1
Hardware / Re:Pokus zprovoznit nefunkční USB SMR disk
« Poslední příspěvek od alex6bbc kdy Dnes v 17:36:04 »on existuje rotacni disk co ma jen usb pripojeni a uvnitr krabky neni sata?!?
A já myslel, že normální USB-C nabíječky dávají pořád 5V při nějakých max 500mA, kdy všechny ostatní napěťový úrovně a nabíjecí protokoly se musí vykomunikvat.Nevím, co přesně tomu vadí. Ale u řady zařízení, které se přes USB-C jen nabíjí, prostě C-C kabel s C normálními zdroji nefunguje. Pokud se to downgraduje na Ačko, tak ano, i pokud se z toho pak zas udělá C konektor. A nebavíme se o nabíječce za dolar z Číny, tohle je chování všech USB-C zdrojů od Alza brand, přes různé levnější v českých obchodech, přes Samsung po Apple (jak iPhonové tak Macbookové zdroje). A myslím, že ani nabíjení z PC nefunguje. Kabely dtto - od PremiumCordu přes kabely dodávané k zařízením, po originál Apple.
Ano, né všechny nabíječky mají vyšší napěťové úrovně, ale 5V je tam imho vždy.
Samozřejmě, od nabíječek za dolar nelze očekávat nic.
Trvalo mi nějakou dobu přijít na to, proč se mi něco někdy nabíjí a někdy ne.
Dalsi priklad z praxe: autor predvidavo spravil transakcnu tabulku + uzavierkove zaznamy. Takze jeden by si pomyslel, ze mudro nespravil "fail pri navrhu". Ale chyba lavky. Po rokoch prisiel statny organ a povedal "dajte report" a ten vyzaduje pohlad nekorespondujuci s tymi "uzavierkovymi zaznamami", takze sa to robi z tych transakcnych.
Které to vyhrály smím-li se ptát a za jakou cenu byl ten vybraný?
A já myslel, že normální USB-C nabíječky dávají pořád 5V při nějakých max 500mA, kdy všechny ostatní napěťový úrovně a nabíjecí protokoly se musí vykomunikvat.Nevím, co přesně tomu vadí. Ale u řady zařízení, které se přes USB-C jen nabíjí, prostě C-C kabel s C normálními zdroji nefunguje. Pokud se to downgraduje na Ačko, tak ano, i pokud se z toho pak zas udělá C konektor. A nebavíme se o nabíječce za dolar z Číny, tohle je chování všech USB-C zdrojů od Alza brand, přes různé levnější v českých obchodech, přes Samsung po Apple (jak iPhonové tak Macbookové zdroje). A myslím, že ani nabíjení z PC nefunguje. Kabely dtto - od PremiumCordu přes kabely dodávané k zařízením, po originál Apple.
Ano, né všechny nabíječky mají vyšší napěťové úrovně, ale 5V je tam imho vždy.
Samozřejmě, od nabíječek za dolar nelze očekávat nic.
co sa tyka toho eiza 3895, tak ako jediny nema FRC, je to cistych 8bit. Celkom ma prekvapilo, ze dell a lg maju 8+frc. mozno ze varianta by bola pouzivat iba 8bit defaultne.
Já teď dostal Linux na tohle: