Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Daruji starou základní desku 386SX
« Poslední příspěvek od 𝑾𝑰𝑭𝑻 kdy Dnes v 20:29:16 »
Ale chyba mi tu narek od Jenkings nad prepasnutou prilezitostou ziskat stary hw ;)
Tak mně to třeba mrzí taky, protože třiosumestka s koprem se tak často nevidí.
2
Hardware / Re:Jaký ThinkPad pro Linux?
« Poslední příspěvek od Matho23 kdy Dnes v 20:23:29 »
Ja teraz pouzivam nasledovnu konfiguraciu:

model: Lenovo ThinkPad T16 Gen 1
procesor: 12th Gen Intel® Core™ i7-1260P × 16
pamat: 24 GB
grafika: Intel® Graphics (ADL GT2)
jadro: Linux 5.15.0-130-generic

Som s nim spokojny, je to najtichsi notebook aky som kedy mal, pouzivany na pracu (IDE, browser, trochu Docker) a ventilator skoro vobec nepocujem. Sem tam si "odfukne", ale je tichy.

Mam ho dva roky, co sa tyka problemov tak som mal tieto:
1) musel som downgradnut jadro na 5.15, s v6 som mal problemy s uspavanim/zobudzanim a nevedel som to inak vyriesit
2) nedavno som zistil, ze mi odchadza na klavesnici ypsilon. Pritom 95% casu som na externej klavesnici, takze nebolo na tej notebookovej pisane casto. O to viac ma to prekvapuje. Zatial som neskumal, ci s tou klavesnicou ma viac ludi problem

Gen 1 uz asi nebude skladom, kupoval som ho 05/2023 , ale mozno ti tato odpoved nejako pomoze.
3
Bazar / Re:Sháním starší notebook pro kamaráda na web
« Poslední příspěvek od Luboš Vaxmonský kdy Dnes v 19:12:40 »
Kdybys nesehnal rád se zbavím těchto dvou kusů.

HP Pavilion dv6
Win11 Home aktivovaná licence
Intel(R) Core i3 M370@2.40GHz
8GB RAM
Nějak moc se hřeje, třeba při hromadné instalaci windows updates. Přepastování nějak nepomohlo. Doporučil bych přeinstalovat Win protože párkrát spadly a připadají mě nějaké pomalé. A to třeba i spuštění MMC Správce počítače, někdy skončí v BSOD. Baterku ještě lze nabít a něco vydrží. Výkonnostně je lepší ale moc mu nevěřím. Určitě to chce reinstalaci. Doba cca. Win7 podle loga na klávesnici.

HP Pavilion dv6, dv6-2030ec
Windows11 Pro 23H2
AMD Turion II Dual-Core M500,4GB RAM, SSD 250GB WDC WDS240G2G0A
Baterku ještě lze nabít a něco vydrží. Doba také cca. Win7 podle loga na klávesnici.

Byť jsem do sehnání zdroje něco investoval dám oba i se zdrojem. Dislpej, panty ok. Stačí za čokoládu.
Míst: Brno, Pohořelice, okolí. Jinak brzo skončí v koši.
4
Bazar / Re:Daruji starou základní desku 386SX
« Poslední příspěvek od Pavel Tišnovský kdy Dnes v 19:00:59 »
myslis Dangerous Dave 2 (to s tema zombikama)? To byla/je skvela hra.

Jop, Dave a hlavne ta prisera zo stropu, to na odreagovanie a Supaplex na potrapenie :-D

Ale chyba mi tu narek od Jenkings nad prepasnutou prilezitostou ziskat stary hw ;)

Jmenovalo se to ale "Dangerous dave in the haunted mansion", nebo ono bylo pak i pokračování DD2?

Je to ta hra, o ktere pises. Me to po tech letech uz vypadlo ;), jen vim, ze puvodni Dave byla strasna nuda a ten druhej dil naopak dobra skakacka, hlavne ty zeleny hnusy na strope.
5
Software / Re:systemd: Failed to write entry to /var/log/journal
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 17:14:27 »

No s2ram se udělá echo mém > /sys/power/state
Tohle mam na linuxu  (a windows )rád. odpálim  to a v tu ránu spadne odběr ze 2W na <0.25W,  zmáčknu tlačítko a bleskově je probuzený.
apple macbook = loterie s jakým zpožděním se to uspí a zda vůbec
6
Bazar / Re:Prodám disky pro DELL EMC
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 17:02:41 »
Tak doufám, že kupující budou mít soudnost a zavolají sí nejprv TAM. a ne že  tady pan tajemný nahodí udici, ať mu zájemci napišou na crhonek@proton.ss a kupující na to zaberou.
7
Software / Re:systemd: Failed to write entry to /var/log/journal
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 16:55:13 »
Není tam něco jako swap nebo hiberfile? A zvýšením RAM se následně nafoukl i nějaký takovýhle soubory?

PS: vlastně funguje na linuxu vůbec suspend to disk? já plnotučné linuxové distrubuce nemám, ale zatím jsem volbus s4 nikdy neviděl
8
Bazar / Re:Sháním starší notebook pro kamaráda na web
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 16:54:34 »
Ubuntu (což mi připadá jako nejjednoduší systém, kamarád se v PC nevyzná skoro vůbec)
Jo, nám na rootu to tak připadat může, ale z vlastní zkušenosti BFU tyhle alternativní systémy moc neocení. Být tebou bych přece jen zvážil Windows.

No nevím. Linux jsem teda nikdy nikomu nikam neinstaloval ale má naprosto netechnická žena dostává třeba z toho, že by se měla vrátit z macOSu k Windows vyloženě osypky a v podstatě ten její počítač narozdíl dřív od těch Windows nemusím prakticky řešit protože pokud něco přece jen potřebuje (což není často), najde si to díky přívětivosti toho systému skoro vždy sama. A na dnešním Linuxu to není o moc jiné, tohle se za poslední roky hodně zlepšilo.
9
Bazar / jiné téma po přihlášení.
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 16:51:55 »
- Nic. Sem ne
10
Bazar / Sháním (levně) Radeon PRO WX
« Poslední příspěvek od Martin K. kdy Dnes v 16:50:29 »
Zdravím vespolek,

Po nákupu 4k monitoru jsem zjistil, že ta historie, kterou mám v desktopu, neumí monitor obsloužit. Chtěl bych se proto zeptat, zda někdo nemá v šuplíku nepoužívanou a ne příliš lítanou kartu Radeon PRO WX 2100 / 3100 / 4100 s full-height bracketem.

Primárně jdu po ceně, protože to bude akorát přes Xorg kreslit obraz a na nějaké 3D mě neužije. Radeon chci proto, že s ním mám dlouhodobě lepší zkušenosti, PRO proto, že je to jedna z mála karet, co umí 4k a vejde se mi do těsného prostoru (nelze obsadit dva sloty).

Aktuálně jsem našel na nejmenovaném bazaru WX 4100 za 1800, což je sice výborná cena, ale třeba by tu někdo měl nižší model ještě levněji.

Díky.
Stran: [1] 2 3 ... 10