Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 17:46:09 »
https://pcpartpicker.com/trends/price/memory/

Tomu naprosto dokonale odpovida, sme na vrcholu bubliny. (a neres ddr4, predevsim mrkni na dr5, 4ky to nasledujou s lehkym zpozdenim).

2
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od czmiho kdy Dnes v 16:07:54 »
Nvidia mela earning call za Q4. Vykazala rust trzeb +20 % Q/Q a +73 % Y/Y a prekonala tak predchozi guidance ale i ocekavani trhu o 3 resp 5 %. Guidance pro pristi Q je +15 % stejne jako bylo minuly Q. Akcie i tak spadly premarket o ~3 % prave kvuli bublinovym strachum.

https://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-announces-financial-results-for-fourth-quarter-and-fiscal-2026

A to vsechno v situaci, kdy se cast zakazniku snazi diverzifikovat smerem k AMD (viz nekolik dnu stara dohoda s Meta na dodavku 6GW chipu viz https://www.amd.com/en/newsroom/press-releases/2026-2-24-amd-and-meta-announce-expanded-strategic-partnersh.html )

Muj skromny nazor je, ze takhle praskani bubliny nevypada. Srovnani s .com myslim take docela pokulhava - tehdy to bylo hnane dluhem a ted do toho sypou penize firmy, ktere jich maji jako zelez (M$, Meta, Alphabet, Amazon,...) a myslim, ze CAPEX neprekracuje jejich volny cash flow, takze se nezadluzuji kvuli tomu jen na tom pali zisky z jinych byznysu.
3
Studium a uplatnění / Re:Jak se naučit základy programování na VŠ?
« Poslední příspěvek od Mintaka kdy Dnes v 15:40:18 »
Trochu nám tady ta diskuze utíká do offtopicu a "Lukyy" nám někam zmizel.

Učím programování (a algoritmizaci beru jako podmnožinu) pár desítek let.
Nikdy jsem nikoho nevyhodil pro to, že k nějaké dílčí schopnosti nemá dispozice.
A občas má, například s dekompozicí, někdo značné obtíže.

Každý, kdo se na to nevyflákne, nebo na to nejde podvodem má šanci se posunout aspoň na úroveň, že o tom má nějaké povědomí. Programování beru jako užitečnou dovednost použitelnou v mnoha oborech a životních situacích (a to jsem i tělocvikář). Zároveň si nemyslím, že je nutné, aby uměl programovat každý.

Takže tipy pro Lukyyho
* zjistit proč je to vyhazovací předmět, co konkrétně bývá důvodem?
* spolupracovat s ostatními studenty
* nečekat na závěrečné zkoušení a chtít průběžnou zpětnou vazbu
* komunikovat s učitelem, pokud je to možné, sdělit obavy, ptát se na řešení té situace (rozumný učitel skutečnou snahu kladně ocení)
* pokud komunikace nefunguje a hrozí problém, komunikovat (diplomaticky) s některou z vyšších instancí, nejlépe jako skupina studentů a nejen jako jednotlivec
4
Sítě / Re:Existuje nějaká náhrada za 3G Zónu / femtocell?
« Poslední příspěvek od Lukas Dzunko kdy Dnes v 15:34:03 »
A pokud to [VoWiFi] snad ještě některý virtuál nepodporuje, tak nezbývá než změnit operátora, moje Emtéčko to umí od 2020.
Poněkud problém je, že ho musí podporovat nejen operátor ale i koncové zařízení a pak navíc musí operátor podporovat to koncové zařízení a to koncové zařízení musí také podporovat toho operátora. Čili ve výsledku si můžete s velkou částí zařízení trhnout nohou operátor neoperátor čili i to je taková alternativa nealternativa.

Toto je najhorsie, co mohli pri vymyslani VoLTE spravit ... v pripade GSM je uplne jedno od koho je telefon a kde bol kupeny. Staci zalozit SIM a da sa snim telefonovat (po drobnych nastaveniach idu aj SMS a data) ... napr. SK Orange ma na VoLTE nejaky whitelist a funguje to len na telefonoch, kde je od nich upraveny firmware. Tym padom ma clovek na vyber jednotky kusov telefonov, ktore predavaju u nich v eshope ... stale nechapem kde sa tam stratila logika ...

... a tam niekde aktualne aj konci vypinanie 2G. Ked by vypli 2G, tak vacsina ludi pride o moznost telefonovat, co si dovolit nemozu.

Dalsia absurdnost VoLTE je podpora medzi operatormi. Mozem si kupit telefon v Orange a bude mi fungovat VoLTE, ale to negarantuje, ze mi napr Telekom bude vediet spojit hovor na 112 ...
5
Sítě / Re:Funguje někomu u O2 reverzní záznam?
« Poslední příspěvek od Brumla kdy Dnes v 08:45:43 »
... takže řešením by mělo být zrychlit si připojení na 1000 Mbps ...
Skvělá rada. Platit budu víc, ale rychlost budu mít stejnou, protože dráty víc jak 50/10 nedají.
6
« Poslední příspěvek od jjrsk kdy Dnes v 08:44:28 »
...Ta firma je prostě úžasná...
To je ... zakaznici tak nejak vzdycky po par letech, kdyz obnovujou smlouvy, tak oslovujou opy at neco nabidnou ... telecum se uz ani neobtezuje ... nejaka ta tisicovka simek sem nebo tam je vubec nezajima.

7
« Poslední příspěvek od Jiří Havel kdy Dnes v 07:38:25 »
Jinak to zdražování o 50 Kč by se u O2 mělo týkat jen pomalejších tarifů, takže řešením by mělo být zrychlit si připojení na 1000 Mbps (což je samozřejmě je dražší než pomalejší tarify, ale ne o moc - např. oproti zdraženému 500 Mbps je 1000 Mbps dražší jenom o 50 Kč).
Řešit zdražení o 50 tím, že misto toho dostanou navíc 100? To mi něco připomíná :)
8
Server / Re:Aký robot robí takéto nájazdy na HTTP?
« Poslední příspěvek od Don.J kdy Dnes v 06:46:20 »

Opisování písmen nebo hledání hydrantů na fotce už dávno není "moderní", je to sice účinné, ale vysírá to. Nikdo normální, kdo nechce, příliš obtěžovat uživatele to nepoužívá.

Víš co, nejdřív si cloudflare vyzkoušej a pak tady prskej. Nedal jsi sem žádnou přínosnou informaci, nic co by reagovalo na původní dotaz a mělo snahu pomoci.

No tomhle fóru už delší dobu existuje skupina prskalů, co se musí vyjádřit ke všemu i když o tom ví úplný průhledný a jen teoretizují.

9
« Poslední příspěvek od LeosB kdy 25. 02. 2026, 17:58:29 »
A konkurence je kdo? Taky mi přišlo zdražení o 50.

Konkurence je na různých místech různá, podle toho kdo kde má nataženou síť. Někde je kvalitních ISP víc, někde jenom jeden - nejlepší je poptat se sousedů.

Jinak to zdražování o 50 Kč by se u O2 mělo týkat jen pomalejších tarifů, takže řešením by mělo být zrychlit si připojení na 1000 Mbps (což je samozřejmě je dražší než pomalejší tarify, ale ne o moc - např. oproti zdraženému 500 Mbps je 1000 Mbps dražší jenom o 50 Kč).
10
« Poslední příspěvek od Jan Fikar kdy 25. 02. 2026, 17:15:31 »
A konkurence je kdo? Taky mi přišlo zdražení o 50.
Stran: [1] 2 3 ... 10