Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Software / Sorry for writing this here, but this feels like the right place to say it
« Poslední příspěvek od KevinWep kdy Dnes v 00:26:29 »
Pardon the off-topic note, but I feel it should be said here. Health is woven into ordinary life more deeply than many people think, and it can affect clarity, stamina, and emotional steadiness. The hard part is that there is no shortage of tips anymore, and volume rarely guarantees real understanding. This usually begins when complexity is forced into simple rules, and general guidance begins to sound more certain than it is. That is where confusion often starts, because the body does not work from one fixed script. Then small responses begin to build up, through patterns that may look minor but still matter. That is why forcing quick answers usually helps less than careful attention, seeing how daily routines shape body responses, so that adjustments make sense in real life. That is also why this topic deserves more than quick advice, because it connects everyday experience with better interpretation. So if quick tips are no longer enough, a practical way to bring this into focus is through vardenafil indigestion.
2
Hardware / Re:Zalohovanie dat na Blu-ray
« Poslední příspěvek od vatavata kdy Dnes v 00:17:15 »
Jo, před šesti lety jsem potřebovala odložit větší množství dat, pokud se tedy vzpomínám, nějaký výběr vlastně nebyl, koupit se daly Blu-Ray disky Verbatim BD-R DL, 6x, 50GB. Vypalovalo se to hodiny, čtení taky velmi pomalé. Krom toho si taky matně vybavuju, že Win7 si neuměl sáhnout na celou kapacitu 50GB medií. Po pár letech jsem něco potřebovala a většina se dala přečíst. Později jsem to pro klid duše přesunula na NASku.
Při vypalování jsem taky řešila šifrování, žádný použitelný nástroj jsem na Woknech tehdy nenašla, takže nejjednodušší cesta byla nakonec u citlivých dat vytvořit si VeraCrypt kontejnery a ty pak vypalovat.
čili - posloužilo mi to, je to relativně spolehlivé, ale jak těch dat přibývá, hodně blbě se s tím pracuje.
Takže alespoň R1 NAS to řeší líp. 
3
Sorry for jumping in here, but this feels like the right place to say it. Health affects more of daily life than people usually realize, and it reaches into both physical and mental function. The issue is that health content never really stops, and a larger amount of guidance can still create confusion. Much of that starts with simplified explanations, so simplified messages begin to replace deeper context. That is the point where things stop feeling clear, because health is shaped by individual factors. At that point, physical and mental signals often begin to surface, through poor recovery, irritability, or scattered attention. That is why the first step is often to watch before acting, seeing how daily routines shape body responses, so that clarity leads the process. That is why a thoughtful health discussion can be so useful, because it gives space to talk about patterns, context, and real-world variation. So if quick tips are no longer enough, a useful topic to explore next is methocarbamol warnings.
4
Hardware / Re:Zalohovanie dat na Blu-ray
« Poslední příspěvek od kuba77 kdy 06. 03. 2026, 20:13:38 »
No už to bude asi skoro 2 roky, co jsem procházel sbírku vypálených CD a DVD a zkoušel jejich funkčnost a kupodivu většina fungovala, nečitelných jich bylo málo a to jsou to disky z doby 2005-2010 a některé z nich ještě k tomu ty levné/nejlevnější zn. GIGAMASTER.

A taky už jsem nad nad BD jako další zálohou párkrát uvažoval, ale velkou nevýhodu vidím v tom rozdělovat a vypalovat větší množství dat po 25GB / 50GB / 100GB BD diskách.
5
Sítě / Re:T-Mobile Fiber 2 Gbps a vlastní zařízení
« Poslední příspěvek od dzavy kdy 06. 03. 2026, 17:48:46 »
A trochu mimo téma, ale netušíte někdo, kdy T-Mobile konečně na optice zprovozní IPv6?
6
Bazar / Prodám Wi-Fi router Asus RT-N56U
« Poslední příspěvek od Kledr kdy 06. 03. 2026, 16:22:15 »
WLAN 2,4/5GHz b/g/n
Lan 5x1G
2xUSB 2.0

Flashováno na LTS OpenWrt 24.10.5 https://openwrt.org/toh/asus/rt-n56u

Funkční, stabilní. Vzhledem ke stáří bez záruky.
Původní krabice, LAN kabel, adaptér, stojánek a manuál.

Cena 200Kč.
Vyzvednutí Ostrava. Případně na náklady kupujícího hodím na zásilkovnu či jinam.

7
Hardware / Re:Koupit teď Mac mini M4, nebo čekat na M5?
« Poslední příspěvek od Jirka Němec kdy 06. 03. 2026, 14:23:02 »
Pro testování lokálních LLM bych počkal. Osobně mám Mini M4 Pro a už jsem i chvíli přemýšlel nad upgradem. U Applu je podle mě lepší kupovat základní model vyšší řady než přidávat RAM a uložiště k nižší řade. Stejně je těch 24GB málo protože kontext taky něco zabere, takže dám radši pár dolarů openrouteru pokud nepracuji s firemními daty.
8
/dev/null / Re:Platební karta - šmírování
« Poslední příspěvek od Standa2017 kdy 06. 03. 2026, 12:36:14 »
Že tohle banky dělají, je známé hodně let. Kolega kdysi nedostal půjčku jen proto, že si z účtu platil Sportku a udělali z něj gamblera.
9
/dev/null / Re:Platební karta - šmírování
« Poslední příspěvek od TomaMal kdy 06. 03. 2026, 11:45:13 »
Banka při platbě kartou ví pouze obchodníka a částku. Rozhodně nedostane účtenku nebo něco podobného.
Buď museli probíhat nákupy přes specializované obchody s alkoholem, nebo informace dostali odjinud
10
Sítě / Re:T-Mobile Fiber 2 Gbps a vlastní zařízení
« Poslední příspěvek od dzavy kdy 06. 03. 2026, 11:17:23 »
SMS přišla:
Dobry den, zasuvka pro objednavku O-8508297xxxx na Fiber Internet je pripravena. Nyni staci zapojit vas vlastni HW a poslat SMS pro jeho zprovozneni. SMS v nasledujicim zneni zaslete na cislo 5025 (pripadne +420 736 370 574). FIBER "TECHNOLOGIE" "SERIOVE CISLO" "CISLO OBJEDNAVKY" Podrobnejsi instrukce jsme vam poslali i v e-mailu. Nebo je najdete na https://www.t-mobile.cz/dcpublic/Fiber-Internet-Pozadavky-na-zarizeni.pdf. Pekny den, Vas T-Mobile

To je super info, diky. Poslali jeste neco zajimavyho v tom e-mailu, krome toho PDF? Jak presne tedy ma byt ten format te SMS, co ma byt misto "TECHNOLOGIE"?
Stran: [1] 2 3 ... 10