1
Odkladiště / Re:Banka použitelná s alternativní Android ROM
« Poslední příspěvek od sarimak kdy Dnes v 20:28:43 »Pixel 7, LineageOS 23.2 (Android 16) bez Gapps, bez roota, AirBank bez problemu (nepouzivam a nepotrebuju Google Pay).
Pricemz bez dalsiho ... bych z toho cul veci 30+ let stary (coz by ostatne nasemu vzdelavacimu systemu zcela odpovidalo) protoze sem vazne zvedav, jak budes v charu ... resit unicode (to vyucujici dost pravdepodobne ani netusi). Jinak z toho cuju taky to, ze veci jako quick/bublesort jsou asi porad v mode ... protoze kazdej neprogramator prece zacne databazi ...
Pojem paralaxa se používá v mnoha kontextech, a tohle je jenom jeden z nich.
jediná paralaxa, kterou znám, je proměnlivá zdánlivá poloha dvou různě vzdálených objektů - třeba hvězdy (blízké vůči vzdáleným v různé roční doby), problém při focení panoramat (blízký sloup vůči vzdálenému domu na pozadí...), případně zaměřovací optika o střelných zbraní (pořád stejný princip).
Prosím tedy o odkaz na vysvětlení těch dalších kontextů a hlavně, jak se může zdánlivě posouvat poloha plochy monitoru vůči sobě samé. Jedině snad, že ten monitor je tak široký, že levým okem nevidím pravý kraj a pravým okem levý kraj. To je ale problém stereoskopického vidění a příliš velikého nosu...
...Hele tohle jsou veci co se ucej decka v krouzcich tak nekde od 5ty tridy ZS.
vezmi konvici
napln do ni 1/2l vody
zapni ji
vezmi pytlik caje
vloz ho do hrnku
pokud voda bubla ... nalej ji do hrnku
pokud ne, bez o krok zpet
neopar se
Tomu s tím ČSOB se mi ani nechce věřit. S tím jsem měl podstatně větší problémy než s Revolutem, až mě to přestalo bavit a účet jsem zrušilZa tohle rozhodně palec nahoru! Sice je otázkou, jestli se ti zabedněnci chytí za nos a do budoucna přestanou otravovat, ale když se k tomu nikdo takhle rezolutně nikdo ze zákazníků nepostaví, nebude na nějakou sebereflexi ze strany banky ani malá šance..
...což se koneckonců od vývoje softwaru taky moc nelišíZrovna včera jsem o tom uvažoval: je to asi totéž, jako když máte rád solidní dřevo tak se vyučíte truhlářem, ...Jak jsem slyšel od truhlářů: pokud tě baví práce se dřevem, nebuď truhlářem.

A jak se to natře sajrajtama na ochranu, tak je otázka, jestli ta dřevotříska není zdravější.Důkladně suché dřevo, olej, olej, olej a ještě jednou olej (lněný) a občas ten nátěr obnovit. Ale fakt jsme off-topic.
Doma, kde se žije, to ještě relativně jde. Je tam sucho a červotoč nemá rád ruch, a tak ty věci vydrží. Ale vlhká chalupa, kde se bydlí pár týdnů v roce přes léto, a kam se ten stůl po dědečkovi strčí, to je červotočů ráj. A jak se to natře sajrajtama na ochranu, tak je otázka, jestli ta dřevotříska není zdravější.PS: ten masiv je taky nepraktický. Stůl váží jako "kráva" a manželka musí počkat na manžela aby mohli pohnout se stolem.Já i manželka oceňujeme věci, co vydrží sto let. Tak těžký ten stůl zase fakt není
Ale to jsme už poněkud off-topic.
Pokiaľ do toho nenalezie červotoč, alebo tisíc iných kazov a dreva. Tie staré nábytky z masívu, to je survival bias.

PS: ten masiv je taky nepraktický. Stůl váží jako "kráva" a manželka musí počkat na manžela aby mohli pohnout se stolem.Já i manželka oceňujeme věci, co vydrží sto let. Tak těžký ten stůl zase fakt není
Ale to jsme už poněkud off-topic.