Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Kde ako ajťák žiť?
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 22:27:47 »
Já bych se snad raději vrátil k těm atomovkám :-D

V USA bych žít nechtěl, protože mi to přijde jako země s velkou úrovní zločinnosti. A druhý, asi hlavní důvod, že vůči USA cítím antipatie.

Pokud bych chtěl optimalizovat životní komfort, tak bych asi zůstal v Čechách. Je tu výborné zdravotnictví, bezpečno, politická stabilita (dobrá, ne úplná), práce cajk.

V mém případě by důvody byly spíše kulturní a pocitové. Moře, kuchyně, exotika.

Aktuálně to řeším tak, že jezdím na měsíc, dva někam, kam mě srdce táhne, abych patřičně načichnul.

Díky tomu, když by se politika v Čechách nějak zvlášť změnila, mám kam jít, vím kam.
2
Odkladiště / Problemy s katastrom a uvaha o zalohovani
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 22:24:40 »
Ako je zname, tak slovensky kataster mal udajne hackersky utok typu ransomware. Ak by mali v poriadku zalohy, tak zrejme do niekolkych hodin by to mali nahodene. Po utoku je uz tyzden a stale im to nefunguje.
Zatial nie je za to nikto zodpovedny a predpokladam, ze vinu hodia na opoziciu ako obvikle.

Zaujmaju ma skor technikalie ako sa zalohuje  v takychto spolocnostiach, kde sa udaje v databazach menia takmer neustale.
Uvadza sa, ze vzdy musia byt zalohy aspon na 3 miestach. Predpokladam, ze lokalne, dalej na nejakom cloude a na offline mediach.

Vezmime si napr. banky, kde sa vykonava denne 100 000-ce transakcii. To snad ani nejde zalohovat na nejake offline media. Nedajboze by banku postihol ransomware, tak to by bola asi katastrofa a krach banky, keby boli bez zaloh.

Ak sa robia zalohy offline kazdu hodinu, alebo kazdy den, tak tomu samozrejme rozumiem, ale v pripade napadnutia hackermi musi byt aj ta posledna transakcia na offline medii, inak bude stratena.

3
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 22:22:06 »
Jedna věc je to, že Stát je špatný hospodář. Druhá věc je lhát o tom, že nějak strašně moc trpíme, a že nežijeme v přepychu, a že by se to celé mělo rozbít podle něčích nereálných a nefunknčních představ, jen kvůli tomu, že je někdo blbej a nemá rozhled.
Jedna věc je, že se tu (zatím ještě) máme dobře (navzdory všemu). Druhá, ale neoddělitelná věc je, jestli se s násilně vybranými penězi (daněmi) hospodaří rozumně - což se u nás neděje ani náhodou.

Oddělitelná neoddělitelná: hospodaří se nerozumně, to nikdo nepopírá.

Společnost se ale rozděluje na blázny, kteří kvůli této neefektivitě chtějí všechno rozbít a zničit a schovávájí to za velkohubá prohlášení, že jsou tyto peníze vybírána násilně...

... a mezi těmi, kteří nechtějí žít v zemi jako je Nikaragua.
4
Sítě / Re:SK Telekom ONT + Unifi Express
« Poslední příspěvek od darebacik kdy Dnes v 21:54:19 »
Telekom pouziva zatial PPPoE a ONT ti vedia nastavit do bridge (dokonca v bridge neplatis telekomu prenaom za zariadenie). Nepoznam Unifi Express, ale ked to vie PPPoE, tak to bude fungovat.
5
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 21:40:46 »
Já bych se snad raději vrátil k těm atomovkám :-D
6
« Poslední příspěvek od ssdcorrupt kdy Dnes v 21:11:51 »
mozna jsou to jen geny a ma to rodiny, presne takovy behali po druhe svetove po farmach a chytali "kulaky".

dalsi potrefena vyzirka.

na leechery kteri kradou mame kriminal
na leechery kteri neplati mame exekutora

ale z me nepochopitelneho duvodu leecher ktery je podnikatel sam sebe vidi jako uspesneho asociala.

a v sirsim pribuzensvu mam tenhle lidsky odpad taky. za zivot nezaplatili do duchodovyho systemu nic ale minimalni duchod pobiraji.
7
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 21:11:30 »
Jedna věc je to, že Stát je špatný hospodář. Druhá věc je lhát o tom, že nějak strašně moc trpíme, a že nežijeme v přepychu, a že by se to celé mělo rozbít podle něčích nereálných a nefunknčních představ, jen kvůli tomu, že je někdo blbej a nemá rozhled.
Jedna věc je, že se tu (zatím ještě) máme dobře (navzdory všemu). Druhá, ale neoddělitelná věc je, jestli se s násilně vybranými penězi (daněmi) hospodaří rozumně - což se u nás neděje ani náhodou.

ted mi rekli, ze za synova rovnatka mam dat 70 000.

To je privela. Ja som mal rovnatka, tiez som zo zaciatku mal obavy o cenu lebo to boli tiez velke peniaze, ale v konencom dosledku sa torozlozilo na niekolko rokov a celkovo to taka suma nebola. Ale opakujem, 70k/2800€ je sialene vela. Ja som platil asi polku, plne sam bez poistovne, ak to, v priebehu 5+ rokov. Jedine si viem predstavit tu cenu ak je v tom invisalign, ktory je brutalne drahy ale ma svoje opodstatnenie pre dorovnanie kedy "heavy lifting" maju na starosti bezne drotove stahovacie rovnatka.

Má paní má rovnátka za 100k. Nenapadlo mě se kvůli tomu nějak rozčilovat. A to jsme rodina, která vysloveně ze zdravotního nic nemá. Jste blázni.
Také bych se kvůli tak zásadní a nepostradatelné věci za tak směšnou cenu nerozčiloval. Tedy pokud by se jednalo o rovnátka z platiny osázená brilianty a s povrchovou úpravou z úsměvů jednorožců.
8
« Poslední příspěvek od ssdcorrupt kdy Dnes v 20:55:21 »
On někdo do systému platí více než musí? Ono až začne téct do bot, tak i OSVČ bude muset platit výpalné. Rok co rok se smyčka stahuje těsněji.

To bys měl asi psát spíš někomu, jehož měsíční odvody nejsou přes 40 tisíc.

tim bych se nechlubil ze ses socialni vyzirka. se superhrubou zaplatim radove vic.
9
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 20:25:43 »
ted mi rekli, ze za synova rovnatka mam dat 70 000.

To je privela. Ja som mal rovnatka, tiez som zo zaciatku mal obavy o cenu lebo to boli tiez velke peniaze, ale v konencom dosledku sa torozlozilo na niekolko rokov a celkovo to taka suma nebola. Ale opakujem, 70k/2800€ je sialene vela. Ja som platil asi polku, plne sam bez poistovne, ak to, v priebehu 5+ rokov. Jedine si viem predstavit tu cenu ak je v tom invisalign, ktory je brutalne drahy ale ma svoje opodstatnenie pre dorovnanie kedy "heavy lifting" maju na starosti bezne drotove stahovacie rovnatka.

Má paní má rovnátka za 100k. Nenapadlo mě se kvůli tomu nějak rozčilovat. A to jsme rodina, která vysloveně ze zdravotního nic nemá. Jste blázni.
10
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 20:23:41 »
jake vyhody?
ted mi rekli, ze za synova rovnatka mam dat 70 000. Na dotaz, co platit pojistovna  by odpoved" tahle konzultace je zdarma"

takze  souhlasim, parazitum jako jsou statni zamestnanci neprispivat.

... a loupež se nekoná?

Jak se říká takové té životní filozofii, kdy chcete jen výhody, ale nechcete za ně zaplatit? Teď si nějak nemohu vzpomenout.

Rozumná?

Každý normální člověk v reálném světě by měl projevit snahu o maximální užitek s minimálními náklady. Je to pud sebezáchovy.

Mě přijdou poněkud zarážející aktivisti, kteří označují daně za krádež, ale když bych po nich chtěl, aby se přestěhovali do svobodné Nikaragui, kde nemusí platit daně státu, tak se začnou nějak cukat, a začnou vymejšlet další haluze o tom, že tady se narodili a nikdo je nemá co vyhánět.

Stran: [1] 2 3 ... 10