1
Sítě / Re:Výběr AP do bytu
« Poslední příspěvek od Martin Poljak kdy Dnes v 16:12:50 »Ja jsem pred mesicem koupil 3x Deco X55.
Aplikace v telefonu kde na 2 kliknuti mate vse hotovo
:-) Dá se to nastavit a spravovat celé bez telefonu a „cloudu” tj. z běžného web browseru? Jednak chci mít možnost měnit nastavení vzdáleně bez spolupráce s Číňany a pak bych to nerad vyhazoval, až si upgradnu telefon....
Deco podle mého ne. Alespoň ne ty starší. Naše Deco E4R/M4R webové rozhraní sice mají ale lze v něm jen upgradovat firmware, podívat se do syslogu případně na stav na tom z nich, které funguje jako kontroler (což umí všechny) a restartovat je, jinak je víceméně jen read-only. Ono teda ne, že by tam obecně bylo moc co nastavovat...
Nedávno jsem jinak objevil čínské Cudy, které vyrábí hardwarově překvapivě dobrá zařízení s překvapivě slušným firmwarem založeným na osekaném OpenWrt (a plný OpenWrt je v podstatě polooficiálně také podporovaný přímo výrobcem) a ta cloud nepotřebují (a aplikaci mají také). Cudy bylo založené managery, kteří odešli z TP-LINKu. Jak jim funguje konkrétně mesh netuším, nemám žádné z jejich meshových zařízení, ale mám od nich Cudy TR3000 (https://www.cudy.com/en-eu/products/tr3000-1-0) a na to, že stalo asi tisícovku a na to, jak je prťavé je to AP výborné.