Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Sítě / Re:Wi-Fi pro dvoupatrový dům
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 23:17:50 »
Kupil som v poslednej dobe par zariadeni od Cudy na vyskusanie a nieje to ziaden zazrak. Ani to open-minded neplati. V novsich zariadeniach pouzivaju chipsety nepodporovane v OpenWrt.
Hm, to je celkem škoda. Ale zajímalo by mě, co tam tedy mají za systém. Protože jejich OS byl také OpenWrt, jen osekaný a s vlastním webovým rozhraním.

Fungovat funguju ale napriklad pri AP-ckach donedavna chybala podpora multi SSID. Od decembra tam uz je ale vo web UI to neurobili najstastnejsie. Uplne zakladna vec a oni ju dorobili len teraz. Osobne mi vadi, ze nastavenie sily signalu pri WIFI sa da nastavit len v troch krokoch low/medium/high
Pořád je to low-end. Nemůžete to vlastnostmi srovnávat se střední třídou. V téhle cenové kategorii si nevzpomínám na AP (alespoň z toho, co jsem měl, tedy D-Link, TP-Link, Cudy), které by něco z toho podporovalo. Ale třeba jsem měl jen smůlu. A líbí se mi na nich přístup ke cloudu: není potřeba ale když chcete, vytvoříte si účet a v něm si on-site naklikáte, která místní zařízení přes něj chcete spravovat.
2
Sítě / Re:Statická IPv4 a IPv6 PD na DOCSIS síti
« Poslední příspěvek od Jose D kdy Dnes v 22:53:57 »
@xHire: prefix delegation na Vodafone Station (aktualne pronajimany modem) stale nefunguje
stalo se že jsem místo compalu dostal vodafone station, a setup s PD přestal fungovat, takže po půl roce stav stejný.
3
Bazar / Re:Prodám vývojovou desku a moduly Toradex
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 22:19:41 »
omlouvam, ze nenabidnu 5000

Proč 5000, chtěli jsme za to třeba 3000 Kč a nabídka je "jen" 1000 Kč...  ::)
4
« Poslední příspěvek od a6b kdy Dnes v 22:03:16 »
mi se to samozrejme libi, ale nemam cas ani potrebu tomu venovat cas, takze se omlouvam, ze nenabidnu 5000.
5
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 22:00:51 »
To mi přijde dost málo s ohledem k zaplacené ceně. Ale třeba je to dobrá nabídka. No uvidíme, jestli se neobjeví něco mezi.
6
Sítě / Re:IPv6 u T-Mobile na optice (Cetin)
« Poslední příspěvek od Filip Vyskočil kdy Dnes v 21:57:22 »
Ahoj,
mám tu samou službu OPTIN00123456 (Fiber Internet 1000 bez závazku).
Moje pozorování jsou:
Nemůžu používat optický převodník od Cetinu, ale musím používat T-Mobile GPON router HG8145V5 přepnutý do bridge.   :(
To zařízení má jen 1 Gigabit porty, což ale hned přiznali (objednával jsem 2000, ale dalo se bavit o délce počáteční slevy). Za zařízení se neplatí.
PPPoE nevytáčím přes VLAN 848, ale napřímo a musím používat přidělené jméno a heslo, cetin a cetin nefunguje.
Co se děje v tom jejich zařízení nevím, jak to přepnou do bridge, nefungují údaje pro přihlášení do administrace.
IPv4 na Mikrotiku stabilní, plná rychlost, ping na 1.1.1.1 kolem 2 ms  :)
IPv6 prý bude letos, pošlou mi zprávu až to zprovozní.
Za tu cenu...
7
« Poslední příspěvek od ondrej _ kdy Dnes v 21:36:16 »

Že jim nevěříte je subjektivní. A s nějakým zákazem se EU může jít laskavě vycpat. Za chvíli budeme z Číny pašovat i sirky. Fakt spolek, co všemi prostředky zvyšuje kvalitu mého života, opravdu. Co se týká zrovna Deca, právě pokrytí mě oproti všem ostatním SOHO zařízením (snad kromě malého cestovního Cudy) velice překvapilo; přišlo mi tak o třídu lepší než to, co jsem měl do té doby, zvlášť u nás v těch obtížných podmínkách co jsem zmínil. Zrovna toho bych se fakt nebál. Ta zařízení ostatně opravdu nejsou oblíbená jen kvůli ceně.

Jo a mimochodem, to Cudy je velice fajn. Založili ho manažeří odešlí z TP-Linku, je dost open-minded (viz to OpenWrt), funguje a nepotřebuje cloud. Má jak plnohodnotné webové rozhraní tak necloudovou skoro plnohodnotnou aplikaci v telefonu. Cloud je jenom volitelný. Je to takový o dost rozumnější TP-Link za podobnou cenu. Ale jak jim chodí mesh netuším.

Kupil som v poslednej dobe par zariadeni od Cudy na vyskusanie a nieje to ziaden zazrak. Ani to open-minded neplati. V novsich zariadeniach pouzivaju chipsety nepodporovane v OpenWrt.
Fungovat funguju ale napriklad pri AP-ckach donedavna chybala podpora multi SSID. Od decembra tam uz je ale vo web UI to neurobili najstastnejsie. Uplne zakladna vec a oni ju dorobili len teraz.
Osobne mi vadi, ze nastavenie sily signalu pri WIFI sa da nastavit len v troch krokoch low/medium/high
Viacere veci su tam nedotiahnute a dorabaju za pochodu. Preklad do Slovenciny tragicky. Vypytal som si od nich file na preklad a chcem to trochu vylepsit.
WR3600H funguje dobre ma dobre pokrytie wifi.AJ za dobru cenu som vychytal.To by som odporucil. Mam aj AP AP3600 ale je to velke, pokrytie horsie ako som cakal. Trochu bieda aj s nastavenimai, ze to maju ako businnes solution. Mesh som neskusal. Daju sa spojit do meshu rozne zariadenia, routre a aj AP-cka.
Ci je to rozumnejsi TP-Link sa uvidi casom.

Osobne mam dobre skusenosti TP-Linkovymi enteprise AP-ckami EAP. Dobra cena, dlha a pravidelna podpora narozdiel od SOHO modelov. Ma aj standalone/web rozhranie zrozumitlene aj pre BFU. Velmi dobre pokrytie signalom.
8
Vývoj / Re:Vezme AI ajťákům práci?
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 21:34:53 »
Ještě jeden shameless plug v té mé neuro-bio lajně: dneska jsem zaslechl v rádiu tenhle rozhovor. Hostem byl neurolog Prof. Vladimír Komárek, emeritní přednosta Kliniky dětské neurologie 2 LF UK a FN Motol. Jasně, celé to bylo laděné do edutainmentové roviny pro široké publikum, přesto tam padlo pár poznámek, ke kterým by mě zajímaly odkazy na zdroje / další detailnější čtení. Konkrétně co všechno už vědecká obec dokázala zjistit. Jenom letmo naznačená témata:
- známe význam některých konkrétních genů (pro vývoj mozku prentální i post-natální, a pro jeho poruchy)
- zmínil, že na moderním FMRI lze přibližně identifikovat množinu drah zodpovědných za základní "proud vědomí"
- různé "druhy" epilepsie = různé mechanismy její emergence
- zmínil hypotézu o "mikrotubulách" (nevím jestli v synapsích nebo dendritech) = možnost, že uvnitř synapsí a snad cytoplazmy neuronu existuje detailnější struktura, která se chová jako paralelní komunikační sběrnice (nevím zda hypotéza tvrdí i něco o funkci zpracování takto proudících dat) - o tomhle nápadu jsem četl před pár lety, ale nevím o tom, že by se s tím někam pohnuli.
...a další.
Zmiňoval třeba taky myší hippocampus a place-map neurony = je to další člověk, který to na myších zkoumal, tady v ČR.
9
« Poslední příspěvek od Aleš Rygl kdy Dnes v 21:32:03 »
Ano. Uz je to dost OT, tak snad nedostanu vyhubovano, ale prislo mi zajimave to zminit. Casto se takhle s diskusi dost dozvim  :)

Radius se da zapnout primo na MT, pak potrebujete jeste balicek Usermanager. A hlavne validni SSL certifikat. Jinak to win ani nezkusi. Nastesti to neni nijak slozite. I ten cert. lze generovat primo na MT (snad vcetne aut. obmovy).

V seznamu reg. klientu v Capsmanu pak kazdy, ktery umi roaming, ma u auth. metody prefix ft (fast transition).

A v logu je pak hezky videt roaming:

3C:38:F4:2F:53:47@wifi-cAPac_2np-virtual(MT5) roamed to 3C:38:F4:2F:53:47@wifi-wAPax_1np-virtual(MT5), signal strength -66

Proste neco pro hracicky  :)

Jo a pak to umi pocitat data (Radius acccounting) a muzete nastavovat treba deckam kvoty a podobne blbiny, sledovat handovery atd.
10
Sítě / Re:MikroTik s MA5671A a pomalý přenos dat
« Poslední příspěvek od lordrak kdy Dnes v 21:30:32 »
Rozumím, díky za vyčerpávající rozborku všem.
Vlan filtering tam není a tak jak mám udělané VLAN z toho vytáhnu v pohodě 850Mbps po interní síti přes dva routery (jeden z nich je dokonce rb2011). A to byl dle mého limit disku/PC. Chápu ale, že do GPON to nějak asi nedopočítá.
Stran: [1] 2 3 ... 10