Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od BoneFlute kdy Dnes v 01:54:38 »
Boss nakonec rekl, ale tak jedina halucinace byly ty neexistujici funkce?

Bylo to celé super, akorát to nefungovalo no.
2
Bazar / Re:Prodám dvě skříně pro server nebo NAS
« Poslední příspěvek od ⚫⚫⚫ kdy 10. 02. 2026, 22:15:45 »
Skrin Jonsbo je rezervovana.
3
Studium a uplatnění / Re:Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Poslední příspěvek od JenBob kdy 10. 02. 2026, 19:56:19 »
Otazka je co bude ted s nastupem Dluženy.

Taky jsem jí neměl rád, ale co předváděla Fialová horda, to bylo jak za komoušů...
Jenže národní vláda toho moc nezmůže, dokud budou hrozit emisní povolenky a firmy nebudou mít jistotu, budou odkládat investice a vyčkávat, jestli se taky mají stěhovat pryč.
4
Desktop / Re:Zkušenosti s nasazením LibreOffice Base
« Poslední příspěvek od Kit kdy 10. 02. 2026, 19:00:24 »
Citace
Moje zkušenost s LO Base je taková, že dokud jsem se nesnažil skriptovat, tak to fungovalo docela dobře. Při pokusech o skriptování jsem však narážel na slabou dokumentaci a nakonec jsem od toho upustil. Raději jsem si tu aplikaci napsal v PHP plus SQLite. Pokud však vystačíš s LO Base formuláři, pohledy a reporty, tak to budeš mít hotovo velmi rychle.
Ano, mě se aplikace v Paskalu stále líbí, jen se mi nezdá, že by moderní Paskal byl pomalý, viz aplikace výše, ale má-li kolega tuto zkušenost, beru.

Je docela rozdíl, když se obrázek generuje sedminásobnou Fourierovou transformací půl hodiny nebo dvě hodiny. V NASA to zkoušeli pomocí Pythonu podle jeho rovnic a bylo to nepoužitelně pomalé. Dal tomu programu licenci Freeware, což byl pro NASA problém.
5
Studium a uplatnění / Re:Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Poslední příspěvek od to_je_jedno kdy 10. 02. 2026, 18:58:00 »
Otazka je co bude ted s nastupem Dluženy. Nikdo z Anofertu se netaji tim, ze chce slapat po krku hlavne malym firmam a zivnostnikum.
6
Desktop / Re:Přežije klávesnice audio komunikační rozhraní?
« Poslední příspěvek od Kit kdy 10. 02. 2026, 18:53:06 »
Dovedu si představit, že bych editor ovládal hlasem jako Vim. Jen místo jednoznakových povelů by byla slova. Ve Star Treku zase mluví s počítačem jazykem SQL. Ovšem to se hodí jen ve chvíli, kdy mám zaměstnány obě ruce, ale nehodí se to v hlučném prostředí nebo tam, kde je soustředěno víc lidí.
7
Bazar / Re:Prodám klávesnici Moonlander Mark I
« Poslední příspěvek od yoselibero kdy 10. 02. 2026, 18:38:45 »
Prodáno, díky.
8
Odkladiště / Re:Kontrola věku při přístupu na sociální sítě
« Poslední příspěvek od Wasper kdy 10. 02. 2026, 18:34:24 »
No, nadměrné užívání sociálních sítí je spojeno s měřitelnými změnami v neuroplasticitě mozku,
To je na jednu stranu pravda, na druhou stranu nemuzete to vytrhnout z kontextu, zcela podobne prokazatelne plati treba pro pouzivani AI (odkaz na prislusne studie je trivialne dohledatelny), to same treba sledovani shortu, ktere vyslovene trenuje mozek proti udrzeni pozornosti, a asi bych se vsadil, ze kdyby existovalo v minulosti fMRI (a/nebo dneska kontrolni nedotceny vzorek), tak bychom k necemu podobnemu dospeli treba u masoveho zavadeni televize.

Na druhou stranu nelze nevidet, ze v soucasne dobe socialni site prebiraji mnohe potrebne funkce, zejmena ty, kde "klasicka" media zcela selhavaji - kde dneska clovek napr. dostane tak ucelene informace ohledne situace kolem Iranu (nebo prakticky jakykoli konflikt ve svete), jako od OSINT uctu? Navic se da, bohuzel, rict, ze ani odborne blogy nejsou to, co byvaly pred 10 lety.
(zcela vedome nezminuji zadny "horky" topic, z nichz vetsina by se bez socek vubec nedostala na verejnost)

Citace
Takže otázka.
Co přestat sociální sítě používat?
A jako zdroj informaci navrhujete pouzivat misto toho? Treba jen pro priklad, co se tyce Middle east.
9
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy 10. 02. 2026, 18:11:26 »
Už vidím jak hlasem ovládáš Counter Strike.     ;D ;D ;D ;D ;D
OK PC, zamiř o 20 pixelů doleva, 10 dolu a zabij ho! Challenge kdo mluví rychleji ;-)
Pixelů? To je trapný! Správnej voice-gamer z hlavy zaměřuje v radiánech ve virtuálním prostoru. Aby engine neztrácel cenné milisekundy při přepočtech :D
10
« Poslední příspěvek od novomente kdy 10. 02. 2026, 17:23:02 »
Takže co myslíte? Přežije klávesnice audio komunikační rozhraní?

Už vidím jak hlasem ovládáš Counter Strike.     ;D ;D ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D ;D Taky jsem už na to pomyslel.
Stran: [1] 2 3 ... 10