1
Windows a jiné systémy / Re:Microsoft odporúčanie pre SPF
« Poslední příspěvek od Vietnanka kdy Dnes v 23:43:49 »Co tahle firma dělá za kejkle s przněním doručováním emailů ani neví NSA...
Btrfs je CoW, takže když má fungovat, potřebuje nějaké volné místo. Je to něco podobného, jako SSD. Btrfs se sice dá zaplnit skoro na 100%, jak máme zde uvedený příklad, ale potom se od toho nedá očekávat žádný výkon. Ta data by na tom musela pouze ležet. Ale pokud se mají točit, musí tam být přiměřený volný prostor.anoNe.
LOL...¿A . to ? Má být . co¿
To, jak Filip tvrdí, že poslat to z jiné DS stejné osoby je vada podání, je nesmysl. Máš právo to poslat z kterékoli datové schránky, zákon nikde nepředpisuje použití nějaké konkrétní schránky a soud explicitně konstatoval, že je možné posílat z kterékoli (viz např. bod 43 rozsudku odkazovaného v minulém postu).Nevím, jestli tu chcete lidi záměrně uvést v omyl, nebo jste ten rozsudek jenom absolutně nepochopil.
Proto ustanovení § 18 odst. 2 zákona o elektronických úkonech přiznává oprávnění činit takové úkony jen pověřené osobě, které to dovoluje rozsah jejího pověření (tj. pokud k tomu byla pověřena).
Filip: Filipe, tím, že si něco rychle zjistíš pomocí AI a pak tím poučuješ druhé, aniž by sis zkontroloval, zdali AI nefabuluje, je poněkud trapné. A to, že s prominutím tapetuješ diskusi nesmysly, aniž by sis prostudoval postované argumenty a zkontroloval, jestli náhodou to, co tvrdíš, není nesmysl, to je vyloženě hloupé.Je mi líto, ale právě jste se sám usvědčil z toho, že neváháte za pravdu vydávat své ničím nepodložené výmysly, které neodpovídají realitě. Já jsem to tiž nic z této diskuse nekonzultoval s AI. No a napodruhé jste se usvědčil tím rozhodnutím soudu. Obviňujete mne, že jsem ho nečetl – opět nepravdivě. Četl jsem ho, a evidentně pečlivěji, než vy.
To o nedoručení tvrdí AI, s kterou jsi to evidentně konzultoval, ale prostě to není pravda. Viz mnou linkované rozhodnutí soudu, které sis evidentně neobtěžoval přečíst, protože samozřejmě znáš právo lépe nežli Nejvyšší soud a nějakými judikáty se evidentně nemusíš obtěžovat. I pokud pošleš druhému něco do "špatné" datové schránky, na fikci doručení to nic nemění. Viz v minulém postu linkované rozhodnutí soudu.
Lze tedy shrnout, že má-li fyzická osoba zřízeno více datových schránek (např. datovou schránku fyzické osoby a datovou schránku podnikající fyzické osoby, nebo advokát datovou schránku podnikající fyzické osoby – advokáta, ale též insolvenčního správce nebo daňového poradce), je třeba jí doručovat písemné vyhotovení rozhodnutí, jiných úkonů a další písemnosti do té datové schránky, která odpovídá povaze doručované písemnosti.
Za podmínek uvedených v § 17 odst. 3 zákona o elektronických úkonech však nastanou účinky doručení písemnosti i jejím doručením do jiné („nepříslušné“) datové schránky téže fyzické osoby.Uznávám, tady to bylo trošku těžší, je potřeba vědět, co říká § 17 odst. 3 zákona o elektronických úkonech:
Dokument, který byl dodán do datové schránky, je doručen okamžikem, kdy se do datové schránky přihlásí osoba, která má s ohledem na rozsah svého oprávnění přístup k dodanému dokumentu.Odst. 3 pojednává o doručení přihlášením. Doručení fikcí je odstavec 4. A o odstavci 4 se rozhodnutí soudu co? O odstavci 4 se rozhodnutí soudu v této části nezmiňuje.
V případě, že písemnost byla adresátu doručována do „nepříslušné“ datové schránky, lze ji pokládat – také s přihlédnutím k tomu, že držení více datových schránek nemá být prostředkem k pouze dodatečnému a účelovému zpochybňování pravomocných soudních rozhodnutí – za doručenou tehdy, jestliže do „nepříslušné“ datové schránky byla doručena (způsobem uvedeným v ustanovení § 17 odst. 3 zákona o elektronických úkonech) osobě, která by měla s ohledem na rozsah svého oprávnění přístup k doručované písemnosti též v „příslušné“ datové schránce, popřípadě adresátu, který je fyzickou osobou, nebo osobám oprávněným jednat (vystupovat) ve sporu nebo v jiné právní věci před soudem za adresáta, který je právnickou osobou, státem, obcí nebo vyšším územně samosprávným celkem.Nebo-li když je ta zpráva dodána do špatné datové schránky, posuzuje se to, zda si ji přečetla osoba, která by si ji mohla přečíst i v té správné datové schránce.
"Moderní jazyky" problémy, které řešil kdysi Lisp, buďto vyřešily podobně jako on (převzaly principy z Lispu a dalších jazyků, zejména funkcionálních) nebo jinak. Máme (hygienická) makra, máme pluginy (s nástupem WebAssembly je lze v pohodě kompilovat za běhu a bezpečně), máme dynamické jazyky, které umí udělat reload modulu. Máme serializaci. Já úplně chápu, že Lisp byl v lecčems první, dodnes asi může lidi inspirovat a v něčem můžebýt šikovnější. Ale stojí ten opruz za to?
DS PFO, tak to přijde do schránky subjektu, který nějenže s věcí nesouvisíNe! DS PFO je úplně stejně TVOJE datová schránka, jako když si zřídíš DS FO. Žádný jiný právní subjekt, který by reprezentoval tebe-podnikatele, prostě NEEXISTUJE, tedy cokoli doručené do tvé DS PFO je doručené TOBĚ. Ne nějakému fiktivnímu subjektu.