmyslov.
Stran: [1] 2 3 ... 10